Αρχική Ανακοινώσεις Έπεσε η αυλαία των Cyprus Road Races Grand Prix στην Πάφο

Έπεσε η αυλαία των Cyprus Road Races Grand Prix στην Πάφο

από KOEAS

Η πρωτοποριακή διοργάνωση της ΚΟΕΑΣ με τους αγώνες σε δημόσιο δρόμο, το Cyprus Road Races Grand Prix, έφτασε στο τέλος της για τη φετινή χρονιά. Την Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2023, στην πανέμορφη και ηλιόλουστη Πάφο, έπεσε η αυλαία της σειράς, με τους αγώνες δρόμου 10χμ, 5χμ και εταιρικός και 1χμ για παιδιά και οικογένειες. Τα Cyprus Road Races Grand Prix έχουν μπει στο καλεντάρι των εκατοντάδων δρομέων στην Κύπρο από τις 19 Φεβρουαρίου 2023, όταν διεξήχθη ο πρώτος δρομικός αγώνας στον Στρόβολο, για να ακολουθήσουν οι αγώνες στη Λάρνακα (7 Μαΐου), στο Παραλίμνι (21 Μαΐου) και στη Λεμεσό (22 Οκτωβρίου), και να ολοκληρωθούν στην Πάφο στις 3 Δεκεμβρίου. Η διοργάνωση διεξήχθη με συνεργασία της ΚΟΕΑΣ, της Αστυνομίας Κύπρου και της Εθνικής Φρουράς, με γενικό σύνθημα «Μαζί πιο δυνατοί, για μια πιο ασφαλή κοινωνία». Η επιτυχία των φετινών αγώνων δρόμου, οι οποίοι να σημειώσουμε ανήκουν στο επίσημο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου και οι επιδόσεις αναγνωρίζονται διεθνώς, ικανοποίησαν πλήρως την ΚΟΕΑΣ και τους συνεργάτες της, με αποτέλεσμα να δοθεί συνέχεια και στο 2024. Οι πρώτοι δύο αγώνες της νέας χρονιάς είναι ήδη επικυρωμένοι. Η αρχή θα γίνει στις 21 Ιανουαρίου στη Λάρνακα και θα ακολουθήσει στις 18 Φεβρουαρίου ο Στρόβολος, μαζί με τον Παγκύπριο Ημιμαραθώνιο.

Σε ό,τι αφορά τη διοργάνωση της Πάφου, ο πρόεδρος του ΓΣΚ Δήμος Καλλινίκου έδωσε την εκκίνηση στα 10 χιλιόμετρα και ο δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος στα 5 χιλιόμετρα. Ιδιαίτερα σημαντική η παρουσία πολλών παιδιών που έλαβαν μέρος στο 1χμ Metro Kids Race, ενώ ωραίες στιγμές πρόσφεραν και οι Οικογένειες τρέχοντας ακόμα και με το καροτσάκι που είχαν μέσα τα βρέφη τους! Η ΚΟΕΑΣ έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά να διασκεδάσουν την παρουσία τους στο Λιμανάκι της Πάφου, παίζοντας σε φουσκωτό και κάνοντας ζωγραφιές στο πρόσωπο, ενώ ο Άγιος Βασίλης πρόσφερε αναμνηστικά δωράκια. Ήταν πραγματικά ένα υπέροχο κυριακάτικο πρωινό στο Κάστρο της Πάφου, το οποίο απόλαυσαν όλοι οι συμμετέχοντες, αλλά και οι δεκάδες τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη της Αφροδίτης στον ηλιόλουστο χειμώνα μας και κάποιοι από αυτούς αξιοποίησαν την ευκαιρία, λαμβάνοντας μέρος στη διοργάνωση. Παρουσιάστρια της διοργάνωσης ήταν η ραδιοφωνική παραγωγός Αλεξία Αναστασίου.

