Αρχική Ανακοινώσεις Διεξάγεται την Κυριακή (20/3) ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ

Διεξάγεται την Κυριακή (20/3) ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ

από KOEAS

Μετά τη διεξαγωγή του Ημιμαραθωνίου στις 6 Φεβρουαρίου στη Λευκωσία, σειρά παίρνει ο Μαραθώνιος ανδρών / γυναικών, ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή 20 Μαρτίου 2022 στη Λεμεσό, στις 07:30 το πρωί. Ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ είναι μία διεθνής διοργάνωση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της ΚΟΕΑΣ και εντάσσεται στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα Ανδρών και Γυναικών της χρονιάς. Έπειτα από τρία χρόνια, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, η Λεμεσός θα ζήσει ξανά ένα υπέροχο διήμερο στα παράλιά της, με τον Μόλο να είναι το σημείο αφετηρίας και τερματισμού όλων των αγώνων δρόμου που θα διεξαχθούν το ερχόμενο σαββατοκύριακο (19-20/03/22).

Σύμφωνα με την προκήρυξη της ΚΟΕΑΣ, ο κάθε Γυμναστικός Σύλλογος δικαιούται να συμμετάσχει στον Μαραθώνιο με απεριόριστο αριθμό αθλητών, με την προϋπόθεση να έχει συμπληρώσει το 20ό έτος της ηλικίας του ή θα το συμπληρώσει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2022. Ο κάθε αθλητής και αθλήτρια που θα συμμετάσχει θα πρέπει να προσκομίσει το Δελτίο Υγείας του, που εκδίδει ο ΚΟΑ, στη γραμματεία της διοργάνωσης, τουλάχιστον μία ώρα πριν από την έναρξη του Μαραθωνίου, δηλαδή στις 06:30 το πρωί, καθώς και τα απαραίτητα έγγραφα σχετικά με τα υγειονομικά πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας, για τον covid-19.

Στις 10 Μαρτίου 2022, εξέπνευσε η προθεσμία δήλωσης συμμετοχής γι’ αυτούς που θα εκπροσωπήσουν τους Γυμναστικούς Συλλόγους και θα αγωνιστούν στον Παγκύπριο Μαραθώνιο. Από πλευράς ανδρών δήλωσαν συμμετοχή 11 αθλητές και από πλευράς γυναικών τρεις (3). Αυτοί είναι οι ακόλουθοι: Κατηγορία ανδρών: Κωνσταντίνος Τιμινής (ΓΣΟ), Αλφρέδο Σόσα Όσκαρ (ΓΣΠ), Γεώργιος Χαράκης (ΓΣΠρ), Ανδρέας Καστορής (ΓΣΕ), Μάικολ Κίναν (ΓΣΟ), Παναγιώτης Στυλιανού (ΓΣΠ), Μιχάλης Κίκας (ΓΣΠ), Θεόδωρος Σοφοκλέους (ΓΣΟ), Παναγιώτης Νεοφύτου (ΓΣΚ), Νεοκλής Ιωάννου (ΓΣΟ) και Απόστολος Παπαθανασίου (ΓΣΠ). Κατηγορία γυναικών: Ελένη Μπαρόν (ΓΣΠ), Ευτυχία Χατζημιτσή (ΓΣΕ) και Μαρία Σωτηρίου (ΓΣΟ).

Στον κυριακάτικο Μαραθώνιο θα ισχύσει και πάλι η βαθμολογική συγκομιδή για τους Γυμναστικούς Συλλόγους, με τον πρώτο νικητή να παίρνει έξι βαθμούς, τον δεύτερο πέντε και ούτω κάθε εξής. Με το πέρας του Ημιμαραθωνίου, η βαθμολογική κατάταξη των Γυμναστικών Συλλόγων είναι η ακόλουθη: ΑΝΔΡΕΣ: ΓΣΟ 11, ΓΣΖ 10 και ΓΥΝΑΙΚΕΣ: ΓΣΟ 16, ΓΣΠ 5. Θυμίζουμε ότι τα Παγκύπρια Πρωταθλήματα Ανδρών και Γυναικών είναι προγραμματισμένα να διεξαχθούν στις 25 και 26 Ιουνίου 2022.

Η διαδρομή

Ο διεθνής ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ θα έχει ως αφετηρία το δυτικό άκρο του Μόλου, με τους δρομείς να κατευθύνονται προς τα ανατολικά, για να βγουν από το πάρκο του Μόλου και στη συνέχεια θα στρίψουν αριστερά παίρνοντας δυτική κατεύθυνση. Τρέχοντας προς τα δυτικά μέρη της Λεμεσού, οι δρομείς μας θα κατευθυνθούν προς την Παλιά Πόλη και στη συνέχεια προς το Λιμάνι. Καλύπτοντας τη Δυτική Περιοχή της πόλης, οι δρομείς θα περάσουν μέσα από μείγμα τοπίων, αστικών και φυσικών ομορφιών, με επίκεντρο το περίφημο «δασικό τούνελ». Στη συνέχεια, θα κατευθυνθούν προς τα ανατολικά και πάλι με κατεύθυνση προς την Πόλη του Αρχαίου Βασιλείου της Αμαθούντας.

Ο δρόμος προς την Αρχαία πόλη της Αμαθούντας είναι 100% παράκτιος και οι δρομείς θα τρέξουν κατά μήκος της πιο ανεπτυγμένης και μοντέρνας περιοχής της πόλης! Φτάνοντας στην Αρχαία Πόλη της Αμαθούντας και αφού τρέξουν μέσα από έναν διάδρομο αρχαίων ερειπίων και πανέμορφων μεσογειακών σκηνών, οι δρομείς θα στρίψουν ξανά προς τα δυτικά και θα ξεκινήσουν την επιστροφή τους στο Πάρκο του Μόλου μέχρι τη γραμμή τερματισμού, όπου συμπληρώνονται τα 42,195χμ. Μέσα στη διαδρομή θα υπάρχουν σταθμοί ανεφοδιασμού κάθε 2.5 χιλιόμετρα με φυσικό μεταλλικό νερό, ενεργειακά ποτά και φαγώσιμα, ηλεκτρολύτες, αναψυκτικά και φρούτα. Θα υπάρχουν τουαλέτες διαθέσιμες κάθε 2.5 χμ, ξεκινώντας μετά τα πρώτα 5 χιλιόμετρα.

Άλλες εκδηλώσεις

Στο πλαίσιο του Διεθνούς ΟΠΑΠ Μαραθωνίου ΓΣΟ, το διήμερο 19 και 20 Μαρτίου 2022, θα διεξαχθούν και άλλοι δρομικοί αγώνες, με το ακόλουθο πρόγραμμα:

ΣΑΒΒΑΤΟ 19/03/22

09:00 Εταιρικός δρόμος 5 χμ

11:30 Αγώνας δρόμου 1,5 χμ για μικρούς

ΚΥΡΙΑΚΗ 20/03/22

07:30 Διεθνής Μαραθώνιο 42,195 χμ

07:45 Ημιμαραθώνιος 21,097 χμ

08:00 Αγώνας δρόμου 10 χμ

10:45 Αγώνας δρόμου 5 χμ

Print Friendly, PDF & Email
X