Αρχική Ανακοινώσεις Ελένη Αρτυματά: Η πρώτη (μας) για το Τόκυο!

Ελένη Αρτυματά: Η πρώτη (μας) για το Τόκυο!

από KOEAS

Εξαιρετική για άλλη μία φορά η Ελένη Αρτυματά, έτρεξε θαυμάσια στη Μαδρίτη (25 Αυγούστου 2019) και έκλεισε από τώρα θέση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο! Η πρωταθλήτρια μας αγωνίστηκε στα 400 μέτρα στο Πρίμιουμ (Διεθνές) Μίτινγκ της ισπανικής πρωτεύουσας, πέτυχε χρόνο 51.34 και πέρασε το όριο (51.35) για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020. Η Ελένη είναι πλέον η πρώτη αθλήτρια μας από τον στίβο που εξασφάλισε συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020. Ταυτοχρόνως, έκανε ρεκόρ, καθώς είναι η πρώτη αθλήτρια μας, όλων των εποχών, που θα αγωνιστεί για τέταρτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στην κούρσα της Μαδρίτης, η Αρτυματά κατέλαβε την τρίτη θέση, πίσω από την Αμερικανίδα Τζέιντ Στέπτερ (51.18) και τη Ρωσίδα (πρωταθλήτρια Ευρώπης U20) Παλίνα Μίλερ (51.00).

ΔΕΥΤΕΡΟΣ Ο ΜΙΛΑΝ

Στο μίτινγκ της Μαδρίτης αγωνίστηκε και ο Μίλαν Τράικοβιτς, που έκανε μεγάλη κούρσα στα 110μ. μετ’ εμποδίων και κατέβηκε για δεύτερη φορά φέτος τα 13.45. Δείχνει, δηλαδή, ο Μίλαν ότι, αρχίζει σιγά-σιγά να «φορτσάρει» ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Ντόχα, όπου θα πάει με πολύ υψηλές βλέψεις. Ο πρωταθλητής Ευρώπης 2019 στον κλειστό στίβο, κατέλαβε τη δεύτερη θέση στην κούρσα του με επίδοση 13.44. Πρώτος ήταν ο συνοδοιπόρος  του- αφού γυμνάζονται αμφότεροι υπό τι οδηγίες του Αντώνη Γιαννουλάκη- Ντανιέλ Ορτέγα. Ο Κουβανοϊσπανός πέτυχε επίδοση 13.32.

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΤΑΛΙΑ

Η Ναταλία Ευαγγελίδου αγωνίστηκε στο Βέλγιο, στο Κϋπελλο Φλάνδρας, που διεξήχθη στην πόλη Χαϊζίνχεν, και αναδείχθηκε δεύτερη, αφού βελτίωσε (για δεύτερη φορά) τη φετινή της επίδοση στα 1.500 μέτρα. Η πρωταθλήτρια μας έκανε χρόνο 4.15.60 έναντι 4.15.51 της Λουξεμβούργιας Χόφμαν, η οποία πήρε την πρώτη θέση.  

Print Friendly, PDF & Email
X