Αρχική Ανακοινώσεις Επίσημο δείπνο και βραβεύσεις από τον ΓΣΠ για τα 125α γενέθλια του

Επίσημο δείπνο και βραβεύσεις από τον ΓΣΠ για τα 125α γενέθλια του

από KOEAS

Ο Γυμναστικός Σύλλογος «Τα Παγκύπρια» (ΓΣΠ) Λευκωσίας, συνέχισε (8 Οκτωβρίου 2019) τις εκδηλώσεις, οι οποίες εντάσσονται στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 125 χρόνια από την ίδρυσή του, με επίσημο δείπνο στο ξενοδοχείο Hilton Park, στη Λευκωσία. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο προεδρεύων της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Συλλούρης, και σε αυτή παρέστησαν νυν και πρώην αθλητές και προπονητές του Συλλόγου, συνεργάτες και φίλοι.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του ΓΣΠ, Θεόδωρος Ιωαννίδης, τόνισε μεταξύ άλλων: «Η σημαντική αυτή επέτειος μας γεμίζει περηφάνια, για το γεγονός ότι, επί 125 χρόνια ο ΓΣΠ ασχολείται ανελλιπώς με τον αθλητισμό. Οι αθλητές μας ανέβασαν τη σημαία μας στον πιο ψηλό ιστό σε Βαλκανικούς, Μεσογειακούς, Κοινοπολιτειακούς Αγώνες, σε Πανεπιστημιάδες και Γυμνασιάδες. Αθλητές μας τίμησαν την Κύπρο με συμμετοχές σε Ολυμπιακούς, Παγκόσμιους και Πανευρωπαϊκούς Αγώνες. Στόχος μας, όμως, είναι και η δημιουργία αθλητικής συνείδησης, μέσω του ευ αγωνίζεσθαι, καθώς και υγιούς κοινωνικής συμπεριφοράς. Στο επίκεντρο είναι η νέα γενιά. Απλώς αναφέρω ότι, φέτος εγγράφηκαν στις ακαδημίες του Συλλόγου μας ακόμα 250 παιδιά. Τιμούμε το παρελθόν και οραματιζόμαστε το μέλλον ».

Το ξεχωριστό σημείο της εορταστικής βραδιάς ήταν η απόδοση τιμών (βράβευση με απονομή ειδικών πλακετών) στους Ουράνιο Ιωαννίδη, Ντίνο Μιχαηλίδη, Αντώνη Δράκο, Παλλάδιο Νικολάου και Απόστολο Παρέλλη, δηλαδή σε πέντε ανθρώπους του Συλλόγου με μακρά και ευδόκιμη προσφορά, τόσο στον ΓΣΠ, όσο και στον κυπριακό Αθλητισμό.

Ο Ουράνιος Ιωαννίδης έχει καταγράψει πολυετή προσφορά στον Αθλητισμό και την Παιδεία. Υπήρξε αρχικώς (δεκαετία 1960) αθλητής (ποδοσφαιριστής) και εν συνεχεία υπηρέτησε στις ανώτερες διοικητικές ή πολιτικές θέσεις, αφού διετέλεσε υπουργός Παιδείας & Πολιτισμού, Πρόεδρος του ΚΟΑ, Πρόεδρος της ΚΟΕ και αξιωματούχος σε πολλές Ομοσπονδίες.

Πολυσχιδής και πολυετής είναι η προσφορά του Ντίνου Μιχαηλίδη στον Αθλητισμό (αλλά και στην Παιδεία, ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής). Ο νυν Πρόεδρος της ΚΟΕ, ήταν λαμπρός πρωταθλητής (800μ., 400μ., σκυταλοδρομία) Κύπρου, Ελλάδας και Βαλκανιονίκης στη δεκαετία του 1960. Υπηρέτησε ως καθηγητής Φ.Α., Τεχν. Διευθυντής της ΚΟΕ, στέλεχος των ΤΕΣΚ και ΚΟΕΑΣ, υπεύθυνος του ΕΣΥΑΑ, Πρόεδρος της ΚΟΚ, ανέδειξε δεκάδες πρωταθλητές (δρόμων) ως προπονητής του ΓΣΠ. Για ορισμένο διάστημα διετέλεσε καλαθοσφαιριστής, προπονητής καλαθόσφαιρας και ήταν εκ των πρώτων προπονητών φυσικής κατάστασης στο ποδόσφαιρο.

Ο μέχρι πρότινος (Δεκέμβριος 2018) Πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ (και Επίτιμος Πρόεδρος, πλέον), Αντώνης Δράκος, υπήρξε η επιτομή του «στιβικού» παράγοντα πέραν των 50 ετών, αρχής γενομένης από τα μέσα της δεκαετίας του 1960 ως στατιστικολόγος, χόμπι που ακόμα το εξασκεί με ευλάβεια. Ήταν στον ανώτατο θώκο της ΚΟΕΑΣ 26 χρόνια, ενώ προσέφερε υπηρεσίες από άλλες θέσεις στην ΚΟΕΑΣ και την ΤΕΣΚ. Αναγνωρισμένος παράγοντας διεθνώς, εξελέγη τρεις φορές (12 συναπτά έτη) στο Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αθλητισμού, της οποίας είναι επίτιμο μέλος. Για την προσφορά του τιμήθηκε και από τον Πρόεδρο της IAAF, Σεμπάστιαν Κόου. 

Ο Παλλάδιος Νικολάου είναι ο αρχαιότερος από τους εν ενεργεία προπονητές του ΓΣΠ, με πάνω από μισό αιώνα αφοσίωσης, αλλά αυτό δεν είναι το μοναδικό του παράσημο. Από τα χέρια του ξεπήδησαν αναρίθμητοι πρωταθλητές και πρωταθλήτριες (αλμάτων, κυρίως). Δίδαξε επί πολλά χρόνια ως καθηγητής Φ.Α., διετέλεσε διοικητικό στέλεχος (ΚΟΑ), υπηρέτησε σε τεχνικά πόστα της ΤΕΣΚ/ΚΟΕΑΣ, υπήρξε πρωταθλητής στον στίβο (τριπλούν), ενώ διακρίθηκε ως τεχνικός και στην καλαθόσφαιρα.

Ο Απόστολος Παρέλλης τιμήθηκε από τον Σύλλογό του ως εν ενεργεία αθλητής. Ο δισκοβόλος που είναι «γεννημένος» για να διακρίνεται σε μεγάλους αγώνες, έχει ακόμα νωπές τις δάφνες από την 5η θέση, την οποίαν κατέλαβε στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου, στην Ντόχα. Ο Παρέλλης έχει τιμήσει την Κύπρο και τον ΓΣΠ με μοναδικό τρόπο τα τελευταία 12 χρόνια, είτε με κατακτήσεις μεταλλίων, είτε με εντυπωσιακά πλασαρίσματα σε τελικούς.

Τα κυριότερα από τα πολλά επιτεύγματα του: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ: 8ος το 2016. ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ.: 5ος το 2019, 10ος το 2017, 6ος το 2015. ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ: 8ος το 2018. ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ U23: 3ος το 2007. ΚΟΙΝΟΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟΙ: 2ος το 2014, 3ος το 2018, 4ος το 2010. ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ: 1ος  το 2018.

Print Friendly, PDF & Email
X