Η διαδρομή στους παραλιακούς δρόμους της Πάφου ήταν αρκετά καλή για όλους όσοι συμμετείχαν στο Cyprus Road Races Grand Prix, με αρκετούς να καταγράφουν ατομικές επιδόσεις. Μάλιστα, κάποια παιδιά του Γυμναστικού Συλλόγου Κόροιβος, τα οποία βρίσκονται σε περίοδο προετοιμασίας για τη νέα χρονιά, έδειξαν πως βρίσκονται σε αρκετά καλό δρόμο, όπως ο 16χρονος Κωνσταντίνος Μικελλίδης, ο οποίος κέρδισε τη 2η θέση στα 10χμ ανδρών, πετυχαίνοντας νέα ατομική επίδοση. Να αναφέρουμε ότι ο ΓΣΚ κέρδισε τον εταιρικό αγώνα 5 χιλιομέτρων, με τους φοιτητές του ΤΕΠΑΚ Λεμεσού να καταλαμβάνουν τη δεύτερη θέση.

Η ΚΟΕΑΣ, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της πρώτης χρονιάς των Cyprus Road Races Grand Prix, θέλει να εκφράσει τις ευχαριστίες της στους άμεσους συνεργάτες της, Αστυνομία Κύπρου, Εθνική Φρουρά, ΑΣΑΕΦ, τον θεσμικό χορηγό της τον ΚΟΑ, ο οποίος συμπαραστάθηκε με το πρόγραμμά του Be Active και τους χορηγούς Metro υπεραγορές και Παπαέλληνας Φαρμακευτική Εταιρεία, την εταιρεία Ontime για τη δημιουργία των γραφικών εκάστου αγώνα, τον καθένα Δήμο ξεχωριστά Στροβόλου, Λάρνακας, Παραλιμνίου, Λεμεσού, Πάφου, που φρόντισαν για την επιτυχή διεξαγωγή της διοργάνωσης στον τομέα τους, τον χορηγό επικοινωνίας ΡΙΚ και όλους όσοι συνέβαλαν με τον οποιονδήποτε τρόπο στην υλοποίηση των αγώνων δρόμου.

* Πιο κάτω σάς παρουσιάζουμε τους πέντε πρώτους νικητές και νικήτριες στα 10 και 5 χιλιόμετρα του αγώνα της Πάφου. Τα πλήρη αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε στη σελίδα https://cyprus.opentrack.run/en-gb/x/2023/CYP/cgppaphos/event/

10ΧΜ ΑΝΔΡΩΝ

(1) Ρομάν Καρακούλοφ (ανεξάρτητος)                  34:49.00

(2) Κωνσταντίνος Μικελλίδης (ΓΣΚ)                      36:11.00

(3) Ματ Σάντερς (ανεξάρτητος)                              36:37.00

(4) Ανδρέας Χατζηζηνοβίου (ΣΕΒΑΣ Πάφου)      37:50.00

(5) Αλεξέι Κοσκίν (ανεξάρτητος)                             38:18.00

10ΧΜ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

(1) Αλίσια Σόφι Χάι Φίνις (ανεξάρτητη)                  39:28.00

(2) Αναστασία Τσελίσεβα (ανεξάρτητη)                40:28.00

(3) Μαρίγια Γκένζελμαν (ΓΣΚ)                                41:04.00

(4) Ναταλία Ντιάτσκοβα (ανεξάρτητη)                   44:46.00

(5) Ίνγκα Σούμσκα (ανεξάρτητη)                            44:58.00

5ΧΜ ΑΝΔΡΩΝ

(1) Νεόφυτος Λεμονάρης (ΓΣΚ)                             16:59.00

(2) Άλεξ Κουπρέεφ (ανεξάρτητος)                         17:16.00

(3) Χρύσανθος Χρυσάνθου (ανεξάρτητος)           17:24.00

(4) Αλεξάντρ Ορλόφ (ανεξάρτητος)                       17:39.00

(5) Αλεξάντρ Νασεκίν (ΓΣΚ)                                   18:03.00

5ΧΜ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

(1) Λάουρα Μάσικ (ανεξάρτητη)                             17:32.00

(2) Θάλεια Χαραλάμπους (ανεξάρτητη)                17:53.00

(3) Αλεξάνδρα Καλιστράτοβα (ΓΣΚ)                      19:33.00

(4) Αναστασία Παπαδοβασιλάκη (ΓΣΚ)                20:17.00

(5) Νέλη Σαχπαζίδου (ΣΕΒΑΣ Πάφου)                 22:51.00

Print Friendly, PDF & Email
X