Αρχική Ανακοινώσεις ΕΚΟ C.I.A.M.: Με το παρόν και το μέλλον της κυπριακής σφυροβολίας…

ΕΚΟ C.I.A.M.: Με το παρόν και το μέλλον της κυπριακής σφυροβολίας…

από KOEAS

Ένα από τα αγωνίσματα τα οποία ο κυπριακός στίβος έχει πανηγυρίσει τεράστιες επιτυχίες τα τελευταία χρόνια, στις μικρές ηλικιακές κατηγορίες, είναι η σφυροβολία. Χρυσή πρωταθλήτρια Ευρώπης κάτω των 18 ετών το 2022 και χρυσή πρωταθλήτρια Ευρώπης κάτω των 20 ετών το 2023, η Βαλεντίνα Σάββα, την ημέρα των 19ων γενεθλίων της, θα κυνηγήσει άλλη μία μεγάλη βολή. Χρυσός πρωταθλητής Ευρώπης κάτω των 18 ετών το 2022, αργυρός πρωταθλητής Ευρώπης κάτω των 20 ετών το 2023 και χάλκινος Παγκόσμιος πρωταθλητής Κ20 το 2022, ο 18χρονος Ιωσήφ Κεσίδης, κυνηγά μεγάλες βολές με την αντρική σφύρα, αφού ακόμα ανήκει στην κατηγορία των Εφήβων. Τα δύο αυτά παιδιά είναι οι κορυφαίοι στον κόσμο τα τελευταία χρόνια στην ηλικία τους και αποτελούν το μέλλον της κυπριακής σφυροβολίας.

Το ΕΚΟ Cyprus International Athletics Meeting 2024 θέλει να αξιοποιήσει στο έπακρο ο Αλέξανδρος Πουρσανίδης, ο οποίος από το 2022 και μετά έχει ανεβάσει επίπεδο, με μετάλλια σε Κοινοπολιτειακούς και Μεσογειακούς Αγώνες και με πρώτη παρουσία σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ο Πουρσανίδης χρειάζεται βαθμούς για να εξασφαλίσει την πρόκρισή του για το Ευρωπαϊκό της Ρώμης, αλλά και για να μπει σε τροχιά πρόκρισης και για τους Ολυμπιακούς του Παρισιού. Στο «Τσίρειο» θα βρεθούν και φέτος οι τρεις περσινοί νικητές του «χάλκινου» διεθνούς μίτινγκ μας, Ελλαδίτες Μιχαήλ Αναστασάκης, Χρίστος Φραντζεσκάκης και Ιβάν Μενγκλεμπέη, στοχεύοντας ξανά μεγάλες βολές. Η παρουσία του Πουρσανίδη στην ομάδα του Νέμεθ Σολτ το τελευταίο διάστημα, φέρνει στην Κύπρο και πλήρη ουγγρική ομάδα, με τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες να διαγωνίζονται. Το άθλημα της σφυροβολίας αναμένεται να προσφέρει και πάλι ανταγωνιστικό αγώνα και στις δύο κατηγορίες.

* Από τις παρουσίες στη σφυροβολία, πέραν των διεθνών επιτυχιών των δικών μας παιδιών, να αναφέρουμε ότι Μιχαήλ Αναστασάκης ήταν πέρσι φιναλίστ στον τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης, ενώ ήταν 4ος στο Ευρωπαϊκό του 2016 και 8ος στο Ευρωπαϊκό του 2018. Ο Χρίστος Φραντζεσκάκης ήταν 8ος στο Ευρωπαϊκό του 2022, ενώ στην ίδια διοργάνωση η Ουγγαρέζα Ρέκα Γκιουράτζ κατέλαβε την 7η θέση.

Εισιτήρια για το μίτινγκ

Τη φετινή χρονιά η ΚΟΕΑΣ καθόρισε εισιτήριο εισόδου στο ΕΚΟ Cyprus International Athletics Meeting, το οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε από τον σύνδεσμο https://guest.stadium-360.net/guest κάνοντας εγγραφή. Εισιτήρια θα πωλούνται και στα εκδοτήρια του «Τσιρείου» την ημέρα του μίτινγκ (17/5). Σε ό,τι αφορά την τιμή, αυτή είναι πολύ προσιτή για τον καθένα και την καθεμιά, που θέλει να απολαύσει από κοντά τους κορυφαίους αθλητές στον κόσμο και ιδιαίτερα τους δικούς μας πρωταθλητές και πρωταθλήτριες. Οι τιμές του εισιτηρίου είναι οι ακόλουθες:

Για ένα άτομο: 10 ευρώ

Για δύο άτομα: 15 ευρώ

Για οικογένεια με δύο ενήλικες και δύο παιδιά μέχρι 16 ετών: 20 ευρώ

Για όλα τα παιδιά κάτω των 12 ετών η είσοδος είναι δωρεάν.

Δεν απαιτείται κατοχή κάρτας φιλάθλου.

Print Friendly, PDF & Email
X