Αρχική Ανακοινώσεις Η Ευαγγελίδου έκλεισε τη σεζόν στην Ελβετία με 8η θέση στα 1.500μ.

Η Ευαγγελίδου έκλεισε τη σεζόν στην Ελβετία με 8η θέση στα 1.500μ.

από KOEAS

Την 8η θέση, στα 1.500μ., στο εθνικό πρωτάθλημα στίβου της Ελβετίας, που διεξήχθη στη Βασιλεία, κατέλαβε η Ναταλία Ευαγγελίδου, εκπροσωπώντας τον σύλλογό της KTV Bütschwil. Η πρωταθλήτριά μας των μεσαίων αποστάσεων, στον προκριματικό της Παρασκευής (11/9/20) πήρε εύκολα την πρόκρισή της από την 1η σειρά, με 4:35.60, σε μια κούρσα τακτικής την οποία ήλεγχε μέχρι τέλους. Στον τελικό προκρίνονταν οι τρεις πρώτες από τις τρεις σειρές που διεξήχθησαν και οι τρεις καλύτεροι χρόνοι. Έτρεξαν συνολικά 35 αθλήτριες, με την τρίτη σειρά να είναι η γρηγορότερη, αφού ήδη τα κορίτσια ήξεραν τι χρόνο έπρεπε να κάνουν για να περάσουν στον τελικό. Με βάση τις επιδόσεις η Ευαγγελίδου είχε τη 12η από αυτές που προκρίθηκαν.

Στον τελικό του Σαββάτου (12/9/20), δημιουργήθηκαν νωρίς δύο γκρουπ, με τη Ναταλία Ευαγγελίδου να είναι στο δεύτερο, πίσω από τις τρεις που ξεχώρισαν. Εν τέλει η πρωταθλήτριά μας κατέλαβε την 8η θέση με 4:26.90. Πρώτη ήταν η κάτοχος του αργυρού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου του Βερολίνου το 2018, στα 3.000μ. με φυσικά εμπόδια, Φαμπιάν Σλουμπφ, με 4:14.29. Με τη συμμετοχή της αυτή, η Ναταλία Ευαγγελίδου ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στο 2020.

«Ν’ ακούω το σώμα μου»

«Ήταν μια πολύ περίεργη χρονιά η φετινή. Ο υποχρεωτικός εγκλεισμός με βρήκε στην Κύπρο και δεν μπορούσα να μεταβώ στην Ελβετία και στον προπονητή μου. Όμως, δεν σταμάτησα καθόλου τις προπονήσεις στην Κύπρο, σε δρόμους, πάρκα και όπου μπορούσα και με οποιοδήποτε τρόπο έκανα αυτά που μου έλεγε ο προπονητής μου. Στην Ελβετία επέστρεψα στα μέσα Ιουνίου και θέσαμε ως στόχο να κάνω όλους τους αγώνες τους οποίους προγραμματίσαμε. Ξεκίνησα ενθαρρυντικά με ατομική επίδοση στα 3.000μ. και ήμουν σε πολύ καλή κατάσταση. Όμως, μετά τον αγώνα αρρώστησα, με ημικρανίες και αρκετή κούραση στο σώμα μου. Δεν ξέρω ακριβώς το γιατί, ίσως επειδή δεν άφησα καθόλου τον εαυτό μου να ξεκουραστεί, ακόμα και στον εγκλεισμό. Για αρκετό διάστημα δεν μπορούσα να προπονηθώ όπως θα ήθελα και αποφασίσαμε να ξεκουραστώ για 10 ημέρες και να επανέλθω σταδιακά. Το σώμα μου, δυστυχώς, δεν μπορούσε να ανταποκριθεί και έτσι οι προσδοκίες και οι στόχοι που βάλαμε έμειναν ημιτελείς. Στο εθνικό πρωτάθλημα της Ελβετίας ήθελα να λάβω μέρος, για να εκπροσωπήσω τον σύλλογό μου και να τελειώσω με αυτόν τον τρόπο τη χρονιά. Νιώθω ικανοποιημένη που πέρασα στον τελικό και για την 8η θέση, παρόλο που ξέρω πως αν όλα πήγαιναν καλύτερα το προηγούμενο διάστημα θα μπορούσα για κάτι αρκετά καλύτερο», μας ανέφερε, ανάμεσα σε άλλα, η Ναταλία Ευαγγελίδου, η οποία εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να επιστρέψει στην Κύπρο, να ξεκουραστεί και τρεις εβδομάδες μετά να ξαναφύγει για την Ελβετία, για να αρχίσει την προετοιμασία, ενόψει της απαιτητικής νέας χρονιάς.

Στο πολύ παράξενο 2020 για όλους τους αθλητές σε όλα τα αθλήματα, η 29χρονη πρωταθλήτριά μας κρατά την εμπειρία που έζησε στις ιδιάζουσες συνθήκες ζωής και εκγύμνασης και το βασικό γι’ αυτήν είναι ότι: «Πρέπει να μάθω να ακούω περισσότερο το σώμα μου. Πρέπει να ξεκουράζομαι κατά περιόδους και να μην είμαι τόσο αυστηρή με τον εαυτό μου, γιατί με επηρεάζει και ψυχολογικά. Γενικά, κρατώ μόνο τα θετικά, την πολύ καλή προετοιμασία, το καλό τριάρι (3.000μ.), κάποιες καλές κούρσες που έκανα. Ελπίζω του χρόνου όλα να είναι διαφορετικά και να κάνω πραγματικότητα όλους τους στόχους μου».

Print Friendly, PDF & Email
X