Αρχική Ανακοινώσεις Έρχονται τα σημαντικότατα Medochemie Παγκύπρια Πρωταθλήματα Ανδρών / Γυναικών

Έρχονται τα σημαντικότατα Medochemie Παγκύπρια Πρωταθλήματα Ανδρών / Γυναικών

από KOEAS

Η κορυφαία εγχώρια διοργάνωση της χρονιάς πλησιάζει. Τα Medochemie Παγκύπρια Πρωταθλήματα 104ο Ανδρών και 66ο Γυναικών, έρχονται το σαββατοκύριακο 8 και 9 Ιουλίου 2023, στο Εθνικό Στάδιο Στίβου ΓΣΠ, με το ενδιαφέρον να βρίσκεται ήδη στα ύψη. Όλοι οι πρωταθλητές και πρωταθλήτριές μας, τα ταλέντα μας κάθε ηλικίας και όλοι οι φιλόδοξοι αθλητές και αθλήτριές μας ετοιμάζονται για να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, να κάνουν τις καλύτερες επιδόσεις τους στη χρονιά και να διεκδικήσουν τη διάκριση στα αγωνίσματά τους. Τα φετινά Παγκύπρια Πρωταθλήματα Ανδρών και Γυναικών αποκτούν ξεχωριστή σημασία, αφού για τους αθλητές και τις αθλήτριές μας κορυφής, η κάθε επίδοση, η κάθε νίκη, η κάθε προσπάθεια θα έχει διπλή σημασία, εξαιτίας του ότι τα αποτελέσματα μετράνε για δύο σπουδαίες διοργανώσεις, που είναι το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού το 2024. Γι’ αυτό το σαββατοκύριακο στο ΓΣΠ αναμένεται να δούμε τεράστιες προσπάθειες από τους πρωταθλητές και τις πρωταθλήτριές μας, με την ευχή ο άνεμος να μην χαλάσει τις επιδόσεις στους δρόμους ταχύτητας (και εμποδίων) και τα οριζόντια άλματα…

Διοργανωτής των φετινών Medochemie Παγκύπριων Πρωταθλημάτων Ανδρών / Γυναικών είναι ο Γυμναστικός Σύλλογος Ευαγόρας Αμμοχώστου, ο οποίος θα διοργανώσει τους αγώνες σε συνεργασία με τον Γυμναστικό Σύλλογο Παγκύπρια Λευκωσίας και την Κυπριακή Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Αθλητισμού Στίβου. Σύμφωνα με την προκήρυξη της ΚΟΕΑΣ, τίθενται όρια για τη συμμετοχή στα Πρωταθλήματα και αυτά είναι η 10η καλύτερη επίδοση της περσινής χρονιάς και όπου δεν είναι δυνατόν, αυτή του 2021. Σε όλες τις περιπτώσεις ο αριθμός συμμετοχής σε κάθε αγώνισμα δεν θα ξεπερνά τις 16. Ο καθορισμός των συμμετοχών θα γίνει κατόπιν διαβούλευσης της ΚΟΕΑΣ με τους Γυμναστικούς Συλλόγους, οι οποίοι έχουν προθεσμία για να δηλώσουν τις συμμετοχές τους μέχρι την Τετάρτη (5/7) το μεσημέρι. Όπου οι συμμετοχές ξεπερνούν τις επιτρεπόμενες θέσεις για τελικό, τότε θα διεξάγονται προκριματικοί αγώνες τα πρωινά της προγραμματισμένης ημερομηνίας διεξαγωγής των αγωνισμάτων.

Σε περίπτωση που οι δηλώσεις συμμετοχής είναι τόσες, που θα πρέπει να διεξαχθεί πρωινός προκριματικός, τα όρια για τα άλματα και τις ρίψεις, καθορίζονται ως ακολούθως:

ΑΓΩΝΙΣΜΑ                   ΑΝΔΡΕΣ                ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Ύψος                              1,90μ.                     1,55μ.

Επί κοντώ                      4,10μ.                     3,00μ.

Μήκος                            6,70μ.                     5,30μ.

Τριπλούν                       13,80μ.                   11,10μ.

Σφαιροβολία                  14,00μ.                   10,30μ.

Δισκοβολία                    42,00μ.                   38,00μ.

Ακοντισμός                    53,00μ.                   36,00μ.

* Να σημειώσουμε ότι όλοι οι προκριματικοί θα διεξαχθούν με τους διεθνείς κανόνες, με την πρόκριση στον τελικό να εξασφαλίζουν όσοι περάσουν το όριο ή οι 12 καλύτεροι κάθε αγωνίσματος.

* Το ίδιο θα ισχύσει και στους τελικούς, δηλαδή θα κάνουν όλοι οι διαγωνιζόμενοι τις τρεις πρώτες προσπάθειες και στη συνέχεια θα συνεχίσουν για τις υπόλοιπες τρεις μόνο οι οκτώ (8) πρώτοι.

* Δικαίωμα συμμετοχής στα Medochemie Παγκύπρια Πρωταθλήματα Ανδρών / Γυναικών, έχουν οι αθλητές και αθλήτριες που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα της ΚΟΕΑΣ. Για όσους και όσες εγκριθεί η συμμετοχή τους θα πρέπει να παρουσιαστούν στους αγώνες, κατά την εγγραφή τους στη γραμματεία μία ώρα πριν από την προγραμματισμένη έναρξη του αγωνίσματός τους, με το Δελτίο Υγείας τους του ΚΟΑ και το Πιστοποιητικό της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας «I Run Clean».

* Όλοι οι αθλητές και οι αθλήτριες είναι υποχρεωμένοι να αγωνιστούν με τις στολές του συλλόγου τους. Αν κάποιος αθλητής ή αθλήτρια δεν παρουσιαστεί στην αίθουσα κλήσεως με τη στολή του/της, ο έφορος του αγωνίσματος δεν θα του/της επιτρέψει την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο και θα αποκλείεται του αγωνίσματος.

Η μέχρι τώρα Βαθμολογία…

Στα Medochemie Παγκύπρια Πρωταθλήματα Ανδρών / Γυναικών, θα ισχύσει ομαδική βαθμολογία, η οποία θα προστεθεί στα ήδη διεξαχθέντα αγωνίσματα, που περιλαμβάνονται στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα και είναι ο Ημιμαραθώνιος (19/02/23), τα 10.000μ. (19/04/23) και τα Σύνθετα Αγωνίσματα (11-12/04/23). Για να ολοκληρωθούν τα Παγκύπρια Πρωταθλήματα Ανδρών / Γυναικών, υπολείπεται ο Μαραθώνιος, ο οποίος είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στις 22 Οκτωβρίου 2023. Η μέχρι τώρα βαθμολογική κατάταξη των Συλλόγων είναι η ακόλουθη:

ΑΝΔΡΕΣ

(1) Γ.Σ. Ολύμπια           13β.

(2) Γ.Σ. Κόροιβος          11β.

(3) Γ.Σ. Πράξανδρος    11β.

(4) Γ.Σ. Ζήνων              10β.

(5) Γ.Σ. Παγκύπρια       9β.

(6) Γ.Σ. Ευαγόρας         6β.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

(1) Γ.Σ. Ολύμπια           34β.

(2) Γ.Σ. Παγκύπρια       12β.

(3) Γ.Σ. Ευαγόρας         11β.

(4) Γ.Σ. Ζήνων              6β.

Print Friendly, PDF & Email
X