Αρχική Ανακοινώσεις Εγκρίθηκε στα European Permit το κυπριακό μίτινγκ

Εγκρίθηκε στα European Permit το κυπριακό μίτινγκ

από KOEAS

Αρκετά σημαντικός θα είναι ο ερχόμενος Μάιος για τον κυπριακό στίβο. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου ενημέρωσε την ΚΟΕΑΣ, την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021, ότι θα της δώσει την ευκαιρία να φιλοξενήσει διεθνές μίτινγκ στο 2022, το οποίο ωστόσο δεν θα περιλαμβάνεται στην κατηγορία των «χάλκινων» στην ηπειρωτική περιοδεία (Continental Tour Bronze meetings) -όπως αιτηθήκαμε-, αλλά θα ανήκει στην κατηγορία των European Permit Meetings. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό, καθώς η ΚΟΕΑΣ καλείται να διοργανώσει άψογα το συγκεκριμένο μίτινγκ, θέλοντας να περάσει με «άριστα» τις εξετάσεις της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, στο πλαίσιο του Συνεδρίου της Λοζάνης, ενημέρωσε την ηγεσία της ΚΟΕΑΣ ότι για αρχή θα της δώσει την ευκαιρία να διοργανώσει στο 2022 πιο χαμηλής εμβέλειας μίτινγκ, το οποίο θα αξιολογήσει σε σημαντικότατους τομείς και αναλόγως της ικανοποίησης των ιθυνόντων της, θα το επανατοποθετήσει στο 2023. Άρα, αυτό που απομένει είναι να λειτουργήσουν όλα στην εντέλεια, στο European Permit Meeting του 2022 και από το 2023 και μετά να αναβαθμιστεί σε Continental Tour Bronze Meeting.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει σε προηγούμενες ανακοινώσεις, βασικός στόχος της ΚΟΕΑΣ είναι να βοηθήσει τους Κύπριους αθλητές και αθλήτριες να εξασφαλίσουν σημαντικούς βαθμούς, συμμετέχοντας σε αυτό το μίτινγκ, για να ανεβάσουν τη θέση τους στην παγκόσμια κατάταξη (world ranking). Η διαφορά των δύο μίτινγκ, σε ό,τι αφορά το μπόνους των βαθμών από τη θέση που θα κατακτήσουν, δεν είναι πολύ μεγάλη. Το «χάλκινο» μίτινγκ ανήκει στην κατηγορία C και το Area Permit στην κατηγορία D. Ο νικητής κάθε αγωνίσματος στην κατηγορία D εξασφαλίζει 40 βαθμούς (60 στη C), ο δεύτερος 35 (50 στη C), ο τρίτος 30 (45 στη C) και φτάνουμε μέχρι τον 8ο που θα πάρει 15 βαθμούς (25 στη C)…

Θυμίζουμε ότι, στο σύστημα του world ranking, τους περισσότερους βαθμούς δίνει η επίδοση κάθε αθλητή και αθλήτριας, με βάση το ουγγρικό μοντέλο αξιολόγησης και προστίθενται οι βαθμοί αναλόγως της θέσης που θα καταλάβει στο αγώνισμα που θα συμμετάσχει. Επομένως, είναι σημαντικό για τους δικούς μας αθλητές και αθλήτριες να είναι έτοιμοι τον ερχόμενο Μάιο να πραγματοποιήσουν καλές εμφανίσεις και να προσθέσουν βαθμούς για την άνοδό τους στην παγκόσμια κατάταξη. Επιπρόσθετα, με τη διεξαγωγή για πρώτη φορά, έπειτα από πολλά χρόνια, ενός διεθνούς μίτινγκ στίβου στην Κύπρο, θα δοθεί η δυνατότητα σε ξένους αθλητές και αθλήτριες να μας επισκεφτούν, βάζοντας στους προορισμούς τους και το νησί μας, αλλά και τον κυπριακό στίβο στον ευρωπαϊκό χάρτη.

* Στη φωτογραφία, ο πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ Περικλής Μάρκαρης (δεξιά) και ο γενικός διευθυντής Αντώνης Γεωργαλλίδης, οι οποίοι εκπροσωπούν τον κυπριακό στίβο στο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στη Λοζάνη.

Print Friendly, PDF & Email
X