Αρχική Ανακοινώσεις Διήμερο δράσης στο ΓΣΠ για τους αθλητές των Σύνθετων Αγωνισμάτων

Διήμερο δράσης στο ΓΣΠ για τους αθλητές των Σύνθετων Αγωνισμάτων

από KOEAS

Άλλο ένα διήμερο αγωνιστικής δραστηριότητας θα ζήσουν στο Εθνικό Στάδιο Στίβου ΓΣΠ οι αθλητές και οι αθλήτριες των Σύνθετων Αγωνισμάτων. Τη Μεγάλη Τρίτη (11/4/23) και τη Μεγάλη Τετάρτη (12/4/23) θα πραγματοποιηθούν τα Παγκύπρια Πρωταθλήματα Δεκάθλου Ανδρών / Εφήβων και Επτάθλου Γυναικών / Νεανίδων. Οι Αγώνες αυτοί εντάσσονται στο πλαίσιο των αντίστοιχων Παγκύπριων Πρωταθλημάτων και η βαθμολογία των έξι πρώτων αθλητών / αθλητριών, θα προστεθεί στα αντίστοιχα των κατηγοριών.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις συμμετοχής, οι οποίες κατατέθηκαν στην ΚΟΕΑΣ από τους έξι (6) Γυμναστικούς Συλλόγους στην αντρική κατηγορία θα λάβουν μέρος πέντε (5) αθλητές, με έναν έφηβο και στη γυναικεία κατηγορία εννέα (9) αθλήτριες, με επτά (7) νεανίδες. Στο φετινό Παγκύπριο Πρωτάθλημα Δεκάθλου έχει δηλώσει συμμετοχή και ο Έλβις Κριούκοφ, ο οποίος σπουδάζει στις ΗΠΑ, ωστόσο την τελευταία στιγμή δεν μπόρεσε να ταξιδέψει στην Κύπρο, αφού παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα με τους προσαγωγούς του στην τελευταία εμφάνισή του με το Άντζελο Στέιτ. Σημαντική η απουσία και της νικήτριας των τριών τελευταίων διοργανώσεων Επτάθλου και κατόχου του παγκύπριου ρεκόρ κάτω των 23 ετών, Χαριθέας Ηρακλέους, η οποία αποφάσισε να ακολουθήσει ατομικά αγωνίσματα, όπως το μήκος και τα ψηλά εμπόδια. Από τις δηλώσεις στους άνδρες ξεχωρίζει η παρουσία του νικητή των δύο τελευταίων πρωταθλημάτων δεκάθλου Γεώργιου Κανάρη (ατομική επίδοση 6.702 βαθμοί), ενώ ανοικτή για κάθε αποτέλεσμα είναι η κατηγορία γυναικών.

Σύμφωνα με τους Διεθνείς Κανονισμούς, κάθε αγώνισμα πρέπει απαραίτητα να αρχίζει το συντομότερο μισή ώρα (30 λεπτά) μετά το τέλος του προηγούμενου αγωνίσματος, ενώ το πρώτο αγώνισμα της δεύτερης ημέρας θα πρέπει να διεξαχθεί το συντομότερο 10 ώρες μετά το τέλος του τελευταίου αγωνίσματος της πρώτης ημέρας. Κάθε αθλητής και αθλήτρια που θα λάβει μέρος στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα Σύνθετων Αγωνισμάτων, θα πρέπει να προσκομίσει στη γραμματεία της διοργάνωσης το Δελτίο Υγείας τού ΚΟΑ και το πιστοποιητικό «I Run Clean» της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Μετά τη διεξαγωγή του Μισού Μαραθωνίου, η βαθμολογία στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα Ανδρών / Γυναικών, είναι η ακόλουθη:

ΑΝΔΡΕΣ: ΓΣΕ 6 βαθμοί, ΓΣΖ 6β., ΓΣΠρ 5β., ΓΣΠ 4β.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ: ΓΣΟ 11 βαθμοί, ΓΣΠ 7β., ΓΣΕ 3β.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΙΗΜΕΡΟΥ

ΔΕΚΑΘΛΟ ΑΝΔΡΩΝ / ΕΦΗΒΩΝ

ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ (11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023)

09:00      100μ.

                Μήκος

                Σφαιροβολία

17:00      Ύψος

16:55      400μ.

ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ (12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023)

09:00      110μ. εμπόδια

                Δισκοβολία

                Επί κοντώ

16:45      Ακοντισμός

18:25      1.500μ.

ΕΠΤΑΘΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΝΕΑΝΙΔΩΝ

ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ (11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023)

09:00      100μ. εμπόδια

                Ύψος

                Σφαιροβολία

17:00      200μ.

ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ (12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023)

09:00      Μήκος

                Ακοντισμός

16:45      800μ.

* Απευθείας καταγραφή των αποτελεσμάτων θα υπάρχει στη σελίδα της ΚΟΕΑΣ https://cyprus.opentrack.run/en-gb/x/2023/CYP/combined/event/

Print Friendly, PDF & Email
X