Αρχική Ανακοινώσεις Επιτυχές το πρώτο Cyprus Road Races Grand Prix

Επιτυχές το πρώτο Cyprus Road Races Grand Prix

από KOEAS

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής, 19 Φεβρουαρίου 2023, η πρώτη διοργάνωση της σειράς του Cyprus Road Races Grand Prix. Μπροστά από το Δημαρχείο Στροβόλου μαζεύτηκαν αρκετοί δρομείς κάθε ηλικίας, οι οποίοι εν συνεχεία έλαβαν μέρος στους δρόμους 5 και 10 χιλιομέτρων, ενώ πολλά ήταν τα παιδιά που έκαναν το δικό τους πρωινό τροχάδην στα χίλια μέτρα του Metro Kids Race. Συνδιοργανώτριες του Cyprus Road Races Grand Prix, το οποίο περιλαμβάνεται στο επίσημο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, είναι η ΚΟΕΑΣ και η Αστυνομία Κύπρου, με σημαντική στήριξη από διάφορους φορείς όπως ο Δήμος Στροβόλου, ο ΚΟΑ, το ΑΣΑΕΦ, η Παπαέλληνας Φαρμακευτική Εταιρεία, οι υπεραγορές Μετρό και άλλοι. Τη διοργάνωση τίμησαν με την παρουσία τους επιφανείς πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, με εξέχουσα προσωπικότητα αυτήν της υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Στέφης Δράκου.

Η διαδρομή στους δρόμους του Στροβόλου άρεσε στους δρομείς, καθώς ήταν στρωτή και τους βοήθησε στο να βρουν και να διατηρήσουν τον ρυθμό τους στη διάρκεια της κούρσας. Οι καιρικές συνθήκες για Φεβρουαρίου ήταν περίπου ιδανικές και αυτό βοήθησε όλους τους συμμετέχοντες να κάνουν ωραίο αγώνα και κάποιοι να βελτιώσουν και τις ατομικές τους επιδόσεις. Ξεχωριστή ήταν η ημέρα και για τα μέλη των σωμάτων ασφαλείας (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Εθνική Φρουρά), καθώς τίμησαν την επέτειο ίδρυσης του Διεθνούς Συμβουλίου Στρατιωτικού Αθλητισμού, με συμμετοχή στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων, κάτι που κάνουν κάθε χρόνο στις 18 Φεβρουαρίου.

«Πιστεύω ότι η διοργάνωση ήταν επιτυχημένη σε μεγάλο βαθμό, αν λάβουμε υπόψη ότι είναι μόλις η πρώτη που διοργανώνουμε και θα είναι οδηγός μας για τις επόμενες στις άλλες πόλεις. Είναι σημαντικό το ότι οι συμμετέχοντες απόλαυσαν την κούρσα τους, μίλησαν με πολύ καλά λόγια για το οργανωτικό κομμάτι, κάτι που μας αφήνει ικανοποιημένους. Θέλω να ευχαριστήσω όσους συνέβαλαν για την επιτυχή διεξαγωγή του πρώτου δρομικού αγώνα στον Στρόβολο και ιδιαίτερα την Αστυνομία Κύπρου, με την οποία συνδιοργανώσαμε το Cyprus Road Races Grand Prix. Ελπίζω ότι, μετά την πρώτη εμπειρία στον Στρόβολο, θα πραγματοποιήσουμε ακόμα καλύτερους αγώνες σε Λάρνακα, Παραλίμνι, Λεμεσό και Πάφο που ακολουθούν τους επόμενους μήνες», μας ανέφερε, ανάμεσα σε άλλα, ο πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ Περικλής Μάρκαρης.

* Φωτογραφίες από τον Νίκο Σαββίδη, του πρώτου Cyprus Road Races Grand Prix, καθώς και του Ημιμαραθωνίου, μπορείτε να δείτε στη σελίδα της ΚΟΕΑΣ στο Facebook https://www.facebook.com/media/set/?set=a.567957605363569&type=3

* Τα πλήρη αποτελέσματα της διοργάνωσης, μπορείτε να τα δείτε στο https://cyprus.opentrack.run/en-gb/x/2023/CYP/cgpstrovolos/event/ ή στο http://www.customtiming.com/resultsKOEAS_HM2023.html

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΡΩΤΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ

10ΧΜ ΑΝΔΡΩΝ

(1) Αβραάμης Αβραάμ                                 38:32.81

(2) Πάβελ Κόσιχ                                           38:48.21

(3) Παύλος Συμεωνίδης                              39:01.13

10ΧΜ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

(1) Αλίσια Σόφι Χάι Φίνις                             39:30.58

(2) Άντρη Σωτηρίου                                     43:43.64

(3) Χριστίνα Χιώτη                                       45:48.30

5ΧΜ ΑΝΔΡΩΝ

(1) Νεόφυτος Λεμονάρης                            16:42.05

(2) Αβραάμης Αβραάμ                                 17:14.49

(3) Χαράλαμπος Θωμά                               17:24.93

5ΧΜ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

(1) Άννα Αγγελική Ζαννέτου                       20:06.81

(2) Άντρη Ιωσήφ                                           23:32.59

(3) Περσεφόνη Νικολαΐδου                         25:10.29

Print Friendly, PDF & Email
X