Αρχική Ανακοινώσεις Έξι αθλητές μας σε διεθνή δράση το σαββατοκύριακο (5-6/6/21)

Έξι αθλητές μας σε διεθνή δράση το σαββατοκύριακο (5-6/6/21)

από KOEAS

Από τη στιγμή που η πανδημία του κορονοϊού σε ολόκληρη την Ευρώπη, δείχνει σημαντικά σημάδια βελτίωσης, ήρθαν μαζί και οι χαλαρώσεις σε όσους ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Αυτό δίνει τη δυνατότητα σε αρκετούς αθλητές να δηλώσουν τη συμμετοχή τους σε διεθνή μίτινγκ και να έχουν την ευκαιρία των πιο ανταγωνιστικών αγώνων, που θα τους βοηθήσει να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους και να κυνηγήσουν τους στόχους τους. Αυτό το σαββατοκύριακο (5-6 Ιουνίου 2021) συνολικά πέντε αθλητές και αθλήτριές μας θα λάβουν μέρος σε μίτινγκ του εξωτερικού, από τους οποίους ξεχωρίζει η παρουσία του Απόστολου Παρέλλη και του Μίλαν Τράικοβιτς, που έχουν εξασφαλισμένη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Στην πόλη Ταταμπάνια της Ουγγαρίας βρίσκονται ο Απόστολος Παρέλλης και ο Βασίλης Κωνσταντίνου, προσδοκώντας να φύγουν με νέα φετινή επίδοση. Ο Παρέλλης, μετά την πρεμιέρα του την Πέμπτη (3/5) στην Αυστρία και τα 61,90μ., αισιοδοξεί ότι θα βρει ακόμα καλύτερη ισορροπία στις βολές του, έχοντας δίπλα του γνωστούς του από σημαντικές αναμετρήσεις στη διάρκεια σπουδαίων διοργανώσεων τα τελευταία χρόνια. Ανάμεσά τους και ο Μαυροβούνιος Ντάνιελ Φουρτούλα (ατομικό 65,59μ.), με τον οποίο θα αναμετρηθεί και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων στη Λεμεσό (19-20 Ιουνίου). Η δισκοβολία είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί στις 14:30, πριν ουσιαστικά αρχίσει το κυρίως πρόγραμμα της διοργάνωσης.

Από τα 2,24μ. της Καλλιθέας και τα 2,23μ. της Σλοβακίας, ο Βασίλης Κωνσταντίνου αισιοδοξεί πως θα βρει τη σωστή φορά, την ταχύτητα και την αλτικότητα που θα τον ανεβάσει ακόμη πιο ψηλά. Η παρουσία στη διοργάνωση αθλητών με παρόμοιες ή καλύτερες επιδόσεις από τον πρωταθλητή μας, αναμένεται να τον βοηθήσουν στη βελτίωση και το ψηλότερο άλμα. Το ύψος είναι προγραμματισμένο να αρχίσει στις 19:15. Το μίτινγκ στην Ταταμπάνια ανήκει στα «χάλκινα» της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Με Ευαγγελίδου και Θρασυβούλου στην Πάτρα

Στην Πάτρα, θα είναι στραμμένη η προσοχή των φίλων του ελληνικού στίβου, αφού εκεί θα διεξαχθούν το σαββατοκύριακο τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Ανδρών και Γυναικών. Κάθε χρόνο η παρουσία Κύπριων αθλητών στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ήταν έντονη, όμως, φέτος, εξαιτίας των ειδικών πρωτοκόλλων για την πανδημία του κορονοϊού, οι συμμετοχές είναι περιορισμένες. Έτσι, στους αγώνες από κυπριακής πλευράς θα λάβουν μέρος εκτός συναγωνισμού, η Ναταλία Ευαγγελίδου στα 1.500μ. (5/6, 20:25) και η Παρασκευούλα Θρασυβούλου στη δισκοβολία (5/6, έριξε στον προκριματικό 38,01μ. και δεν πέρασε στον τελικό) και τη σφαιροβολία (6/6).

Στην Ολλανδία ο Τράικοβιτς…

Την πρώτη του κούρσα στην Ευρώπη θα κάνει στον ανοικτό στίβο ο Μίλαν Τράικοβιτς, ο οποίος προέρχεται από δύο όχι και τόσο καλούς αγώνες (14.07 και 14.14), έχοντας ωστόσο αντιμετωπίσει προβλήματα τραυματισμού. Τώρα, με την επιστροφή του στην Ευρώπη και σε λίγες ημέρες στην Κύπρο για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων, αισιοδοξεί πως θα βρει την καλή του αγωνιστική κατάσταση και βέβαια να τρέξει τα 110μ. με εμπόδια σε χρόνους αντάξιούς του. Την Κυριακή (6/6), στο Χένγκελο της Ολλανδίας, ο πρωταθλητής Ευρώπης το 2019 στον κλειστό στίβο, θα τρέξει δίπλα από πολύ καλούς αθλητές, όπως οι ΜακΛάουντ, Μπελοσιάν, Άλεν, Μανγκά, που θα τον βοηθήσουν για γρήγορη κούρσα. Η διοργάνωση ανήκει στα «χρυσά» μίτινγκ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, με τα 110μ. με εμπόδια να είναι προγραμματισμένα για τις 18:15.

Στην Ιταλία ο Χαντίρι…

Επιστροφή σε αγωνιστική δράση έπειτα από τρία χρόνια για τον Αμίν Χαντίρι στον ανοικτό στίβο. Από τον Αύγουστο του 2018 και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Βερολίνο, έχει να τρέξει ο Χαντίρι, ταλαιπωρημένος από τραυματισμούς. Φέτος τον Φεβρουάριο, έκανε μία κούρσα στο Βαλκανικό Κλειστού, στα 3.000μ. (5ος με 8:16.37). Την Κυριακή (6/6/21), στην πόλη Βιτόριο Βενέτο, στη βορειοδυτική Ιταλία (περιοχή Τρεβίζο), ο πρωταθλητής μας στις μεσαίες αποστάσεις, θα τρέξει το πρώτο του 1.500άρι στη χρονιά, αισιοδοξώντας για χρόνο κάτω ή κοντά στα 3:45, για να βάλει τις βάσεις για πιο γρήγορη συνέχεια και αν το επιτρέψει η φυσική και αγωνιστική του κατάσταση, να κυνηγήσει το όνειρο των Ολυμπιακών. Το όριο στα 1.500μ. είναι 3:35.00, με τον Χαντίρι να έχει ατομικό ρεκόρ 3:39.50 από το 2016, που αποτελεί και παγκύπριο ρεκόρ.

* Στη φωτογραφία οι δύο αθλητές μας που εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, Απόστολος Παρέλλης και Μίλαν Τράικοβιτς, οι οποίοι έχουν αγωνιστική δραστηριότητα το σαββατοκύριακο.

Print Friendly, PDF & Email
X