Αρχική Ανακοινώσεις Διεξάγεται την Κυριακή (21/11/21, 07:00) ο Μαραθώνιος Λάρνακας

Διεξάγεται την Κυριακή (21/11/21, 07:00) ο Μαραθώνιος Λάρνακας

από KOEAS

Οι δρόμοι της Λάρνακας θα γεμίσουν την Κυριακή το πρωί από εκατοντάδες δρομείς κάθε ηλικίας, οι οποίοι θα τρέξουν τις αποστάσεις που επιθυμούν, στο πλαίσιο του 4ου Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας. Από τις 07:00 το πρωί, στις 21 Νοεμβρίου 2021, θα αρχίσει η αγωνιστική δράση στα παράλια των Φοινικούδων και οι δρόμοι θα είναι γεμάτοι μέχρι το μεσημέρι. Ενταγμένος στον 4ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας είναι και ο Παγκύπριος Μαραθώνιος της ΚΟΕΑΣ, στον οποίο θα συμμετάσχουν τρεις αθλήτριες και 15 αθλητές.

Ο περιορισμένος αριθμός συμμετοχών για τον Παγκύπριο Μαραθώνιο, οφείλεται στο γεγονός πως οι περισσότεροι αθλητές και αθλήτριες έχουν ήδη αγωνιστεί σε τρία αγωνίσματα, στο φετινό Παγκύπριο Πρωτάθλημα και άρα δεν μπορούν να τρέξουν ανταγωνιστικά για βαθμολογικό κέρδος στους συλλόγους τους και στον Μαραθώνιο. Αυτό, δεν τους αποκλείει από την συμμετοχή στον Μαραθώνιο, χωρίς ωστόσο να εκπροσωπούν τους συλλόγους τους. Με το τέλος του Μαραθωνίου θα ολοκληρωθούν όλα τα αγωνίσματα του Παγκύπριου Πρωταθλήματος Ανδρών και Γυναικών και θα οριστικοποιηθεί η Βαθμολογία, από την οποία θα αναδειχθούν οι πολυνίκεις σύλλογοι. Μέχρι στιγμής στις γυναίκες προηγείται ο ΓΣΟ με 177 βαθμούς και ακολουθεί ο ΓΣΠ με 143, ενώ στους άνδρες ο ΓΣΠ προηγείται με 127,5 βαθμούς έναντι 115,5 του ΓΣΟ.

Σε ό,τι αφορά τον Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας, σε αυτόν έχουν δηλώσει συμμετοχή περίπου 500 αθλητές και αθλήτριες από 72 χώρες, από την Αργεντινή μέχρι τον Χονγκ – Κονγκ! Τις περισσότερες συμμετοχές έχουν καταγράψει η Ελλάδα, το Ισραήλ, η Ρωσία, η Ουκρανία και η Πολωνία. Ξεχωριστή παρουσία στον Μαραθώνιο θα είναι αυτή του Γιώργου Μπέλλου, αθλητή με μειωμένη όραση, ο οποίος θα τρέξει χωρίς τη βοήθεια συνοδού, αλλά με τη βοήθεια του δικτύου της CYTA. Ο αθλητής θα φέρει μια ειδική κάμερα πάνω του, η οποία  θα στέλνει live εικόνα της διαδρομής μέσω του δικτύου της Cytamobile – Vodafone στον προπονητή του, Γιώργο Γκούντα, ο οποίος θα τον καθοδηγεί από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στις Φοινικούδες!

Στο πλαίσιο του 4ου Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας, θα διεξαχθούν και άλλοι δρομικοί αγώνες, όπως ο Ημιμαραθώνιος, τα 10 χιλιόμετρα και τα 5 χιλιόμετρα. Ιδιαίτερη θα είναι η παρουσία της κατόχου του Πανελλήνιου Ρεκόρ στον Μαραθώνιο, Μαρίας Πολύζου, η οποία θα τρέξει τα 10 χιλιόμετρα. Η Πολύζου αποτελεί σύμβολο για τις γυναίκες, αφού πριν από ένα χρόνο πάλεψε με τον καρκίνο του μαστού και επανήλθε στην αγωνιστική δράση, για να αποτελέσει ένα παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους ανθρώπους που τους εμφανίζεται στη ζωή αυτή η πολύ δύσκολη κατάσταση υγείας.

