Αρχική Ανακοινώσεις Επιβεβαίωση των διαδικασιών πρόκρισης για την Ολυμπιάδα του Τόκιο

Επιβεβαίωση των διαδικασιών πρόκρισης για την Ολυμπιάδα του Τόκιο

από KOEAS

Η ηγεσία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου/ World Athletics, συζήτησε με τις Ομοσπονδίες Μέλη της μέσω τηλεδιασκέψεων, το νέο Στρατηγικό Σχεδιασμό για την προώθηση και ανάπτυξη του αθλήματος τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Παράλληλα συζητήθηκαν και λήφθηκαν υπόψη οι τελευταίες ιατρικές συμβουλές που αφορούν την πανδημία του Covid-19 και κυρίως στους τομείς που επηρεάζει τους αθλητές που επιστέφουν στις προπονήσεις και τη συμμετοχή σε αγώνες.

Βασικό θέμα της συζήτησης ήταν η κατεύθυνση που θα ακολουθήσει το άθλημα τα επόμενα τέσσερα χρόνια και τις βραχυπρόθεσμες προκλήσεις και ευκαιρίες που έχει με την επανέναρξη, ύστερα από τον γενικό αποκλεισμό λόγω της πανδημίας.

Το πλήρες στρατηγικό πλάνο το οποίο χειρίζεται ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Σεμπάστιαν Κόε και ο Γενικός Διευθυντής Τζών Ρήτζιον, αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί στα τέλη Ιουνίου.

Εν τω μεταξύ η Παγκόσμια Ομοσπονδία επιβεβαίωσε τη διαδικασία πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, σύμφωνα με προηγούμενες αποφάσεις της.  Συγκεκριμένα η περίοδος 06 Απριλίου – 30 Νοεμβρίου 2020, παραμένει εκτός Ολυμπιακής πρόκρισης και όποιες επιδόσεις επιτευχθούν δε θα αναγνωρίζονται για σκοπούς πρόκρισης ή αξιολόγησης.

Τα όρια θα μπορούν να επιτευχθούν από την 1η Δεκεμβρίου 2020 – 29 Ιουνίου 2021, μ’ εξαίρεση το Μαραθώνιο και το Βάδην, όπου θα είναι μέχρι τις 31 Μαΐου 2021.

Επιπρόσθετα η Παγκόσμια Ομοσπονδία επιβεβαίωσε ότι όσοι αθλητές εξασφάλισαν τα όρια συμμετοχής για τους Ολυμπιακούς αγώνες, διατηρούν την πρόκριση τους.

Με βάση τα νέα δεδομένα, οι Μίλαν Τραίκοβιτς, Ελένη Αρτυματά και Απόστολος Παρέλλης που πέτυχαν τα όρια το 2019, διατηρούν το δικαίωμα συμμετοχής στην Ολυμπιάδα.

Print Friendly, PDF & Email
X