Αρχική Ανακοινώσεις Διεθνή μίτινγκ: Διαμαντένιος ο Παρέλλης, ατομικό η Γεωργίου

Διεθνή μίτινγκ: Διαμαντένιος ο Παρέλλης, ατομικό η Γεωργίου

από KOEAS

Έπειτα από περίπου επτά χρόνια ο Απόστολος Παρέλλης έζησε και πάλι συνθήκες Ντάιαμοντ Λιγκ. Ο μόνιμος πρωταθλητής μας στη δισκοβολία προσκλήθηκε και συμμετείχε το βράδυ της Κυριακής, 28 Μαΐου 2023, στο δεύτερο Ντάιαμοντ Λιγκ της χρονιάς στην πόλη Ράμπατ του Μαρόκου. Η τελευταία φορά που έλαβε μέρος σε αυτήν τη «διαμαντένια» διοργάνωση ο Παρέλλης, ήταν στις 9 Σεπτεμβρίου 2016 στις Βρυξέλλες, μετά την εντυπωσιακή παρουσία του στους Ολυμπιακούς  Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου κατέλαβε την 8η θέση. Την ίδια χρονιά, το 2016, ο Παρέλλης έλαβε και πάλι μέρος στο Ντάιαμοντ Λιγκ του Μαρόκου, όπου κατετάγη 5ος με 63,46μ.

Το βράδυ της Κυριακής (28/5), λοιπόν, το ίνδαλμα των Κύπριων ριπτών με τις εξαιρετικές επιτυχίες σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις, έκανε ξανά βολές σε Ντάιμοντ Λιγκ. Το πρόβλημα που αντιμετώπιζε τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες στην πλάτη, δεν του επέτρεψε να φτάσει σε υψηλά επίπεδα, όμως είναι σημαντικό το ότι οι τρεις από τις πέντε βολές του ήταν αρκετά καλές για την εποχή και είναι θέμα χρόνου, όταν αποθεραπευτεί πλήρως, να αξιολογήσει καλύτερα τον εαυτό του, στις επόμενες διοργανώσεις που θα λάβει μέρος. Ο Απόστολος Παρέλλης είχε ως καλύτερη βολή του τη δεύτερη, στα 60,95μ., που τον κατέταξε στην 8η θέση. Κατά σειρά οι βολές του αθλητή του Κωνσταντίνου Σταθελάκου ήταν: 59,40μ., 60,95μ., άκυρη, 57,71μ., 60,49μ. Θυμίζουμε ότι στα Ντάιαμοντ Λιγκ, οι ρίπτες και οι άλτες των οριζόντιων αλμάτων, κάνουν πέντε προσπάθειες και την 6η την εκτελούν μόνο οι τρεις πρώτοι.

Τα «Βενιζέλεια – Χανιά»

Το απόγευμα της Κυριακής, 28/5/23, πραγματοποιήθηκε το «χάλκινο» διεθνές μίτινγκ στίβου «Βενιζέλεια – Χανιά», στην πανέμορφη κρητική πόλη των Χανίων. Παραδοσιακά στο μίτινγκ αγωνίζονται αρκετοί Κύπριοι αθλητές και αθλήτριες, όμως φέτος δεν μπορούσε να γίνει αυτό, αφού οι πλειάδα των αθλητών και αθλητριών μας βρίσκεται στη Μάλτα, εκεί όπου θα διεξαχθούν οι Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης. Ωστόσο, υπήρξε και πάλι κυπριακή εκπροσώπηση, με δύο αθλήτριες και έναν αθλητή μας που δεν έχουν υποχρεώσεις στη Μάλτα, τις Δάφνη Γεωργίου, Δέσποινα Χαραλάμπους και Αλέξανδρο Πουρσανίδη.

Η Δάφνη Γεωργίου συνέχισε την ανοδική της πορεία στα 100μ. με εμπόδια, καταρρίπτοντας για δεύτερο συνεχές μίτινγκ (μετά το δικό μας) την ατομική της επίδοση, καλύπτοντας την απόσταση σε 13.25 (-0,9 μ/δ), τερματίζοντας στη 2η θέση, πίσω από την Ολλανδή Μάικε Τάιν-Α-Λιμ (13.02). Η εξέλιξη της αθλήτριας του Αντώνη Γιαννουλάκη τής δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια, έχοντας ως μεγάλο στόχο να εξασφαλίσει την πρόκρισή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Με αυτόν τον στόχο αγωνίζεται και ο Αλέξανδρος Πουρσανίδης στη σφυροβολία, θέλοντας να κάνει συνεχώς μεγάλες βολές και να διατηρηθεί ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη. Στα Χανιά ο αθλητής του Κωνσταντίνου Σταθελάκου είχε και πάλι καλή παρουσία, κατακτώντας την 4η θέση με 72,97μ., δείχνοντας σταθερός σε βολές κοντά στα 73 μέτρα. Τέλος, η Δέσποινα Χαραλάμπους συμμετείχε στο άλμα σε ύψος, στο οποίο κατέλαβε την 5η θέση με 1,75μ. Η αθλήτρια της Αγνής Χαραλάμπους πέρασε με την πρώτη τα 1,65μ., 1,70μ., 1,75μ. και απέτυχε τρεις φορές στο 1,80μ.

Print Friendly, PDF & Email
X