Αρχική Ανακοινώσεις Ενδέκατη η Κουλιτσένκο στο NCAA – Στα 2,15μ. ο Κωνσταντίνου

Ενδέκατη η Κουλιτσένκο στο NCAA – Στα 2,15μ. ο Κωνσταντίνου

από KOEAS

Την ενδέκατη (11η) θέση κατέλαβε η Ελένα Κουλιτσένκο, στους τελικούς των Πανεπιστημιακών Πρωταθλημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (NCAA), τα οποία ολοκληρώθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής, 12 Ιουνίου 2022. Η Κουλιτσένκο ήταν η μοναδική Κύπρια που συμμετείχε στην τελική φάση της Α΄ Κατηγορίας, εκπροσωπώντας το Πανεπιστήμιο της Τζιόρτζια στο άλμα σε ύψος. Η 19χρονη αθλήτριά μας πέρασε με την πρώτη προσπάθεια το 1,72μ., με τη δεύτερη το 1,77μ., με την πρώτη το 1,80μ., έχοντας τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στο 1,83μ. Να σημειώσουμε ότι, η Κουλιτσένκο αναδείχθηκε ως η κορυφαία πρωτοετής αθλήτρια στη νοτιοανατολική περιφέρεια των ΗΠΑ (SEC) για το 2022!

Η Ελένα Κουλιτσένκο, αναμένεται τις επόμενες ημέρες να έρθει στην Κύπρο, για να συμμετάσχει στους Παγκύπριους Αγώνες (25-26 Ιουνίου), εκπροσωπώντας τον ΓΣΟ και να τεθεί στη διάθεση της Εθνικής Ομάδας, την οποία μπορεί να εκπροσωπεί επίσημα από τις 29 Ιουλίου 2022, όταν θα συμπληρώσει το 20ό έτος της ηλικίας της. Η νεαρή άλτρια του ύψους έχει φετινό και ατομικό ρεκόρ το 1,87μ. και έχει εξασφαλισμένη συμμετοχή για τους Μεσογειακούς Αγώνες κάτω των 23 ετών, ενώ θα μπορεί να εκπροσωπήσει την Κύπρο και στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες του Μπέρμιγχαμ.

Στο μεταξύ, ο Βασίλης Κωνσταντίνου συμμετείχε το Σάββατο (11/6/22) σε διεθνές μίτινγκ στη Γενεύη της Ελβετίας, στο άλμα σε ύψος, καταλαμβάνοντας την 4η θέση με 2,15μ. Ο Κωνσταντίνου πέρασε με την πρώτη τα 2,11μ. και 2,15μ., έχοντας τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 2,19μ. Τη φετινή χρονιά ο πρωταθλητής μας στο ύψος έχει ατομικό ρεκόρ τα 2,20μ., τα οποία πέρασε σε δύο μίτινγκ που έλαβε μέρος μετά το δικό μας στη Λεμεσό. Αρχικά, κατέλαβε την 3η θέση στην πόλη Τριέστε της Ιταλίας στις 28 Μαΐου και ακολούθως κέρδισε την 1η θέση στα «Χειμωνίδια» της Θεσσαλονίκης στις 5 Ιουνίου. Οι επόμενες υποχρεώσεις του Βασίλη Κωνσταντίνου θα είναι το Βαλκανικό Πρωτάθλημα (18-19 Ιουνίου) και το Παγκύπριο Πρωτάθλημα (25-26 Ιουνίου).

Print Friendly, PDF & Email
X