Αρχική Ανακοινώσεις Εκτός Παγκόσμιου Κλειστού και η Ολίβια Φωτοπούλου

Εκτός Παγκόσμιου Κλειστού και η Ολίβια Φωτοπούλου

από KOEAS

Ένα πρόβλημα μικροτραυματισμού που αντιμετωπίζει τελευταία, οδήγησε την Ολίβια Φωτοπούλου στο να πάρει την απόφαση να αποσύρει τη συμμετοχή της από το επερχόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου (1-3 Μαρτίου). Η αθλήτρια του Κώστα Βογιατζάκη ενημέρωσε γραπτώς την ΚΟΕΑΣ ότι δεν επιθυμεί να λάβει μέρος στα 60μ. του Παγκόσμιου Κλειστού, λόγω ενοχλήσεων στον αριστερό δικέφαλο και δεν θέλει να ρισκάρει οτιδήποτε ενόψει του καλοκαιριού. Μετά το εντυπωσιακό παγκύπριο ρεκόρ στα 200μ. κλειστού με 23.23, την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, η Φωτοπούλου αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον αριστερό δικέφαλο και θεώρησε (μαζί με τον προπονητή της) ότι θα ήταν πιο σωστό να μην μπει στη διαδικασία της συμμετοχής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στη Γλασκόβη, αλλά να κάνει θεραπεία, για να μπορέσει να είναι υγιής και πανέτοιμη για τους αγώνες του καλοκαιριού, όπου υπάρχουν πολύ μεγάλοι στόχοι όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης.

Η Ολίβια Φωτοπούλου έχει προγραμματισμένο αγώνα για την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου στο «ασημένιο» διεθνές μίτινγκ κλειστού στίβου στο Βερολίνο, στο οποίο θα συμμετάσχει κανονικά στα 60μ. και με την επιστροφή της στην Αθήνα θα αρχίσει θεραπείες, ούτως ώστε να μπορέσει να μπει χωρίς προβλήματα στην πολύ σημαντική προετοιμασία για την καλοκαιρινή περίοδο, η οποία θα αρχίσει πολύ σύντομα. Άλλωστε, μετά το εξαιρετικό 200άρι στον κλειστό στίβο, η Φωτοπούλου μπήκε δυναμικά στις λίστες πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού χρειαζόταν μόλις έναν αγώνα για να συμπληρώσει τους απαραίτητους πέντε, από την 1η Ιουλίου 2023 όταν άρχισαν να μετράνε οι επιδόσεις. Είναι χαρακτηριστικό να αναφέρουμε ότι η γρηγορότερη αθλήτρια της Κύπρου ξεπετάχτηκε στην 20ή θέση της παγκόσμιας κατάταξης των 200μ. «στον Δρόμο για το Παρίσι» με 1204 βαθμούς και είναι η τρίτη στη σειρά από αυτές που δεν έχουν εξασφαλισμένη απευθείας συμμετοχή με το όριο των 22.57, χρόνο τον οποίο θα προσπαθήσει να κάνει στις καλοκαιρινές της υποχρεώσεις. Οι διαθέσιμες θέσεις στα 200μ. γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες (1-11 Αυγούστου ο στίβος) είναι 48. Σε ό,τι αφορά το Ευρωπαϊκό της Ρώμης (7-12 Ιουνίου) η Ολίβια Φωτοπούλου έχει εξασφαλισμένη απευθείας πρόκριση με το όριο (23.00), αφού έτρεξε τα 200μ. στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης στον εκπληκτικό χρόνο των 22.65, που είναι ο 9ος καλύτερος στην Ευρώπη στο 2023!

* Έτσι, μετά την απόσυρση των συμμετοχών της Ναταλίας Χριστοφή και της Ολίβιας Φωτοπούλου, τον κυπριακό στίβο θα εκπροσωπήσουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου (ή μικρής πίστας) στη Γλασκόβη, ο Μίλαν Τράικοβιτς και η Δάφνη Γεωργίου στα 60μ. με εμπόδια.

Print Friendly, PDF & Email
X