Αρχική Ανακοινώσεις ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΟΕΑΣ

ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΟΕΑΣ

από KOEAS

Περηφάνια για τις επιτυχίες των αθλητών

Η καλύτερη χρονιά στην ιστορία του Κυπριακού Στίβου

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου  2016 στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου ΓΣΠ η Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΚΟΕΑΣ στην οποία συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των έξι Γυμναστικών Συλλόγων – Μελών της Ομοσπονδίας

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ κ. Αντώνης Δράκος στον απολογισμό του για τα πεπραγμένα της περιόδου Δεκέμβριος  2015 – Δεκέμβριος 2016 τόνισε πως η ομοσπονδία νιώθει περήφανη για τις μεγάλες επιτυχίες των αθλητών – τριών της  που πέτυχαν μέσα στο 2016, τονίζοντας ”παρά τη μιζέρια της οικονομικής κρίσης και ανέχειας παρά τις δυσκολίες που πέρασε ο κόσμος , τούτος ο τόπος έχει βαθιές ρίζες και απέραντα αποθέματα δυνάμεων΄΄.

Στη συνέχεια έκαμε ιδιαίτερη αναφορά στις επιτυχίες των αθλητών – τριών τόσο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο όσο και στους Πανευρωπαϊκούς.

 Μετά από εκατόν είκοσι χρόνια από τη πρώτη διοργάνωση των Παγκυπρίων Αγώνων του 1896 αξιωθήκαμε να αποκτήσουμε και να δούμε στους τελικούς των αγώνων τέσσερις αθλητές μας.  Τρεις από αυτούς στη πρώτη οκτάδα.  Έτσι η ΚΟΕΑΣ έχει στη δύναμή της τρεις επισήμως Ολυμπιονίκες, τους Κυριάκο Ιωάννου 7ο στο ύψος, τον Μίλαν Τραϊκοβιτς 7ο στα 110μ. μ’ εμποδίων και τον Απόστολο Παρέλλη 8ο στη Δισκοβολία.  Ο Δημήτρης Χονδροκούκης φιναλίστ 12ος στο ύψος.

Στους Πανευρωπαϊκούς του Άμστερνταμ ο Μίλαν Τραϊκοβιτς ήταν 5ος στα εμπόδια, φθάσαμε στο ακατόρθωτο για πολύ μεγάλες δυνάμεις στο στίβο να παρουσιάσουμε τρεις υψίστες στο τελικό Ιωάννου, Χονδροκούκης, Κωνσταντίνου ενώ η ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ100 γυναικών αφού προκρίθηκε στις δεκαέξι καλύτερες της Ευρώπης κατατάγηκε τελικά ένατη με μεγάλο Παγκύπριο Ρεκόρ 43.87.  Αποτελείτο από τις Αρτυματά, Παπαϊωάννου και τις δίδυμες αδελφές Φωτοπούλου, Ολίβια και Φιλίππα.

Τα χρυσά μετάλλια πρόσθεσε  του Γιώργου Κονιαράκη στη δισκοβολία στη Παγκόσμια Γυμνασιάδα και στους Πανευρωπαϊκούς κάτω των 18 μαζί με τα άλλα μετάλλια στη Γυμνασιάδα δείχνουν τη πορεία για το μέλλον.

”Είναι μια πορεία χωρίς επιστροφή.  Είναι μια πορεία που δεν επιδέχεται πισωγύρισμα.  Κανένας δεν μπορεί ούτε και νομιμοποιείται να σταθεί στο δρόμο μας.  Ηθελημένα ή άθελα δεν έχει δικαίωμα είτε με πράξη είτε με παράλειψη ή από άγνοια να βάλει εμπόδια σ’ αυτό που εξελίσσεται μέρα με τη μέρα στα στάδια των Γυμναστικών Συλλόγων στα στάδια της.”

Ακολούθως ο κ. Δράκος κάλεσε τους αρμοδίους να ενσκήψουν πάνω στα προβλήματα των αθλητών – τριών και να τα επιλύσουν γιατί κουράστηκαν τις βραβεύσεις και τα λόγια.

Απευθυνόμενος σε αυτούς που βρίσκονται στα κέντρα λήψεως αποφάσεων  τους κάλεσε να στηρίξουν τους Γυμναστικούς Συλλόγους.

Διεκδικήσεις

Σχετικά με τις διεκδικήσεις της ομοσπονδίας είπε:

΄΄ Διεκδικούμε την δίχως άλλο σημαντική αύξηση των κονδυλίων του σχεδιασμού κινήτρων και του αντίστοιχου προπονητικού γιατί δεν μπορεί η άνοδος του επιπέδου και η πρόοδος  των αθλητών να επιφέρει αντιστρόφως ανάλογα αποτελέσματα αφού περισσότεροι υψηλού επιπέδου αθλητές και περισσότεροι αξιόλογοι προπονητές θα πρέπει να μοιράζονται το ίδιο σταθερό ποσό επιχορήγησης.  Είναι αξίωμα πως η αριστεία θα πρέπει να επιβραβεύεται όχι να αποθαρρύνεται.

