Αρχική Ανακοινώσεις Εντείνεται η μάχη στη β΄ ημέρα των Medochemie Παγκύπριων Πρωταθλημάτων

Εντείνεται η μάχη στη β΄ ημέρα των Medochemie Παγκύπριων Πρωταθλημάτων

από KOEAS

Ολοκληρώνονται το βράδυ της Κυριακής, 26 Ιουνίου 2022, τα Medochemie Παγκύπρια Πρωταθλήματα 103ο Ανδρών και 65ο Γυναικών. Οι αθλητές και οι αθλήτριές μας αναμένεται να συνεχίσουν την εντυπωσιακή παρουσία τους στο «Τσίρειο» Στάδιο Λεμεσού, για να βελτιώσουν τις ατομικές τους επιδόσεις και να βοηθήσουν τον σύλλογό τους να μαζέψει τους περισσότερους βαθμούς. Η αγωνιστική δράση της δεύτερης ημέρας, σε ό,τι αφορά τους τελικούς, θα αρχίσει στις 17:00, με τη σφυροβολία ανδρών, στην οποία υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί, που είναι ο Αλέξανδρος Πουρσανίδης (φετινό 70,70μ.), ενώ με αγωνία περιμένουμε την πρώτη φετινή βολή με την αντρική σφύρα (7,26 κιλά) του κορυφαίου σφυροβόλου στον κόσμο στην ηλικία κάτω των 18 ετών (έριξε 84,05μ. με την πεντάκιλη), Ιωσήφ Κεσίδη.

Στις 19:00 θα αρχίσει το κυρίως πρόγραμμα των αγώνων, με το επί κοντώ γυναικών, στο οποίο αναμένεται να παλέψουν για την πρωτιά η Άντρεα Βάσου και η Μαρία Αριστοτέλους. Στο τριπλούν γυναικών, αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν οι κορυφαίες αθλήτριές μας κάτω των 18 ετών, Άντρια Πουρίκκου και Νικολέττα Χρυσάνθου, με την Χρυστονύμφη Παίδιου να κάνει την πρώτη φετινή της εμφάνιση. Στο ύψος γυναικών, οι συνηθισμένες «ύποπτες», Δέσποινα Χαραλάμπους και Στυλιάνα Ιωαννίδου, θα μονομαχήσουν για την πρωτιά, αφού δεν δήλωσε συμμετοχή η Ελένα Κουλιτσένκο. Στη δισκοβολία ανδρών, υπάρχει φαβορί, που είναι ο Απόστολος Παρέλλης, ο πολυνίκης του αγωνίσματος, με 15 συνεχόμενες πρώτες θέσεις σε Παγκύπρια Πρωταθλήματα. Από εκεί και πέρα ενδιαφέρον θα παρουσιάσει η μάχη για το βάθρο, μεταξύ των Χριστόφορου Γενεθλή, Γιώργου Κονιαράκη και Ραφαήλ Αντωνίου.

Τα πρώτα δρομικά αγωνίσματα θα είναι τα 400μ. με εμπόδια γυναικών και ανδρών. Η Καλυψώ Σταύρου έγινε η πρώτη αθλήτριά μας από το 2009, που έτρεξε κάτω από το ένα λεπτό την απόσταση και έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη, με τις Ελεάνα Χριστοφή και Μιράντα Κυριάκου να θέλουν να είναι ανταγωνιστικές μέχρι τέλους. Στους άνδρες, ο Τάσος Βασιλείου βρήκε αρκετό ανταγωνισμό φέτος από τον Ανδρέα Γεωργίου και αναμένεται μάχη για την πρώτη θέση. Στα 800μ. γυναικών, η κάτοχος του παγκύπριου ρεκόρ Ναταλία Ευαγγελίδου έχει με διαφορά τον καλύτερο χρόνο και απλώς θα πρέπει να επιβεβαιώσει την κυριαρχία της στις δύο στροφές του σταδίου. Στα 800μ. ανδρών, ο Σταύρος Σπύρου δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί εξαιτίας ξαφνικής ίωσης, γι’ αυτό οι Χρίστος Δημητρίου και Αντρέα Μισιάρα, αναμένεται να παλέψουν για την πρώτη θέση.

Πρωινές προκριματικές σειρές έγιναν στα 200μ. μέτρα γυναικών και ανδρών. Στις γυναίκες, το μεγάλο φαβορί, η Ολίβια Φωτοπούλου, θέλει να κάνει την πιο γρήγορη κούρσα της ζωής της, για να βρεθεί κοντά στο όνειρο συμμετοχής σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Για τις υπόλοιπες θέσεις αναμένεται να γίνει μάχη, με την Μαριάννα Πισιάρα να έχει τον καλύτερο χρόνο, όμως, κάποιες τρέχουν για πρώτη φορά φέτος στα 200μ., με αξιοσημείωτη την παρουσία της Καλλιόπης Κουντούρη, η οποία αφήνει τα 800μ. και κάνει δεύτερο αγώνισμά της τα 200μ. (πρώτο αγώνισμα της είναι τα 400μ.), στα οποία έχει να τρέξει από το 2019. Δύο αναμένεται να παλέψουν για την πρώτη θέση στα 200μ. ανδρών, αφού οι χρόνοι τους είναι πολύ κοντά. Αυτοί είναι οι Σταύρος Αυγουστίνου και Άλεξ Μπίτσι, με τον Εμμανουήλ Χριστοδούλου να μην κατέρχεται στα πρωινά προκριματικά.

