Αρχική Ανακοινώσεις Επέστρεψε… μπαμπάς ο Πάρις Μπατζάβαλης

Επέστρεψε… μπαμπάς ο Πάρις Μπατζάβαλης

από KOEAS

Ιδιαίτερη ήταν η χαρά των φίλων του στίβου, που είδαν τον Πάρι Μπατζάβαλη να φορά την αθλητική του στολή και να λαμβάνει μέρος σε επίσημο αγώνα, έπειτα από σχεδόν τρία χρόνια. Ο 27χρονος πρωταθλητής μας και κάτοχος του παγκύπριου ρεκόρ στον ακοντισμό με 77,65μ., μετά το «χαμένο», λόγω κορωνοϊού, 2020 και απουσία στο 2021 εξαιτίας τραυματισμού, επέστρεψε στην αγωνιστική δράση την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022, στο Παγκύπριο Χειμερινό Πρωτάθλημα Ρίψεων. Και μάλιστα, επέστρεψε πλέον ως… μπαμπάς, καθώς, πριν από περίπου δύο εβδομάδες, η σύζυγός του Λεοντία Καλλένου έφερε στον κόσμο τον πρωτότοκο υιό τους…

Η ευχάριστη αυτή αλλαγή στη ζωή και την καθημερινότητά του, ελπίζει πως θα αλλάξει και την πορεία του στον ακοντισμό και φέτος θα ξαναβρεί τη φόρμα του και θα φτάσει σε αρκετά μεγάλες βολές. Η αρχή στο Εθνικό Στάδιο Στίβου ΓΣΠ έγινε με καλύτερη βολή στα 74,00μ., ικανοποιητική για την περίοδο, για τον ψυχρό καιρό στη Λευκωσία, για όσα πέρασε τα τελευταία χρόνια, αλλά και τις… αϋπνίες λόγω βρέφους. «Τον σημερινό αγώνα τον θεώρησα περισσότερο ως προπόνηση. Ήθελα να δω πώς πάει η προπόνηση και σε ποιο επίπεδο βρίσκομαι, προτού ολοκληρώσω την προετοιμασία μου για την καλοκαιρινή περίοδο. Είμαι ικανοποιημένος με τις βολές μου, με μισή φορά, διαπίστωσα αρκετά τεχνικά λάθη και έχω αρκετή δουλειά το επόμενο διάστημα για να βελτιωθώ», ήταν κάποια από τα αρχικά του λόγια στη συνομιλία που είχαμε.

Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια ο Μπατζάβαλης πέρασε αρκετές δυσκολίες, ιδιαίτερα με τους προσαγωγούς του και η απουσία του τον έκανε να αντιληφθεί και το σκληρό πρόσωπο των ανθρώπων. «Πέρασα δύσκολες στιγμές, αφού κάποιοι με ξέχασαν και δεν τους αισθάνθηκα δίπλα μου όταν τους χρειαζόμουν. Και γι’ αυτό θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένειά μου και την οικογένεια της Λεοντίας, που με στήριξαν σε αυτά που περνούσα, αλλά και στην ΚΟΕΑΣ, η οποία ήταν και είναι πάντα στο πλευρό μου. Ελπίζω ότι από εδώ και πέρα όλα θα αλλάξουν προς το καλύτερο. Ήδη ο ερχομός του γιου μου με έχει κάνει να αντιληφθώ και κάπως διαφορετικά τη ζωή, να μετρήσω διαφορετικά τις αξίες και μου δίνει κίνητρο για να παλέψω με ακόμα περισσότερη δύναμη στον στίβο. Και τη σημερινή επιστροφή μου την αφιερώνω στο γιο μου και στη γυναίκα μου», μας ανέφερε ανάμεσα σε άλλα ο Πάρις Μπατζάβαλης.

Σε ό,τι αφορά το παρόν και το εγγύς μέλλον του, ο 27χρονος πρωταθλητής μας, μας είπε: «Σήμερα το χάρηκα πάρα πολύ. Είναι θετικό για μένα που έβγαλα τον αγώνα χωρίς ενοχλήσεις. Τώρα θέλω να αφοσιωθώ περισσότερο στις προπονήσεις και ουσιαστικά από τον Μάη να ρίχνω σε κάθε αγώνα και πιο μακριά. Είμαι χαρούμενος που επέστρεψα και ένιωσα και πάλι μέλος ενός αγώνα. Ο χρόνος θα δείξει πώς θα πάει η χρονιά, φτάνει να είμαι υγιής και να μπορώ να κάνω χωρίς προβλήματα και προπονήσεις και αγώνες».

Γεννημένος στην Καλλονή Τροιζηνίας, στις 25 Νοεμβρίου 1994, ο Παρασκευάς Μπατζάβαλης ανήκει στην ΚΟΕΑΣ από το 2019 και μπορεί να εκπροσωπεί την Εθνική μας Ομάδα από την 1η Ιουνίου 2021, αφού έχει νυμφευθεί την πρωταθλήτριά μας στο ύψος Λεοντία Καλλένου. Έχει ατομικό ρεκόρ στον ακοντισμό, τα 85,95μ., από τις 20 Ιουλίου 2016, ενώ, εκπροσωπώντας την Ελλάδα, έχει να επιδείξει το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων το 2017 στη Λας Πάλμας, με 78,40μ. Τα τελευταία χρόνια σπουδάζει Φυσική Αγωγή στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (UNIC), προσδοκώντας ότι θα ολοκληρώσει σύντομα τις σπουδές του. Από το φθινόπωρο του 2021 συνεργάζεται με τον προπονητή Θωμά Κυριαζή.

Print Friendly, PDF & Email
X