Αρχική Ανακοινώσεις Η ΕΑΑ ανέβαλε το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων

Η ΕΑΑ ανέβαλε το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων

από KOEAS

Η απειλή του κορωνοϊού έπληξε και το Χειμερινό (Ευρωπαϊκό) Κύπελλο Ρίψεων, καθώς η Ευρωπαϊκή Αθλητική Ομοσπονδία (ΕΑΑ) αποφάσισε να αναβάλει τη διοργάνωση, η οποία επρόκειτο να διεξαχθεί στις 21-22 Μαρτίου 2020 στη Λεϊρία της Πορτογαλίας. Η ΕΑΑ ενήργησε και κατόπιν συστάσεων της Εθνικής Υγειονομικής Επιτροπής της Πορτογαλίας.

Η Εκτελεστική Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας θα λάβει στο τέλος του τρέχοντος μηνός οριστική απόφαση για το μέλλον της διοργάνωσης. Δηλαδή αν θα ματαιωθεί ή αν θα διεξαχθεί αργότερα, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.
Το Δ.Σ. της ΚΟΕΑΣ θ’ αποφασίσειγια την τύχη του Μαραθωνίου 2020 Ελέω κορωνοϊού και σε άμεση συνάρτηση με τα μέτρα που έθεσε σε ισχύ η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, η ΚΟΕΑΣ αποφάσισε την αναβολή του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Μαραθωνίου Δρόμου. Οι αγώνες ήταν προγραμματισμένοι για τις 21-22 Μαρτίου 2020, στη Λεμεσό, και θα λάμβαναν χώρα παράλληλα με τον ετήσιο διεθνή Μαραθώνιο της πόλης, ο οποίος μετατέθηκε για τις 21-22 Νοεμβρίου 2020.

Το Δ.Σ. της ΚΟΕΑΣ θα εξετάσει το θέμα στις 23 Μαρτίου 2020 για να αποφασίσει τι δέον γενέσθαι με τη διοργάνωση (νέα ημερομηνία διεξαγωγής, κ.ο.κ.).  Όπως είναι γνωστό, οι αγώνες του Μαραθωνίου ανδρών-γυναικών «μετρούν» στη βαθμολογία του ΠαγκυπρίουΠρωταθλήματος Στίβου.

 

Print Friendly, PDF & Email
X