Αρχική Ανακοινώσεις Έτοιμη να εκπροσωπήσει την Κύπρο η Ελένα Κουλιτσένκο

Έτοιμη να εκπροσωπήσει την Κύπρο η Ελένα Κουλιτσένκο

από KOEAS

Την Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2022, η Ελένα Κουλιτσένκο γιόρτασε τα 20ά γενέθλιά της και από την Παρασκευή (29/7/22) μπορεί και επίσημα να εκπροσωπεί την Κύπρο στις διεθνείς διοργανώσεις. Η νεαρή άλτρια του ύψους είχε πάρα πολύ καλή χρονιά στο Πανεπιστήμιο της Τζιόρτζια, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, συμμετέχοντας στους τελικούς του NCAA και στον κλειστό και στον ανοικτό στίβο. Στον κλειστό στίβο κατέλαβε την 8η θέση με 1,78μ., έχοντας καλύτερο άλμα τον χειμώνα στο 1,83μ. Στον ανοικτό στίβο, κατέλαβε την 11η θέση με 1,80μ., έχοντας νωρίτερα (29/4/22) ισοφαρίσει την καλύτερη επίδοση στην καριέρα της με 1,87μ. Στις 11 Ιουνίου 2022, η Κουλιτσένκο έκλεισε τη φετινή σεζόν, με την παρουσία της στους τελικούς του «Χέιγουορντ Φιλντ» του Γιουτζίν, αφού πέρασε την πρώτη δύσκολη και απαιτητική χρονιά ως φοιτήτρια – αθλήτρια στις ΗΠΑ. Η Ελένα Κουλιτσένκο είχε την τιμή να αναδειχθεί ως η καλύτερη πρωτοετής στη Νοτιοανατολική Περιφέρεια (SEC), και σε ανοικτό και σε κλειστό στίβο!

Επικοινωνήσαμε με τη νεαρή αθλήτριά μας, για να μας μεταφέρει τον απολογισμό της στη χρονιά, αλλά και να μας πει πώς βλέπει το μέλλον της, ενισχύοντας και την εθνική μας ομάδα.

Αρχικά, χρόνια πολλά για τα γενέθλιά σου. Συγχαρητήρια για την αρκετά καλή χρονιά που είχες ως πρωτοετής φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο της Τζιόρτζια. Πώς θα περιέγραφες την πρώτη σου χρονιά στις ΗΠΑ;

«Σας ευχαριστώ πολύ. Θα ήθελα να πω ότι αυτή τη χρονιά πέρασα την πιο εκπληκτική περίοδο της ζωής μου. Το περιβάλλον είναι κυριολεκτικά τέλειο για τους ακαδημαϊκούς και αθλητικούς σου στόχους. Όλοι ήταν εξαιρετικά υποστηρικτικοί και με βοήθησαν να αισθανθώ σαν στο σπίτι μου εκεί».

Τι στόχους έχεις θέσει για τη νέα χρονιά;

«Για τη νέα χρονιά πρωταρχικός μου στόχος είναι να γίνω καλύτερη αθλήτρια, να έχω καλά αποτελέσματα και να λάβω μέρος ξανά στους τελικούς του NCAA».

Πότε υπολογίζεις να σε δούμε να αγωνίζεσαι για πρώτη φορά εκπροσωπώντας την Κύπρο;

«Είχα έρθει πέρσι στην Κύπρο, λαμβάνοντας μέρος στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα. Δυστυχώς φέτος δεν μπορούσα να έρθω, αφού η χρονιά στο NCAA είχε μεγάλη διάρκεια, και είχα προβλήματα με το γόνατό μου στο τέλος της. Όμως, ανυπομονώ πραγματικά να έρθω την επόμενη χρονιά. Θα είναι πολύ σημαντική χρονιά για μένα, επειδή υπάρχει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών και ελπίζω ότι θα μπορέσω να εκπροσωπήσω την Κύπρο σε αυτήν τη διοργάνωση».

Τι σπουδάζεις στην Τζιόρτζια;

«Στο Πανεπιστήμιο της Τζιόρτζια σπουδάζω Ανθρώπινη Ανάπτυξη (Human Development). Πραγματικά το διασκεδάζω, μου αρέσει πολύ, αφού υπάρχουν αρκετά καλοί καθηγητές και πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα».

Ποιος είναι ο προπονητής σου;

«Ο Τζέιμς Τόμας, ο οποίος είναι προπονητής αλμάτων στο Πανεπιστήμιο της Τζιόρτζια».

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι για το μέλλον;

«Οι προσωπικοί μου στόχοι για το μέλλον είναι να γίνω επαγγελματίας αθλήτρια, να αντιληφθώ τις δυνατότητές μου και να ανταγωνιστώ με τις καλύτερες αθλήτριες στον κόσμο».

Print Friendly, PDF & Email
X