Αρχική Ανακοινώσεις Εκλογές το σ/κ για εκπροσώπους αθλητών στην Τ.Ε. της ΚΟΕΑΣ

Εκλογές το σ/κ για εκπροσώπους αθλητών στην Τ.Ε. της ΚΟΕΑΣ

από KOEAS

Στο πλαίσιο των Medochemie Παγκύπριων Πρωταθλημάτων Ανδρών / Γυναικών, που θα διεξαχθoύν το σαββατοκύριακο 25 – 26 Ιουνίου 2022, στο «Τσίρειο Στάδιο» Λεμεσού, θα πραγματοποιηθούν και οι εκλογές για την ανάδειξη των δύο μελών των αθλητών / αθλητριών, που θα εκπροσωπούνται στην Τεχνική Επιτροπή της ΚΟΕΑΣ την επόμενη τριετία. Πιο αναλυτικά:

Σύμφωνα με απόφαση της Καταστατικής Συνέλευσης της ΚΟΕΑΣ και τους Ειδικούς Κανονισμούς που ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, στη Συνεδρίασή του ημερομηνίας 05/02/2019, θέσπισε Κανονισμούς με βάση τους οποίους υπό προϋποθέσεις εκλέγονται εκπρόσωποι των αθλητών / αθλητριών (1 αθλητής – 1 αθλήτρια), στην Τεχνική Επιτροπή της ΚΟΕΑΣ για 3ετή θητεία.

Στόχος και σκοπός της Εκπροσώπησης, είναι η συμμετοχή, η παρουσία και η υποβολή εισηγήσεων εκ μέρους των αθλητών/τριών σε θέματα καταρτισμού του Αγωνιστικού Προγραμματισμού, διεξαγωγής Παγκύπριων Διοργανώσεων και εφαρμογής Σχεδιασμών, που είναι δυνατόν να άπτονται της αθλητικής τους ανέλιξης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΕΑΣ καθόρισε τις ακόλουθες διαδικασίες και προϋποθέσεις για εκλογή και εκπροσώπηση στην Τεχνική Επιτροπή:

(1) Δικαίωμα εκλογής έχουν αθλητές / αθλήτριες που συμπλήρωσαν το 18ο έτος της ηλικίας τους και πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

(α) Είναι νικητές / νικήτριες Παγκύπριων Αγώνων Ανδρών ή Γυναικών τα τελευταία έξι (6) χρόνια της κατάθεσης της υποψηφιότητάς τους.

(β) Έχουν συμμετάσχει σε Ολυμπιακούς, Παγκόσμιους, Κοινοπολιτειακούς, Ευρωπαϊκούς Αγώνες όλων των κατηγοριών ή έχουν συμμετάσχει σε τρεις (3) διοργανώσεις του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων ή των Αγώνων Μικρών Κρατών Ευρώπης. Νοείται ότι υποψηφιότητα μπορεί να υποβάλει ένας αθλητής/τρια, νοουμένου ότι συμμετείχε σε μία από τις πιο πάνω διοργανώσεις τα τελευταία (4) χρόνια της υποβολής της υποψηφιότητάς του/της.

(γ) Είναι εν ενεργεία αθλητής – αθλήτρια τουλάχιστον τον αμέσως προηγούμενο χρόνο της υποβολής της υποψηφιότητάς του/της.

* Δεν έχουν δικαίωμα υποψηφιότητας αθλητές – αθλήτριες που έχουν καταδικαστεί για παράβαση των Κανονισμών Αντιντόπινγκ.

Όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να εξασφαλίσουν το πιστοποιητικό της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για το Αντιντόπινγκ «I RUN CLEAN» και να συμμορφώνονται με τον Κώδικα Ηθικής.

Η υποβολή υποψηφιοτήτων θα γίνεται ύστερα από εγκύκλιο που θ’ αποστέλλει η Ομοσπονδία στους Γυμναστικούς Συλλόγους – Μέλη της. Οι υποψήφιοι (1 αθλητής και 1 αθλήτρια) από κάθε Γυμναστικό Σύλλογο, θα συμπληρώνουν ειδικό έντυπο, στο οποίο θ’ αναφέρονται οι προϋποθέσεις που πληρούνται για την υποψηφιότητά τους.

(2) Η θητεία των εκπροσώπων των αθλητών – αθλητριών θα είναι ανάλογη με των υπολοίπων μελών της Τεχνικής Επιτροπής.

* Η τελευταία ημέρα υποβολής υποψηφιότητας καθορίζεται η Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022, η ώρα 12:00μ.

* Η όλη διαδικασία εκλογής θα γίνει στη διάρκεια των Παγκύπριων Αγώνων Ανδρών / Γυναικών σε ειδική κάλπη, που θα στηθεί δίπλα από την Αίθουσα Κλήσης.

* Να θυμίσουμε ότι, στην παρούσα Τεχνική Επιτροπή, εκπρόσωποι των αθλητών / αθλητριών, είναι ο Μάριος Αποστολίδης και η Λεοντία Καλλένου.

Print Friendly, PDF & Email
X