Αρχική Ανακοινώσεις Έκλεισε θέση για το Παγκόσμιο Κλειστού ο Μίλαν Τράικοβιτς

Έκλεισε θέση για το Παγκόσμιο Κλειστού ο Μίλαν Τράικοβιτς

από KOEAS

Ο Μίλαν Τράικοβιτς έγινε το απόγευμα του Σαββάτου, 12 Φεβρουαρίου 2022, ο πρώτος Κύπριος αθλητής που εξασφαλίζει τη συμμετοχή του στο επερχόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, το οποίο θα διεξαχθεί στο Βελιγράδι της Σερβίας από τις 18 έως τις 20 Μαρτίου. Ο πρωταθλητής Ευρώπης το 2019 στα 60μ. με εμπόδια στον κλειστό στίβο, έτρεξε μόλις τη δεύτερη και τρίτη κούρσα του τη φετινή χρονιά και έδειξε ότι είναι στο σωστό δρόμο για να φτάσει ξανά σε επιδόσεις κάτω από 7.60, που του έφεραν αρκετές διακρίσεις.

Ευεργετική μπορεί να χαρακτηριστεί η περιοδεία του Μίλαν Τράικοβιτς στη Γαλλία, αφού μετά το 7.78, που πέτυχε την Τετάρτη (9/2/22) στο Μοντβίγ, κατάφερε το Σάββατο (12/2) να τρέξει ακόμα γρηγορότερα στο Μετς και να σφραγίσει νωρίς τη συμμετοχή του για το Παγκόσμιο της γενέτειράς του. Μετέχοντας στο δεύτερο ημιτελικό, ο Τράικοβιτς είχε καλή εκκίνηση και βελτίωνε ταχύτητα στην πορεία και αν δεν έριχνε το τελευταίο εμπόδιο, θα μπορούσε να κατέγραφε καλύτερο χρόνο από το 7.72. Πρώτος της σειράς ήταν ο Πασκάλ Μαρτινό – Λαγκάρντ με 7.59, με τον πρωταθλητή μας να τερματίζει δεύτερος, με χρόνο που του έδωσε πρόκριση για τον τελικό.

Περίπου μία ώρα αργότερα, έξι από τους γρηγορότερους αθλητές στον κόσμο, στα 60μ. με εμπόδια, ξαναστήθηκαν στους βατήρες εκκίνησης, συνθέτοντας έναν εξαίσιο τελικό, με καταπληκτικούς χρόνους. Ο Μίλαν Τράικοβιτς, μπορεί να κατέλαβε την 6η θέση, αλλά εμφανίστηκε ακόμα πιο βελτιωμένος, καταγράφοντας την καλύτερη επίδοσή του την τελευταία διετία, με 7.69. Έτσι, από εδώ και πέρα θα μπορέσει να καταρτίσει το πρόγραμμά του, μαζί με τον προπονητή του Αντώνη Γιαννουλάκη, με στόχο να βρεθεί στην καλύτερη αγωνιστική κατάστασή του στα μέσα Μαρτίου και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

(1) Πασκάλ Μαρτινό – Λαγκάρντ (Γαλλία)      7.51

(2) Βιλέμ Μπελοσιάν (Γαλλία)                          7.52

(3) Άσιερ Μαρτίνεθ (Ισπανία)                           7.55

(4) Μάικολ Ντίξον (ΗΠΑ)                                  7.60

(5) Γιακούμπ Αλ Γιούχα (Κουβέιτ)                   7.66

(6) Μίλαν Τράικοβιτς (Κύπρος)                        7.69

Print Friendly, PDF & Email
X