Αρχική Ανακοινώσεις Εποικοδομητική συνάντηση ΚΟΕΑΣ – ΕΑΚ

Εποικοδομητική συνάντηση ΚΟΕΑΣ – ΕΑΚ

από KOEAS

Πραγματοποιήθηκε χθες η προγραμματισθείσα συνάντηση του νέου Προέδρου της ΚΟΕΑΣ, Περικλή Μάρκαρη, με αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ΕΑΚ. Παρέστησαν, ακόμη, στη συνάντηση, εκ μέρους της ΚΟΕΑΣ, ο Γενικός Διευθυντής της, Αντώνης Γεωργαλλίδης, και ο λειτουργός Τύπου, Πέτρος Χατζηχριστοδούλου, ενώ την ΕΑΚ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρός της, Ηρόδοτος Μιλτιάδους, ο Γεν. Γραμματέας, Μικαέλο Παπαδάκης, και το μέλος του Συμβουλίου, Γιώργος Τζαβέλλας.

Η συνάντηση έγινε μέσα σε άριστο κλίμα και υπήρξε αρκούντως εποικοδομητική. Ο κ. Μάρκαρης τόνισε ότι, υπάρχει μεγάλο φάσμα δράσης και συνεργασίας της ΚΟΕΑΣ με την ΕΑΚ, κυρίως σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και ευρύτητας προβολής του Στίβου στα ΜΜΕ. «Έχουμε, ως ΚΟΕΑΣ, το προϊόν, δηλαδή διεθνείς επιτυχίες και αθλητές, που αξίζουν εκτεταμένης προβολής», είπε ο κ. Μάρκαρης.

Ο κ. Γεωργαλλίδης σημείωσε ότι, η ΚΟΕΑΣ στόχευε και στοχεύει στην αγαστή συνεργασία με τα ΜΜΕ και είναι πάντα έτοιμη να βοηθήσει για την επέκταση, ποικιλοτρόπως, της προβολής του Στίβου. Μεταξύ άλλων στάθηκε την τηλεοπτική μετάδοση του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος (παλαιότερα σε ανοιχτή ζώνη, στο ΡΙΚ, εσχάτως στο συνδρομητικό κανάλι, Cyta Vision), την διαδικτυακή, live streaming, προβολή αθλητικών συναντήσεων, αλλά και την αποστολή δημοσιογράφων,μελών της ΕΑΚ, σε διεθνείς διοργανώσεις.    

Εκ μέρους της ΕΑΚ, οι κ. Μιλτιάδους και Παπαδάκης περιέγραψαν την αλλαγή της δομής στα ΜΜΕ τα τελευταία χρόνια και την υποστελέχωσή τους μετά την κρίση. «Πλέον, επιβάλλεται να παράγουν το υλικό τους κάποιες αθλητικές ομοσπονδίες ώστε να δημιουργούν ενδιαφέρον για το κοινό», είπε ο Πρόεδρος της ΕΑΚ.

Στις εισηγήσεις της αντιπροσωπείας της Ένωσης προς την ΚΟΕΑΣ, για πιο τακτική, πυκνή και αποτελεσματική προβολή στα ΜΜΕ, έγινε λόγος, μεταξύ άλλων, για περαιτέρω αξιοποίηση των social media (σημ. συντ.: κάτι που ήδη εφαρμόζει η Ομοσπονδία), καθώς και σταθερή επαφή (συνεργασία) με ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν, επίσης, να συνεργαστούν με διάφορους τρόπους (σεμινάρια, ημερίδες, αποστολές) σε θέματα εκπαίδευσης νέων αθλητικών συντακτών στο πολυσύνθετο άθλημα του Στίβου.

Print Friendly, PDF & Email
X