Απωθημένο το έχει τη φετινή χρονιά η Ανδρονίκη Λαδά να κάνει τον τέλειο αγώνα, κάτι που θα επιδιώξει την Κυριακή στη δισκοβολία γυναικών, όπου είναι το μεγάλο φαβορί, κερδίζοντας το αγώνισμα την τελευταία δεκαετία. Ανοικτό για κάθε αποτελέσματα είναι το μήκος ανδρών, με τον Λουκά Σιμιλλίδη να έχει τον πρώτο λόγο, όμως από πίσω αναμένεται μάχη για την κατάταξη. Αξιοσημείωτη η συμμετοχή του Δεκαθλητή μας Έλβις Κριούκοφ, σε αγώνισμα στο οποίο τουλάχιστον επτά (7) αθλητές διεκδικούν θέση στο βάθρο! Τα τελευταία ατομικά δρομικά αγωνίσματα είναι τα 5.000μ. ανδρών και γυναικών. Στους άνδρες, ο νικητής των 10.000μ. και του Ημιμαραθωνίου, Αμίν Χαντίρι, είναι το μεγάλο φαβορί για την πρώτη θέση και το τρέπολ και αν το επιτρέψουν οι συνθήκες να καταρρίψει το δικό του ρεκόρ αγώνων (14:12.89). Στις γυναίκες, στην απουσία της κατόχου του παγκύπριου ρεκόρ και νικήτριας των τελευταίων έξι Παγκυπρίων, Μερόπης Παναγιώτου, δίνουν την ευκαιρία στις Θάλεια Χαραλάμπους και Στέλλα Χριστοφόρου να παλέψουν για την πρωτιά, ενώ θα αναμένουμε να δούμε σε ποια κατάσταση βρίσκεται η μαραθωνοδρόμος Νταγκμάρα Χάτζλικ, η οποία έτρεξε ελάχιστες κούρσες από το 2019. Τα Medochemie Παγκύπρια Πρωταθλήματα Ανδρών και Γυναικών θα κλείσουν με τις σκυταλοδρομίες 4Χ400μ., οι οποίες ίσως να είναι και καθοριστικές για την τελική κατάταξη.

* Τα φετινά Medochemie Παγκύπρια Πρωταθλήματα Ανδρών / Γυναικών, είναι αφιερωμένα στη μνήμη του Ντίνου Μιχαηλίδη.

* Οι αγώνες μεταδίδονται απευθείας από τη συνδρομητική τηλεόραση της Cablenet.

* Την απευθείας εξέλιξη των αγωνισμάτων (τα live results δηλαδή), μπορείτε να την παρακολουθείτε από τη σελίδα https://cyprus.opentrack.run/en-gb/x/2022/CYP/seniorchampionships/

* Στη φωτογραφία, ο πολυνίκης της δισκοβολίας Απόστολος Παρέλλης, με 15 σερί πρώτες θέσεις, η Ολίβια Φωτοπούλου, η οποία ψάχνει το γρήγορο 200άρι για να βρεθεί στο Όρεγκον, ο Αμίν Χαντίρι, ο οποίος θα κυνηγήσει να κάνει το τρέπολ, αφού μετά τον Ημιμαραθώνιο και τα 10.000μ. θέλει να κερδίσει και τα 5.000μ. και η Ναταλία Ευαγγελίδου, μόνιμη πρωταγωνίστρια στις μεσαίες αποστάσεις.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΗΜΕΡΑΣ (26/6/22)

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟΙ ΤΕΛΙΚΟΙ

17:00     Σφυροβολία          Ανδρών

19:00     Επί κοντώ            Γυναικών

19:00     Τριπλούν              Γυναικών

19:00     Ύψος                    Γυναικών

19:00     Δισκοβολία           Ανδρών

19:05     400μ. εμπόδια     Γυναικών

19:15     400μ. εμπόδια     Ανδρών

19:25     800μ.                    Γυναικών

19:35     800μ.                    Ανδρών

19:45     200μ.                    Γυναικών

19:55     200μ.                    Ανδρών

20:00     Δισκοβολία           Γυναικών

20:00     Μήκος                   Ανδρών

20:05     5.000μ.                 Ανδρών

20:25     5.000μ.                 Γυναικών

20:50     4Χ400μ.                Γυναικών

21:10     4Χ400μ.                Ανδρών

Print Friendly, PDF & Email
X