Αρχική Ανακοινώσεις Έτοιμος να λάμψει στο «Cyrpus International Athletics Meeting» ο Μίλαν Τράικοβιτς

Έτοιμος να λάμψει στο «Cyrpus International Athletics Meeting» ο Μίλαν Τράικοβιτς

από KOEAS

Όταν ο Θεός γράφει τα μελλούμενα για τον κάθε άνθρωπό Του, το πεπρωμένο θα τον οδηγήσει εκεί που πραγματικά αξίζει και θα του δώσει τα εφόδια για να παλέψει γι’ αυτό. Ο Μίλαν Τράικοβιτς μεγάλωνε ανέμελα στην πόλη Σουρντούλιτσα της Σερβίας, όταν οι βομβαρδισμοί του Βελιγραδίου από το ΝΑΤΟ το 1999 υποχρέωσαν τους γονείς του να ψάξουν για πιο ασφαλές μέρος διαμονής. Η παρουσία κάποιων φίλων τους στο νησί μας τούς έφερε στην Κύπρο και μετά από αρκετά χρόνια, το παιδί που δεν καταλάβαινε ακριβώς το τι συνέβαινε στην πατρίδα του και το γιατί συνέβαινε αυτό, μεγάλωσε.

Το ταλέντο του τον έφερε από το ποδόσφαιρο στον στίβο και οι ικανότητές του τον οδήγησαν στα ψηλά εμπόδια. Το 2016 άρχισε να συνεργάζεται με τον Αντώνη Γιαννουλάκη. Συνεργασία, η οποία αποδείχθηκε η ιδανικότερη που θα μπορούσε να έχει ο Μίλαν Τράικοβιτς, αφού έζησε σχεδόν όσα ονειρεύεται ένας αθλητής. Αποκορύφωμα της εκπληκτικής πορείας του ήταν η συμμετοχή του στον τελικό των 110μ. με εμπόδια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016. Ως ένα μικρό κράτος που είμαστε, αποτελούσε όνειρο να δούμε έναν αθλητή μας του στίβου σε τελικό δρομικού αγωνίσματος. Κι όμως ο Μίλαν Τράικοβιτς τα κατάφερε, προσφέροντας ρίγη συγκίνησης σε όλους… Από τότε άλλαξε επίπεδο και μπήκε για τα καλά στους κορυφαίους του αγωνίσματός του, κερδίζοντας τον σεβασμό σπουδαίων αθλητών από όλο τον κόσμο.

Ο μεγαλύτερος τίτλος που κέρδισε έως τώρα στην καριέρα του, καταγράφηκε στη Γλασκώβη το 2019 και στον κλειστό στίβο. Τρέχοντας από τον πρώτο διάδρομο, σε μια μικρή απόσταση των 60 μέτρων, πέρασε με επιτυχία και ταχύτητα πάνω από πέντε εμπόδια, και 7 δευτερόλεπτα και 60 εκατοστά ήταν αρκετά για να γράψουν χρυσή σελίδα και στο βιογραφικό του και στον κυπριακό στίβο. Ο Εθνικός μας Ύμνος παιάνισε για πρώτη φορά σε ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου και ο Μίλαν Τράικοβιτς ήταν ο περήφανος πρωταθλητής Ευρώπης.

Μεγαλώνοντας από τα επτά (7) του χρόνια στη Λεμεσό, έμαθε γρήγορα την ελληνική γλώσσα, πήγε σε ελληνικό σχολείο, έκανε πολλούς φίλους και αισθάνεται τεράστια αγάπη για την Κύπρο, που έχει γίνει η πρώτη πατρίδα του. Τη μεγαλύτερη τιμή την ένιωσε στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020, που έγιναν το 2021 στο Τόκιο, όταν μπήκε στο Ολυμπιακό Στάδιο στην τελετή έναρξης, κρατώντας την κυπριακή σημαία στα χέρια!

Στις 10 Μαΐου 2022, ο Μίλαν Τράικοβιτς θα λάβει μέρος στο «Cyprus International Athletics Meeting», που θα διεξαχθεί στο Τσίρειο Στάδιο Λεμεσού. Στην προσπάθεια που θα κάνει για τη νίκη και τον χρόνο που θα τον στείλει σε διεθνείς διοργανώσεις, ο Τράικοβιτς θέλει να έχει στο πλευρό του και στις εξέδρες όλη την οικογένειά του, αλλά και τους πολλούς φίλους του από τη Λεμεσό, οι οποίοι μπορούν να τον απολαύσουν, όπως και όλους τους πρωταθλητές μας, χωρίς έξοδα, αφού η είσοδος στο στάδιο θα είναι δωρεάν.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΙΛΑΝ ΤΡΑΪΚΟΒΙΤΣ

Ημερομηνία γέννησης: 17/03/1992

Τόπος γέννησης: Σουρντούλιτσα, Σερβία

Τόπος διαμονής: Λεμεσός

Σύλλογος: Γ.Σ. Ολύμπια

Προπονητής: Αντώνης Γιαννουλάκης

Αγώνισμα: 110μ. με εμπόδια

Ατομική επίδοση: 110μ. εμπόδια: 13.25 (09/07/17), 60μ. εμπόδια: 7.51 (04/03/18) (σ.σ. παγκύπρια ρεκόρ)

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ:

7ος Ολυμπιονίκης, Ρίο ντε Τζανέιρο 2016

8ος Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, Ντόχα 2019

7ος Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, Βελιγράδι 2022

1ος Χρυσός Πρωταθλητής Ευρώπης Κλειστού Στίβου, Γλασκώβη 2019

5ος Πρωτάθλημα Ευρώπης, Άμστερνταμ 2016

4ος Κοινοπολιτειακοί Αγώνες, Χρυσή Ακτή 2018

Print Friendly, PDF & Email
X