Αρχική Ανακοινώσεις Έκτος με επίδοση τριετίας ο Μίλαν Τράικοβιτς στο Μπιντγκόζ

Έκτος με επίδοση τριετίας ο Μίλαν Τράικοβιτς στο Μπιντγκόζ

από KOEAS

Την πρώτη του διπλή κούρσα σε μία ημέρα τη φετινή χρονιά, στα 110μ. με εμπόδια, έκανε το απόγευμα και το βράδυ της Παρασκευής (3/6/22), ο Μίλαν Τράικοβιτς. Ο 7ος Ολυμπιονίκης του Ρίο έλαβε μέρος στο «χρυσό» διεθνές μίτινγκ στην πόλη Μπιντγκόζ της Πολωνίας, τερματίζοντας έκτος (6ος) στον τελικό, με 13.65 (άνεμος -0,9 μ/δ), χωρίς να κάνει την τέλεια κούρσα. Κι αυτό εξαιτίας του ότι έφυγε κάπως αργά από τον βατήρα (αντίδραση 0.213) και δεν του βγήκαν οι πρώτοι διασκελισμοί, που θα του έδιναν την ταχύτητα στην κούρσα, με αποτέλεσμα να κυνηγά τους αντιπάλους του.

Μιάμιση ώρα νωρίτερα, ο Τράικοβιτς έτρεξε στη δεύτερη προκριματική σειρά, στην οποία πήγε καλύτερα, παρά το ότι και πάλι είχε αργή εκκίνηση (αντίδραση 0.240), τερματίζοντας στη δεύτερη θέση με 13.56 (-0,6 μ/δ), που είναι η καλύτερη φετινή του επίδοση. Το 13.56 αποτελεί την καλύτερη επίδοση του πρωταθλητή μας από το 2019 και δείχνει πλέον ότι στους επόμενους αγώνες του θα είναι ακόμα πιο γρήγορος, αφού θα μελετήσουν τις δύο κούρσες στο Μπιντγκόζ με τον προπονητή του Αντώνη Γιαννουλάκη και θα συζητήσουν τι θα πρέπει να βελτιώσουν για να έρθουν οι επιθυμητές προκρίσεις σε Ευρωπαϊκό (όριο 13.50) και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (όρια 13.32), με τα όρια να είναι στις δυνατότητές του.

Επόμενος σταθμός για τον Μίλαν Τράικοβιτς θα είναι το «χρυσό» διεθνές μίτινγκ στο Χένγκελο της Ολλανδίας, τη Δευτέρα 6 Ιουνίου, εκεί όπου θα υπάρχει μόνο τελική κούρσα (στις 16:57), κάτι που ασφαλώς θα είναι καλύτερο γι’ αυτήν την περίοδο. Για την ιστορία αναφέρουμε ότι στο Μπιντγκόζ στην πρώτη θέση τερμάτισε ο Αμερικανός Τζαμάλ Μπριτ με 13.35, δεύτερος ο Πολωνός Ντάμιαν Τζίκιερ με 13.36 και τρίτος ο Νοτιοαφρικανός Αντόνιο Αλκάνα με 13.63. Ουσιαστικά πέντε αθλητές έπεσαν μαζί στον τερματισμό από την 3η μέχρι την 7η θέση και τους… χώρισε το φώτο φίνις.

Print Friendly, PDF & Email
X