Αρχική Ανακοινώσεις Αιμιλία Κολοκοτρώνη: Από το Χάρβαρντ φτιάχνει τα όνειρά της…

Αιμιλία Κολοκοτρώνη: Από το Χάρβαρντ φτιάχνει τα όνειρά της…

από KOEAS

Συγκαταλέγεται εδώ και λίγα χρόνια στις κορυφαίες σφυροβόλους στον κόσμο σε κάθε ηλικιακή κατηγορία στην οποία ανήκε. Το ταλέντο της και η σκληρή προπόνησή της με τον Γιάννο Αποστολίδη, την οδήγησαν το 2022 να πανηγυρίσει το αργυρό μετάλλιο στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα στη Νορμανδία και λίγες εβδομάδες αργότερα, το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 18 ετών στα Ιεροσόλυμα! Παρά το ότι είναι μόλις 18 χρόνων, εντούτοις έχει συμμετάσχει σε δύο Παγκόσμια Πρωταθλήματα κάτω των 20 ετών και σε δύο Ευρωπαϊκά Κ20. Φέτος, στα Ιεροσόλυμα και πάλι, κατέκτησε την 6η θέση στο Ευρωπαϊκό Κ20. Νωρίτερα στη χρονιά κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης της Μάλτας (επίπεδο γυναικών), ενώ ήταν 5η στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Γυναικών. Το 2022 ολοκλήρωσε την παρουσία της στην κατηγορία Νεανίδων (Κ18), έχοντας έως καλύτερη βολή με την 3κιλη σφύρα, τα 67,94μ. (16/05/22), ενώ με τη γυναικεία σφύρα (4 κιλά) έχει μέχρι τώρα ως καλύτερη βολή τα 63,73μ. (08/07/23), που είναι η 8η καλύτερη φέτος στον κόσμο, στην ηλικιακή κατηγορία κάτω των 20 ετών, και η 5η στην Ευρώπη!

Οι επιτυχίες και το ταλέντο της Αιμιλίας Κολοκοτρώνη στη σφυροβολία, αλλά και οι εξαιρετικές επιδόσεις της στο Αθλητικό Σχολείο Λευκωσίας (Λύκειο Κύκκου Β΄), από το οποίο αποφοίτησε φέτος με γενικό βαθμό 18,8, την έφεραν να δέχεται αρκετές προτάσεις από αμερικανικά πανεπιστήμια για να κάνει εκεί τις σπουδές της με υποτροφία. Κατόπιν ώριμης σκέψης και σε συνεννόηση βέβαια με τους γονείς της, αποφάσισε να υπογράψει σε ένα από τα πιο φημισμένα Πανεπιστήμια στον κόσμο, το Χάρβαρντ, που βρίσκεται στο Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης. Έτσι, από το τέλος Αυγούστου η Αιμιλία Κολοκοτρώνη βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, έχοντας αρχίσει τα μαθήματά της, αλλά και τις προπονήσεις της, φτιάχνοντας τώρα πια τα όνειρά της από το Χάρβαρντ και για την ακαδημαϊκή της ζωή, αλλά και την αθλητική της πορεία στον στίβο.

Αφού πέρασε το πρώτο σημαντικό διάστημα στο Χάρβαρντ, είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με την Αιμιλία Κολοκοτρώνη, για να μας μεταφέρει τις πρώτες εντυπώσεις της και το πώς ονειρεύεται την αγωνιστική χρονιά του 2024, στην οποία η πιο σημαντική διοργάνωση είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών στο Περού, στο οποίο θέλει να διεκδικήσει θέση στο βάθρο.

Ερ.: Πώς πέρασες τον πρώτο μήνα σου στο Χάρβαρντ; Προσαρμόστηκες στις νέες συνθήκες ζωής σου;

«Μπορώ να πω ότι ο πρώτος μήνας ήταν λίγο δύσκολος, όπως είναι άλλωστε κάθε καινούργια αρχή, άλλα ήταν ταυτόχρονα και μια όμορφη εμπειρία, με αρκετό διάβασμα και προπονήσεις. Έπρεπε να μάθω πώς να ζω σε πρωτόγνωρες για μένα συνθήκες, σε ένα τελείως διαφορετικό περιβάλλον από αυτόν που γνώριζα, μόνη μου μακριά από την οικογένεια και τους φίλους μου. Πέραν όμως από αυτές τις μικρές και αναμενόμενες δυσκολίες, νιώθω ότι προσαρμόστηκα πλέον στον νέο αυτό τρόπο ζωής, με την εξ αποστάσεως βοήθεια -εννοείται- της οικογένειάς μου».

Ερ.: Ποιο είναι έως τώρα το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετώπισες;

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα που είχα να αντιμετωπίσω μέχρι τώρα ήταν οι πρώτες προπονήσεις, τις οποίες έκανα χωρίς προπονητή, αφού η μέχρι πρόσφατα προπονήτρια άλλαξε επαγγελματική στέγη κι έτσι έπρεπε να περιμένουμε μέχρι να έρθει νέος προπονητής. Ευτυχώς είχαμε αρκετή υποστήριξη από την υπόλοιπη προπονητική ομάδα του Πανεπιστημίου και επιπλέον οι διαδικασίες πρόσληψης έγιναν αρκετά γρήγορα και τώρα προπονούμαι κανονικά. Προπονητής μου στο πανεπιστήμιο είναι ο Fletcher Brooks, αλλά εννοείται ότι είμαι σε συνεχή επαφή και με τον προπονητή μου στην Κύπρο, Γιάννο Αποστολίδη».

Ερ.: Αρχίσατε την προετοιμασία για τη νέα σεζόν;

«Οι προπονήσεις για την νέα σεζόν ξεκίνησαν από τη δεύτερη εβδομάδα του Σεπτέμβρη, μιας και οι αγώνες στην Αμερική ξεκινάνε αρχές του Δεκέμβρη και συνεχίζουν ασταμάτητα μετά, μέχρι το τέλος της ακαδημαϊκής περιόδου τόσο στον κλειστό όσο και τον ανοικτό στίβο».

Ερ.: Ποιοι είναι οι αγωνιστικοί σου στόχοι στο 2024;

«Οι αγωνιστικοί μου στόχοι γι’ αυτήν τη σεζόν είναι μια καλή εμφάνιση και πορεία στο κολεγιακό πρωτάθλημα (αρχίζοντας με ατομικό) και κύριος στόχος για φέτος είναι το βάθρο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών, τον Αύγουστο στο Περού».

Ερ.: Έχεις αποφασίσει ποιον τομέα σπουδών θα ακολουθήσεις;

«Έχω υπόψιν μου κάποιες επιλογές, αλλά ακόμη δεν αποφάσισα ποιον ακαδημαϊκό τομέα θα ακολουθήσω. Τώρα κάνω τα βασικά μαθήματα που κάνουν όλοι οι πρωτοετείς και έχω τον χρόνο να αποφασίσω».

Print Friendly, PDF & Email
X