Αρχική Ανακοινώσεις Έκλεισε με ψηλά το κεφάλι η Δάφνη Γεωργίου

Έκλεισε με ψηλά το κεφάλι η Δάφνη Γεωργίου

από KOEAS

Αυλαία στον κλειστό στίβο έριξε το βράδυ του Σαββάτου (26/2/22) η Δάφνη Γεωργίου, με τη συμμετοχή της στον τελικό του Πανεπιστημιακού Πρωταθλήματος της Περιφέρειας Mountain West στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Η Γεωργίου έκλεισε τη χρονιά με επίδοση 8.31 στα 60μ. με εμπόδια, καταλαμβάνοντας στο… νήμα τη δεύτερη θέση για το Πανεπιστήμιό της, Boise State. Στους ημιτελικούς τής Παρασκευής (25/2) η πρωταθλήτριά μας έκανε άλλη μία καταπληκτική κούρσα, τερματίζοντας στην πρώτη θέση της πρώτης σειράς με 8.22. Στον τελικό του Σαββάτου, η Τζαζάρα Ντέιβις του Κολοράντο Στέιτ έκανε άκυρη εκκίνηση, με αποτέλεσμα στη δεύτερη κούρσα η Γεωργίου να είναι λίγο σφιγμένη και επιφυλακτική, κάτι που έδωσε την ευκαιρία στην Ντανάι Ντάιερ του Σαν Ντίεγο Στέιτ να την προσπεράσει ακριβώς στον τερματισμό, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση με 8.29.

«Ο τελικός δεν πήγε καθόλου καλά, όπως τον περίμενα, αφού είχαμε άκυρη εκκίνηση και πάλι. Την πρώτη φορά έφυγα πολύ καλά και δυναμικά, όμως τη δεύτερη με κατέβαλε το άγχος και γενικά είχα πολλά λάθη, χάνοντας στο νήμα με 8.31. Ωστόσο, είμαι πολύ ευγνώμων για τα αποτελέσματά μου αυτήν τη χρονιά στον κλειστό στίβο. Έκανα σταθερούς χρόνους κάτω από τα 8.30 και αυτό είναι το σημαντικό. Ήμουν πολύ κοντά στο παγκύπριο ρεκόρ (σ.σ. 8.19 Μόρφω Μπαούρδα) και στην πρόκρισή μου για το Παγκόσμιο Κλειστού (σ.σ. όριο 8.16), αλλά δεν τα κατάφερα», μας μετέφερε από το Αλμπουκέρκ του Νέου Μεξικού, όπου διεξήχθησαν οι αγώνες της περιφέρειάς της, η Δάφνη Γεωργίου.

Η φετινή χρονιά στον κλειστό στίβο για την 22χρονη αθλήτρια του Αντώνη Γιαννουλάκη ήταν καταπληκτική. Μπήκε στη σεζόν έχοντας ατομικό ρεκόρ, από το 2020, τα 8.48 και κατάφερε να τρέξει 8.20(!), σε ένα απαιτητικό αγώνισμα, όπως τα 60μ. με εμπόδια, το οποίο χρειάζεται ταχύτητα, αλτικότητα και συνδυασμό τεχνικής. Η βελτίωσή της ήταν φανταστική και, παρά το ότι δεν πέτυχε τους δύο στόχους που αναφέρει στη δήλωσή της, οι οποίοι να σημειώσουμε δεν ήταν στους αρχικούς του κλειστού, αλλά η ίδια έφερε τον εαυτό της τόσο κοντά σε αυτούς, η χρονιά στον κλειστό στίβο κρίνεται άκρως επιτυχημένη. Με εξαίρεση τον τελικό του Σαββάτου, στις τελευταίες τέσσερις κούρσες της έτρεξε κάτω από τα 8.28 και πλησίασε το παγκύπριο ρεκόρ κατά ένα εκατοστό, βάζοντας τις βάσεις για τη νέα χρονιά, αλλά και για τον ανοικτό στίβο.

Η αγωνιστική περίοδος στον ανοικτό στίβο στο 2022 είναι πολύ απαιτητική, αφού εκτός από τις εγχώριες διοργανώσεις, περιλαμβάνει Μεσογειακούς, Κοινοπολιτειακούς, Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Η προετοιμασία θα είναι πολύ σημαντική για τα 100μ. με εμπόδια και η Δάφνη Γεωργίου θέλει να κερδίσει συμμετοχή σε όσες περισσότερες διοργανώσεις γίνεται. «Αρχικά θέλω να πω ότι είμαι πολύ ευγνώμων που είμαι υγιής αυτό το διάστημα και ελπίζω να συνεχίσω έτσι και στον ανοικτό. Τώρα, μετά την απαραίτητη ξεκούραση θα εστιάσουμε στην καλύτερη προετοιμασία για τον ανοικτό στίβο, ελπίζοντας πως θα έρθουν επιτυχίες», μας είπε σχετικά η Δάφνη Γεωργίου, η οποία έκλεισε τον κλειστό στίβο στο 2022 με τη δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών για τον κυπριακό στίβο.

* Να σημειώσουμε ότι η Δάφνη Γεωργίου πρόσφερε 8 πόντους στο Boise State University, το οποίο ανήκει στην περιφέρεια Mountain West, μαζί με τα Air Force, Fresno State, Colorado State, Nevada, UNLV, New Mexico, San Diego State, San Jose State, Utah State και Wyoming. Το Πανεπιστήμιο του Air Force κέρδισε την κατηγορία των ανδρών και αυτό του Colorado State αυτήν των γυναικών, με το Boise State να καταλαμβάνει την 4η θέση.

Print Friendly, PDF & Email
X