Αρχική Ανακοινώσεις Επτά αθλητές μας στη μάχη του κλειστού στίβου το Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου

Επτά αθλητές μας στη μάχη του κλειστού στίβου το Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου

από KOEAS

Ο κλειστός στίβος δεν περιλαμβάνεται ως συνήθως στις προτεραιότητες των Κύπριων αθλητών στίβου, με εξαίρεση των αθλητών κορυφής, οι οποίοι μπορούν να διεκδικήσουν διάκριση σε μεγάλες διοργανώσεις. Πέραν τούτων, οι περισσότεροι φοιτητές – αθλητές μας είχαν την ευκαιρία να λαμβάνουν μέρος στα διάφορα μίτινγκ της Ελλάδας, αν το επιθυμούσαν. Κι επειδή στην Κύπρο δεν υπάρχει ακόμα κλειστό γήπεδο στίβου, ο βασικός στόχος διάκρισης των αθλητών μας μεταφέρεται στους καλοκαιρινούς μήνες. Γι’ αυτό και οι κυπριακές συμμετοχές στη χειμερινή περίοδο του στίβου είναι περιορισμένες.

Επιπρόσθετα, αυτό που ζει η ανθρωπότητα τον τελευταίο χρόνο, με την πανδημία του κορονοϊού, έχει περιορίσει ακόμα περισσότερο την αγωνιστική δραστηριότητα και τις μετακινήσεις από χώρα σε χώρα. Αυτό δεν άφησε ανεπηρέαστο και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, του οποίου οι φετινές συμμετοχές είναι πάρα πολύ περιορισμένες και το 95% των αθλητών που θα λάβουν μέρος είναι κάτοικοι Αττικής. Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου ήταν κάθε χρόνο ένας σταθμός για τους Κύπριους αθλητές, όχι όμως φέτος…

 Κολομεΐτεβα και Κωνσταντίνου στον Πειραιά…

Στη λίστα συμμετοχών που ανακοίνωσε ο ΣΕΓΑΣ, για τη διοργάνωση, που θα διεξαχθεί στο «Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας» του Πειραιά, στις 12 και 13 Φεβρουαρίου, ουσιαστικά μόνο μία Κύπρια αθλήτρια θα λάβει μέρος, εξαιτίας του ότι ανήκει σε ελληνικό σύλλογο. Πρόκειται για τη Σάντα Κολομεΐτεβα, του ΑΠΣ Πυγμή Ευόσμου, η οποία θα συμμετέχει στους προκριματικούς των 200μ., οι οποίοι θα διεξαχθούν το πρωί του Σαββάτου (13/2). Η Κολομεΐτεβα θα τρέξει στον 3ο διάδρομο της δεύτερης σειράς (09:50 το πρωί) και αν είναι ανάμεσα στις 10 γρηγορότερες θα λάβει μέρος και σε έναν από τους δύο απογευματινούς τελικούς. Αν είναι στις 5 γρηγορότερες θα αγωνιστεί στις 18:30 κι αν είναι στις δεύτερες, στις 15:45.

Η ΚΟΕΑΣ ζήτησε από τον ΣΕΓΑΣ τη συμμετοχή και άλλων Κύπριων αθλητών, ωστόσο, υπήρξε άρνηση, εξαιτίας των αυστηρών μέτρων που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή στην Αττική. Βασική προϋπόθεση που έθεσε ο ΣΕΓΑΣ είναι ο αθλητής ή η αθλήτρια να διεκδικεί όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Τόρουν. Έτσι, έκανε αποδεκτή μόνο τη συμμετοχή του Βασίλη Κωνσταντίνου στο άλμα σε ύψος, ο οποίος τα τελευταία χρόνια αγωνιζόταν για τον Ολυμπιακό Πειραιώς στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα. Ο Κωνσταντίνου θα κάνει τον πρώτο αγώνα του στη φετινή χρονιά, παρά το ότι προέρχεται από μικροπροβλήματα στη μέση και θα επιχειρήσει το καλό άλμα – ψυχολογίας για τη συνέχεια. Ο τελικός του άλματος σε ύψος είναι προγραμματισμένος να αρχίσει το Σάββατο (13/2) στις 15:00, με τη συμμετοχή μόλις 6 αθλητών.

Οι δίδυμες Φωτοπούλου στη Γάνδη…

Οι μοναδικές αθλήτριές μας που βρίσκονται σε πλήρη αγωνιστική δράση στον κλειστό στίβο, είναι οι δίδυμες αδελφές Φωτοπούλου, εξαιτίας του ότι ζουν και προπονούνται στη Βαλένθια. Ήδη και οι δυο τους έχουν ξεπεράσει τον εαυτό τους στους αγώνες που έλαβαν μέρος, σημειώνοντας μάλιστα παγκύπρια ρεκόρ. Η Ολίβια Φωτοπούλου στα 200μ. με 23.81 και η Φίλιππα στο μήκος με 6,52μ. Επιπρόσθετα, η Ολίβια έχει εξασφαλίσει και τη συμμετοχή της για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στο Τόρουν (5-7 Μαρτίου), στα 60μ., ρίχνοντας την ατομική της επίδοση στα 7.37.

Για πρώτη φορά φέτος κάνουν κοινό ταξίδι και θα αγωνιστούν και οι δύο το Σάββατο (13/2/21) στο διεθνές μίτινγκ της Γάνδης, το οποίο ανήκει στα «χάλκινα» της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Στις 14:45 είναι προγραμματισμένο να αρχίσει το άλμα σε μήκος γυναικών, με τη Φίλιππα Φωτοπούλου να αντιμετωπίζει άλλες 7 αθλήτριες. Στις 15:00 θα γίνουν οι προκριματικές σειρές στα 60μ., με την Ολίβια Φωτοπούλου να μάχεται με άλλες 10 αθλήτριες για τις 6 θέσεις του τελικού, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για τις 16:20.

Δύο στο Βαλκανικό κ20 της Σόφιας

Το αγωνιστικό μενού του Σαββάτου (13/2) περιλαμβάνει και τη διπλή κυπριακή παρουσία στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου κάτω των 20 ετών, που θα διεξαχθεί στη Σόφια της Βουλγαρίας. Με βασικό στόχο τη διάκριση και το μετάλλιο, και οι δύο αθλητές μας αγωνίζονται ακριβώς την ίδια ώρα, στις 14:00. Η Στυλιάνα Ιωαννίδου στο άλμα σε ύψος και ο Γρηγόρης Νικολάου στο άλμα τριπλούν.

Print Friendly, PDF & Email
X