Αρχική Ανακοινώσεις Επιστρέφει το Πρόγραμμα Αξιολόγησης παιδιών του Δημοτικού

Επιστρέφει το Πρόγραμμα Αξιολόγησης παιδιών του Δημοτικού

από KOEAS

Η πανδημία του κορωνοϊού επηρέασε σαφέστατα τον παγκόσμιο αθλητισμό από το 2020, ακυρώνοντας ή αναστέλλοντας διοργανώσεις σε κάθε άθλημα σε όλο τον κόσμο. Τους τελευταίους μήνες γίνεται προσπάθεια επιστροφής στην κανονικότητα, παρόλο που ο κορωνοϊός δεν εγκατέλειψε την ανθρωπότητα. Από τα αθλήματα, που δεν λειτούργησαν σύμφωνα με τον προγραμματισμό τους τα τελευταία χρόνια, ήταν και ο στίβος, από τη βάση μέχρι την κορυφή. Από την πανδημία δεν έμεινε ανεπηρέαστο και το Εθνικό Σχέδιο Υποστήριξης Αναπτυξιακού Αθλητισμού της ΚΟΕΑΣ, καθώς το 2020 δεν ολοκληρώθηκαν οι αξιολογήσεις στα Δημοτικά Σχολεία, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια έγιναν σε περιορισμένο αριθμό.

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Αθλητισμού Στίβου, θέλοντας να συνεχίσει αυτό το εξαίρετο λειτούργημα, τις ανίχνευσης των ταλέντων στις μικρές ηλικίες, από το οποίο αναδείχθηκαν σπουδαίοι πρωταθλητές μας, ανακοινώνει τη λειτουργία ειδικών προπονήσεων για αξιολόγηση των παιδιών. Τα παιδιά, από την 3η μέχρι την 6η Τάξη Δημοτικού Σχολείου, εάν επιθυμούν να μπουν στη διαδικασία αξιολόγησης ή εάν οι δάσκαλοί τους θεωρούν ότι έχουν κλίση στον στίβο, μπορούν να τα παραπέμψουν για δοκιμαστικά, στα στάδια του στίβου ανά πόλεις, όπως πιο κάτω:

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Εθνικό Στάδιο Στίβου ΓΣΠ

Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή: 15:30 – 16:30 ή 16:30 – 17:30

Τρίτη: 16:30 – 17:30

ΛΕΜΕΣΟΣ: Τσίρειο Στάδιο ή Λανίτειο

Καθημερινά: 15:00 – 16:00

ΛΑΡΝΑΚΑ: Αθλητικό Κέντρο ΓΣΖ

Από 5 μέχρι 15 Απριλίου: 15:00 – 16:00

ΠΑΦΟΣ: Στέλιος Κυριακίδης (Παφιακό)

Καθημερινά: 15:15 – 16:15

ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Τάσος Μάρκου

Από 2 μέχρι 6 Μαΐου: 16:15 – 17:15 και στις 7 Μαΐου: 10:00 – 11:00

* Να αναφέρουμε ότι, στο πλαίσιο της πλήρους δραστηριοποίησης του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, με τη σύμφωνη γνώμη του προϊσταμένου του Υπουργείου κ. Πρόδρομου Προδρόμου, το Υπουργείο στηρίζει την όλη προσπάθεια, την οποία και θα ενισχύσει οικονομικά. Σημειώνουμε και τη σημαντική απόφαση του ΥΠΠΑΝ, όπως επανέλθουν από τη νέα σχολική χρονιά οι επαρχιακοί αγώνες και τα παγκύπρια πρωταθλήματα Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Print Friendly, PDF & Email
X