Αρχική Ανακοινώσεις Εξαιρετικές οι Χριστιάνα Έλληνα και Αλίσια Φίνις στις ΗΠΑ

Εξαιρετικές οι Χριστιάνα Έλληνα και Αλίσια Φίνις στις ΗΠΑ

από KOEAS

Με εξαιρετικό τρόπο μπήκαν στον ανοικτό στίβο, την Πέμπτη 27 Μαρτίου 2025, στα πανεπιστημιακά πρωταθλήματα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, η Χριστιάνα Έλληνα και η Αλίσια Σόφι Χάι Φίνις, κάτι που χαροποίησε ιδιαίτερα και τους προπονητές τους. Και οι δυο τους μάλιστα, μπήκαν στην πρώτη πεντάδα των κορυφαίων επιδόσεων στα αγωνίσματά τους, στην ιστορία του Πανεπιστημίου τους!

Η Χριστιάνα Έλληνα, μετά την έκτακτη κάθοδό της στην Κύπρο για το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων, στο οποίο κατέλαβε τη 10η θέση στον ακοντισμό Κ23 με 49,97μ. (15/03), επέστρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες και είχε αγωνία για την πρώτη εμφάνισή της με τη φανέλα του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια, έχοντας μετεγγραφεί το καλοκαίρι από το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα (FIU). Στην πρώτη της παρουσία ως… «ιππότης», η αθλήτρια του Γιώργου Ανδρέου κατέγραψε την καλύτερη επίδοσή της σε στάδιο των ΗΠΑ, αφού έριξε το ακόντιό της στα 52,59μ., έχοντας ρίξει με το FIU στα 52,49μ. Τα 52,59μ. αποτελούν και την 4η κορυφαία επίδοση όλων των εποχών για το Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια. Παράλληλα, η Έλληνα, η οποία έχει ατομική επίδοση τα 54,63μ., που είναι και το παγκύπριο ρεκόρ Κ23, επιβεβαίωσε και το όριο των 50 μέτρων, για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών (17-20 Ιουλίου 2025, Μπέργκεν Νορβηγίας). Κατά σειρά οι βολές της πρωταθλήτριάς μας, στο μίτινγκ «Raleigh Relays», στην πόλη Ράλι της Βόρειας Καρολίνας, στο οποίο κατέκτησε την 1η θέση, ήταν: 48,44μ., 52,59μ., 49,72μ., άκυρη, 48,73μ,., 50,38μ.

Την κορυφαία επίδοση στη σύντομη πορεία της στον στίβο, στα 5.000μ., κατέγραψε την Πέμπτη 27 Μαρτίου 2025, η Αλίσια Φίνις, λαμβάνοντας μέρος στο μίτινγκ «97th Clyde Littlefield Texas Relays», στο Όστιν του Τέξας. Η αθλήτρια του Κρίστοφερ Μπόουστ, η οποία έχει καταθέσει εδώ και καιρό τα χαρτιά της για την απόκτηση της κυπριακής υπηκοότητας, λίγες ημέρες μετά τον εορτασμό των 20ών γενεθλίων της, τερμάτισε στη 12η θέση του μίτινγκ, σε 16:49.75, τρέχοντας για πρώτη φορά κάτω από τα 17 λεπτά! Η επίδοσή της, μάλιστα, είναι η 3η καλύτερη όλων των εποχών για το Πανεπιστήμιο τού Τέξας Α&Μ! Η βελτίωση τής Φίνις είναι καταπληκτική, αφού σε διάστημα περίπου οκτώ μηνών έριξε την ατομική της επίδοση, κατά ένα λεπτό!

* Η δράση των φοιτητών – αθλητών μας στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής συνεχίζεται αυτό το διήμερο (28-29 Μαρτίου 2025), χωρίς ωστόσο να έχουν όλα τα Πανεπιστήμια προγραμματισμένες συμμετοχές.

Print Friendly, PDF & Email
X