* Να σημειώσουμε πως όλοι όσοι θα λάβουν μέρος σε οποιαδήποτε διαδρομή, θα πρέπει να προσκομίσουν τα απαραίτητα έγγραφα που αποδεικνύουν πως είναι καθαροί από τον covid-19, το λεγόμενο safe pass.

* Οι ώρες έναρξης των δρόμων είναι οι ακόλουθοι:

Διεθνής Μαραθώνιος (42,195χμ)            07:00

Ημιμαραθώνιος (21,097χμ)                      07:05

10 χιλιόμετρα                                             10:15

5 χιλιόμετρα                                               11:30

Teen Race 2,5 χμ (12-17 ετών)              12:30

Fun Race 1 χμ (μεγάλης ηλικίας)            12:45

* Για περισσότερες λεπτομέρειες για τον 4ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της διοργάνωσης στο larnakamarathon.com.

* Να σημειώσουμε ότι το παγκύπριο ρεκόρ ανδρών στον Μαραθώνιο κατέχει ο Μάριος Κασσιανίδης από τις 8 Οκτωβρίου 1982 και τους Κοινοπολιτειακούς του Μπρίσμπεϊν με 2 ώρες 19 λεπτά και 51 δεύτερα. Στις γυναίκες, το παγκύπριο ρεκόρ κατέχει η Νταγκμάρα Χάτζλικ από τις 7 Ιουλίου 2019 και τον Διεθνή Μαραθώνιο στη Χρυσή Ακτή, με 2 ώρες 34 λεπτά και 17 δεύτερα.

* Σε ό,τι αφορά τον Μαραθώνιο Λάρνακας, το ρεκόρ της διαδρομής κατέχουν δύο γείτονές μας, Λιβανέζοι, από το 2019. Στους άνδρες, γρηγορότερα έχει τρέξει ο Τόνι Χάννα με 2:34:43 και στις γυναίκες η Ναντάιν Καλούτ με 3:14:24.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας θα φροντίσει για να παραμείνουν άδειοι οι δρόμοι που θα χρησιμοποιηθούν για τον Μαραθώνιο και όλα τα δρομικά αγωνίσματα. Από τις 06:00 το πρωί της Κυριακής (21/11/21) θα παραμείνουν κλειστές οι πιο κάτω οδοί:

– Η Λεωφόρος Αθηνών στη συμβολή της με τη Λεωφόρο Μακαρίου Γ΄.

– Οι Λεωφόροι Μακαρίου, Τάσσου Παπαδόπουλου και Δημήτρη Χριστόφια (κυκλικός κόμβος Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας, Β3 δρόμος Δεκέλειας).

– Η κατεύθυνση από Δεκέλεια, από τον κυκλικό κόμβο του Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας προς Λάρνακα.

– Η οδός Ζήνωνος Κιτιέως, η οδός Νικολάου Ρώσου, η οδός Μεχμέτ Αλή μέχρι την συμβολή της με την οδό Ουμ Χαράμ, η οδός Ουμ Χαράμ μέχρι τη συμβολή της με την οδό Πόντου.

– Η οδός Πιαλέ Πασιά και η Λεωφόρος Τάσου Μητσόπουλου.

– Η μια κατεύθυνση της Λεωφόρου Αρτέμιδος από τα φώτα τροχαίας της Λεωφόρου Τάσου Μητσόπουλου μέχρι το αεροδρόμιο (θα υπάρχει κυκλοφοριακή ρύθμιση με την βοήθεια της Αστυνομίας) και το ένα ρεύμα της Λ. Αρτέμιδος θα διαμορφωθεί σε διπλής κατεύθυνσης για τα οχήματα.

– Ο δρόμος από τη Λεωφόρο Αρτέμιδος μέχρι το Τέμενος Χαλά Σουλτάν Τεκκέ.

– Από τον κυκλικό κόμβο Πύργου Ελέγχου προς κυκλικό κόμβο Αεροδρομίου με την πάροδο της οδού Τιμίου Προδρόμου.

– Η οδός Τιμίου Προδρόμου μέχρι την συμβολή της με τις οδούς 28ης Οκτωβρίου και Χριστάκη Παναγιώτου (Ε316) μέχρι τη Ζώνη Ελευθέρου Εμπορίου (Βιομηχανική Περιοχή).

Print Friendly, PDF & Email
X