Αρχική Ανακοινώσεις Επανεκλογή Καραμαρίνοφ στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου

Επανεκλογή Καραμαρίνοφ στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου

από KOEAS

Ο Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ θα συνεχίσει να ηγείται της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου και την επόμενη τετραετία, καθώς υπερίσχυσε στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο (22/4/23) στο Βελιγράδι, του ανθυποψηφίου του Λίμπορ Βαρχάνικ με 28 ψήφους έναντι 21. Στα 65 του χρόνια (21/3/1958) ο κ. Καραμαρίνοφ πήρε νέα ψήφο εμπιστοσύνης από τις περισσότερες Ομοσπονδίες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, στο «θώκο» της οποίας βρίσκεται από τον Ιούνιο του 2020, μετά τον αιφνίδιο θάνατο του τότε προέδρου Σβέιν Άρνε Χάνσεν. Στις 14 Οκτωβρίου 2021 ο πρόεδρος της Βουλγαρικής Ομοσπονδίας Στίβου ανέλαβε επίσημα καθήκοντα πρόεδρου, χωρίς ανθυποψήφιο, στο εκλογικό συνέδριο της Λοζάνης, για να ολοκληρώσει τη θητεία του μ. Χάνσεν έως το 2023. Και τώρα πια έδειξε δυνατός, στην πρώτη εκλογική του αναμέτρηση και θα παραμείνει στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας μέχρι το 2027. Τότε θα συμπληρώσει και 20 χρόνια προσφοράς στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, αφού εκλέχθηκε για πρώτη φορά μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου το 2007, το 2015 εκλέχθηκε ως ο πρώτος αντιπρόεδρος και από το καλοκαίρι του 2020 βρίσκεται σε ύψιστο αξίωμα στον ευρωπαϊκό στίβο.

Με τους νέους κανονισμούς «ισότητας των δύο φύλων», που εφαρμόζονται φέτος από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, στη θέση του προέδρου και τις τρεις θέσεις των αντιπροέδρων θα πρέπει να υπάρχουν από δύο εκπρόσωποι των φύλων. Έτσι, στις δύο θέσεις των αντιπροέδρων ήταν δεδομένη η παρουσία της Βρετανίδας Τσέρι Αλεξάντερ και της Σουηδής Καρίν Γκρούτε Μόβιν, ενώ ο Γάλλος Ζιαν Γκρασιά ήταν ο εκλεκτός των Συνέδρων για την τρίτη θέση.

Σε ό,τι αφορά τις 13 θέσεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, στις οποίες θα πρέπει να υπάρχουν υποχρεωτικά από πέντε εκπρόσωποι ανδρών και γυναικών, η εκλογική διαδικασία ανέδειξε κερδισμένους τούς ακόλουθους; Σλόμπονταν Μπράνκοβιτς (Σερβία), Φρανκ Καρέρας (Γιβραλτάρ), Ραούλ Τσαπάδο (Ισπανία), Άννε Φάρσεθ (Νορβηγία), Μάρτον Γκιουλάι (Ουγγαρία), Τία Ελεμπό (Βέλγιο), Άννα Κίρνοβα (Σλοβακία), Γιούργκεν Κέσινγκ (Γερμανία), Στέφανο Μέι (Ιταλία), Γκβάντσα Μικελάτζε (Γεωργία), Άντι Πχιλακόβσκι (Φινλανδία), Έριτς Τεϊγκαμάγκι (Εσθονία) και Αλεξάνδρα Βοϊνέσκα – Ζίικοβα (Βόρεια Μακεδονία). Εκπρόσωπος των αθλητών στο Διοικητικό Συμβούλιο είναι η Ελβετίδα Λία Σπρούνγκερ, ενώ μετέχουν χωρίς δικαίωμα ψήφου ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σεμπάστιαν Κόου και ο διευθύνων σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Κρίστιαν Μιλτς.

* Θυμίζουμε ότι την ΚΟΕΑΣ εκπροσώπησαν στο 28ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στο Βελιγράδι, ο πρόεδρος Περικλής Μάρκαρης και ο γενικός διευθυντής Αντώνης Γεωργαλλίδης.

Print Friendly, PDF & Email
X