Αρχική Ανακοινώσεις Ετοιμάζει βραβεύσεις και η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου

Ετοιμάζει βραβεύσεις και η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου

από KOEAS

Όσο πλησιάζουμε προς το τέλος ενός ημερολογιακού έτους αυξάνονται και οι διεργασίες για την επιβράβευση όσων διακρίθηκαν στη διάρκειά του. Ιδιαίτερα στον αθλητισμό και σε κάθε άθλημα ξεχωριστά, αναδεικνύονται οι κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες που παρουσίασαν κάτι το εξαιρετικό και μοναδικό. Στον στίβο, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία βράβευσε στις 16 Οκτωβρίου τους κορυφαίους του 2021, που ήταν ο Κάρστεν Βάρχολμ και η Σιφάν Χασάν. Σειρά παίρνει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου, η οποία ανακοίνωσε τις κατηγορίες στις οποίες θα επιβραβεύσει τους διακριθέντες στο 2021, σε μία Ολυμπιακή Χρονιά, που συνοδεύτηκε με φανταστικά ρεκόρ και επιδόσεις στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο.

«Όπως πάντα, τα Βραβεία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου θα αναγνωρίσουν τους αθλητές που έχουν εμφανιστεί στο υψηλότερο επίπεδο στη διάρκεια της χρονιάς, λαμβάνοντας υπόψη όχι μόνο τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και τα μονοήμερα μίτινγκ. Αναγνωρίζουμε ότι οι αθλητές σε ορισμένα μέρη του κόσμου αντιμετώπισαν μεγαλύτερες προκλήσεις σε σχέση με άλλους, στην πρόσβασή τους σε διεθνείς αγώνες φέτος, γεγονός που περιπλέκει τη διαδικασία υποψηφιοτήτων. Ωστόσο, είδαμε μερικές εντυπωσιακές αποκαλύψεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και ανυπομονούμε να δούμε αυτούς τους αθλητές να έχουν περισσότερες ευκαιρίες να λάμψουν την επόμενη χρονιά, με πέντε διοργανώσεις της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και ένα πλήρες πρόγραμμα στο μονοήμερα μίτινγκ να υπάρχουν στο καλεντάρι μας», ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου, Σεμπάστιαν Κοου.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου προτίθεται να προχωρήσει σε επιβράβευση εξαιρετικής παρουσίας ή προσφοράς στο 2021, σε δέκα (10) διαφορετικές κατηγορίες. Αυτές είναι οι ακόλουθες:

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΡΙΑ

Αυτή η βράβευση αναγνωρίζει τις κορυφαίες εμφανίσεις στη διάρκεια της χρονιάς. Μία ομάδα ειδικών στατιστικολόγων έχει επιλέξει τους 10 αθλητές και τις 10 αθλήτριες, οι οποίοι θα τεθούν στη διάθεση του κοινού για ψηφοφορία, για να βγει η τελική πεντάδα, η οποία θα παρουσιαστεί στην ειδική τελετή βραβεύσεων τον Δεκέμβριο. Αναφορικά με την ψηφοφορία, αυτή θα γίνει από το Συμβούλιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, από την ολότητα της οικογένειας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (οι εθνικές Ομοσπονδίες – μέλη δηλαδή) και από την ολότητα των φίλων του στίβου σε όλο τον κόσμο, αφού οι 10 υποψηφιότητες θα τεθούν στη διάθεση του κοινού για τη δικιά τους επιλογή.

Οι 10 υποψηφιότητες για τον κορυφαίο αθλητή της χρονιάς θα ανακοινωθούν την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021 και των αθλητριών την επόμενη ημέρα, Παρασκευή 22 Οκτωβρίου. Η επικρατέστερη πεντάδα σε κάθε κατηγορία θα ανακοινωθεί στις 22 και 23 Νοεμβρίου αντίστοιχα.

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες βραβεύσεις, αυτές θα επιλεγούν από ομάδα ειδικών και θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα. Δεν θα τεθούν δηλαδή στη δικαιοδοσία του κόσμου για ψήφιση. Οι κατηγορίες αυτές είναι:

ΑΝΑΤΕΛΛΩΝ ΑΣΤΕΡΙ: Οι 5 υποψηφιότητες σε άνδρες και γυναίκες στην ηλικία κάτω των 20 ετών, θα ανακοινωθούν στις 8 και 9 Νοεμβρίου.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Δίνεται στον προπονητή ή προπονήτρια που βοήθησε τους αθλητές του να διακριθούν.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ (ή επιρροής): Το βραβείο αυτό αναγνωρίζει ένα άτομο ή ομάδα ατόμων, των οποίων οι ενέργειές τους είχαν ως αποτέλεσμα ένα ιδιαίτερα εμπνευσμένο αθλητικό γεγονός ή εμπειρία.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΜΕΛΩΝ: Το βραβείο αυτό θα αναγνωρίσει την Ομοσπονδία – μέλος που έχει διακριθεί στα επιτεύγματά της στο 2021 και ως αποτέλεσμα, έχει συμβάλει θετικά στην ανάπτυξη και το προφίλ του στίβου. Οι έξι φιναλίστ γι’ αυτό το βραβείο θα ανακοινωθούν στις 11 Νοεμβρίου.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ: Το βραβείο αυτό αναγνωρίζει μία γυναίκα που έχει αφιερώσει τη ζωή της στο άθλημα του στίβου.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ: Αυτό το βραβείο αναγνωρίζει και τιμά την εξαιρετική υπηρεσία στον στίβο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ: Θα απονεμηθεί στην καλύτερη φωτογραφία στίβου στο 2021, όπως θα επιλεγεί από ειδική ομάδα κριτών. Οι συμμετοχές θα ανοίξουν στις 25 Οκτωβρίου και οι τρεις φιναλίστ θα ανακοινωθούν στις 16 Νοεμβρίου.

* Η ψηφοφορία για το κοινό θα ανοίξει αυτήν την εβδομάδα. Περισσότερες λεπτομέρειες για τα ετήσια βραβεία των κορυφαίων του 2021, θα ανακοινωθούν από την Παγκόσμια Ομοσπονδία τις επόμενες ημέρες. Η τελετή αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές Δεκεμβρίου.

Print Friendly, PDF & Email
X