Διεκδικούμε  πρόσθεσε ΄΄τα λεφτά του αθλητισμού στο σύνολο τους αφού ανήκουν συλλογικά σε όλους όσους εμπλέκονται στην λειτουργία του.  Με αυτή την έννοια η μοιρασιά πρέπει να είναι δίκαιη και ανάλογη της προσφοράς στο αντικείμενο.  Δεν μπορεί μια υπηρεσία απλή και ρουτίνας να κοστίζει στον αθλητισμό πολύ περισσότερα από τη δουλειά και προσπάθεια του πρωταθλητή και του προπονητή του.  Δεν είναι δίκαιο ούτε λογικό.  Χρειάζονται τομές για εξισορρόπηση των δαπανών του αθλητισμού.  Η Πολιτεία προσφέρει αρκετά.  Ο καταμερισμός τους είναι που νοσεί.  Αυτοί που αποδέχτηκαν την διαχείριση των χρημάτων του αθλητισμού πρέπει να έχουν και τη τόλμη να επιφέρουν τις απαραίτητες αλλαγές.  Δίχως να αδικήσουν κανένα.  Με επιδεξιότητα και σοφία να βρουν τη λύση.

Διεκδικούμε,  κατέληξε ΄΄ ότι, θα είναι ντροπή για όλους μας μια μέρα να διαπιστώσουν οι ολυμπιονίκες μας, φερ’ ειπείν, πως θα ήταν καλύτερα να έπαιρναν μια δουλειά γραφέα στον ευρύτερο δημόσιο τομέα παρά να στόχευαν στην ολυμπιακή διάκριση.  Δεν μιλούμε για παιδάκια ούτε για εφήβους.  Μιλούμε για ανθρώπους οικογενειάρχες,  μερικές φορές με παιδιά, πτυχιούχους πανεπιστημίων με μεταπτυχιακά προσόντα, ολυμπιονίκες επιστήμονες.

Η πατρίδα τους οφείλει, η Κύπρος τους χρειάζεται, ο λαός μας τους αγαπά και τους θαυμάζει.  Το κράτος δεν μπορεί να είναι απόν.΄΄

Τέλος για τη νέα αγωνιστική περίοδο του 2017 ανάφερε:

΄΄Η επόμενη χρονιά είναι γεμάτη διοργανώσεις και κυρίως θα πρέπει η Εθνική Ομάδα να βελτιωθεί και να παραμείνει στη Β’ Κατηγορία του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου. Πιστεύω πως οι δυνατότητες μας για την επόμενη χρονιά είναι πολύ μεγάλες. ΄΄

Στη συνέχεια κατατέθηκαν ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης οι Απολογισμοί του προέδρου της Τεχνικής Επιτροπής κ. Αντώνη Γεωργαλλίδη, του Ταμία κ. Κωστάκη Μιτσίδη για την αγωνιστική περίοδο του 2016 και εγκρίθηκαν οι Οικονομικές Καταστάσεις  της ομοσπονδίας για το αγωνιστικό έτος 2015 όπως αυτές ετοιμάστηκαν από τον ελεγκτικό οίκο Deloitte.

Τα Μέλη της Γενικής Συνέλευσης μέσα στα πλαίσια των εργασιών της, επικύρωσαν τον Αγωνιστικό Προγραμματισμό και τον Προϋπολογισμό της Ομοσπονδίας για το 2017, όπως καταρτίσθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας.

Τέλος, η  Γενική Συνέλευση αποφάσισε να δημοσιοποιήσει σε όλους τους Αρμόδιους Φορείς του τόπου, τον Απολογισμό του Προέδρου της ΚΟΕΑΣ κ. Αντώνη Δράκου και να ζητήσει τη λήψη άμεσων μέτρων για τη στήριξη των Γυμναστικών Συλλόγων που είναι οι φορείς για τη καλλιέργεια του αθλήματος στην Κύπρο και της Ομοσπονδίας ώστε να μπορέσει να υλοποιήσει το δύσκολο έργο της και να οδηγήσει το άθλημα εκεί που του αξίζει.

Πριν την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης, διακόπτοντας για μερικά λεπτά την προπόνηση τους, χαιρέτησαν από κοντά το Προεδρείο και τα  Μέλη ο Ολυμπιονίκης Μίλαν Ραϊκοβιτς, η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ελένη Αρτυματά, η Μεσογειονίκης Νεκταρία Παναγή, οι οποίοι συνοδεύονταν από τους προπονητές τους Αντώνη Γιαννουλάκη και Γεώργιο Σκέντερ.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Print Friendly, PDF & Email
X