Αρχική Ανακοινώσεις Ευεργετικό το πρόγραμμα της ΚΟΕ «Υιοθετήστε έναν αθλητή στο δρόμο για το Τόκιο 2020»

Ευεργετικό το πρόγραμμα της ΚΟΕ «Υιοθετήστε έναν αθλητή στο δρόμο για το Τόκιο 2020»

από KOEAS

Από τον Μάρτιο του 2019 η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, φρόντισε να δείξει ακόμα πιο έντονα την -ήδη υπάρχουσα- στήριξή της στους Κύπριους αθλητές, οι οποίοι έχουν ως στόχο τη συμμετοχή τους σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Ακολουθώντας το παράδειγμα της Ελλάδας, εφάρμοσε το πρόγραμμα «Υιοθετήστε έναν αθλητή, στο δρόμο για το Τόκιο 2020», το οποίο αποδείχθηκε πολύ ευεργετικό. Υπεύθυνη της προσπάθειας αυτής της ΚΟΕ για την επαφή με διάφορους χορηγούς και εν συνεχεία, την απευθείας συνάντηση των ενδιαφερόμενων χορηγών με τους αθλητές, δεν θα μπορούσε να είναι άλλη, από μία αθλήτρια που ξέρει τι είναι να παλεύεις για επιτυχία μέσα στο γήπεδο και πόσο αναγκαία είναι η συνεισφορά των χορηγών, στο να μείνεις συγκεντρωμένος στην προετοιμασία και τον στόχο σου. Η Άντρη Σιάλου, η οποία εκπροσώπησε την Κύπρο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας 2004 στα 400μ. με εμπόδια ως αθλήτρια, ενώ το 2016 βρισκόταν στη διοικητική ομάδα της ΚΟΕ, μάς εξήγησε αρχικά την ιδέα:

«Είδαμε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα, που εφάρμοσε η Ελλάδα πριν από το Ρίο το 2016, είχε τεράστια επιτυχία. Μίλησα με τον γενικό γραμματέα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, μού εξήγησε το πρόγραμμα, το συζητήσαμε στην ΚΟΕ και από τον Μάρτιο τού 2019 το θέσαμε σε εφαρμογή. Στόχος μας είναι η προσέλκυση χορηγών, για να στηρίξουν τους αθλητές στην προσπάθειά τους για εξασφάλιση συμμετοχής στους Ολυμπιακούς του Τόκιο. Εμείς ως ΚΟΕ ερχόμαστε σε επαφή με τους χορηγούς, συζητάμε μαζί τους το σχετικό πρόγραμμα και διερευνούμε την πρόθεσή τους για να υιοθετήσουν έναν αθλητή της επιλογής τους. Όταν καταστεί δυνατή η θετική ανταπόκριση ενός χορηγού, τότε υπάρχει η απευθείας επαφή του χορηγού με τον αθλητή και η μεταξύ τους συζήτηση για τη συνεργασία τους. Η ΚΟΕ δεν έχει το οποιοδήποτε οικονομικό όφελος από την οποιαδήποτε χορηγία. Όλα τα λεφτά πάνε στους αθλητές».

Το πρόγραμμα της ΚΟΕ «Υιοθετήστε έναν αθλητή στο δρόμο για το Τόκιο 2020», είναι αδιαμφισβήτητα επιτυχές, αφού 12 χορηγοί είχαν θέσει υπό την «προστασία» τους αρκετούς από τους αθλητές μας, που είχαν τις προοπτικές για πρόκριση στους Ολυμπιακούς του Τόκιο. Μετά την αναβολή των αγώνων, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού και τη μετάθεσή τους για το καλοκαίρι του 2021, άλλοι τρεις χορηγοί προστέθηκαν στους υφιστάμενους. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται 32 αθλητές από 11 αθλήματα, με το σχέδιο να είναι ανοικτό για όσους καταφέρουν να εξασφαλίσουν θέση για το Τόκιο. «Για τον κάθε αθλητή η στήριξη αυτή είναι πάρα πολύ σημαντική και από οικονομικής και από ψυχολογικής πλευράς. Ένας αθλητής, για να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο, χρειάζεται να κάνει πολλές θυσίες, να ξοδέψει πολλά στην προετοιμασία του, αλλά και να έχει μια ποιότητα ζωής που απαιτεί ο πρωταθλητισμός. Γι’ αυτό, η στήριξη από τους χορηγούς, μαζί με την προσφορά των Ομοσπονδιών τους και του Κράτους, είναι πολύ βοηθητική», πρόσθεσε η κ. Σιάλου.

Το πρόγραμμα αυτό της ΚΟΕ, αγκαλιάστηκε από την πρώτη στιγμή από την Κυβέρνηση, η οποία εξέφρασε τη συμπαράστασή της. «Είναι πολύ σημαντική η στήριξη που τύχαμε από την Κυβέρνηση κι αυτό είναι θετικό για την επιτυχία του προγράμματος. Θα ήθελα να τονίσω, επίσης, πόσο συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των απόδημων Κυπρίων, οι οποίοι έδειξαν έμπρακτα την αγάπη τους, με τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα και στήριξη αρκετών αθλητών μας, δείχνοντας και την απήχηση που είχε το πρόγραμμά μας στο εξωτερικό. Έως τώρα το «Υιοθετήστε έναν αθλητή στο δρόμο για το Τόκιο 2020», εξασφάλισε πέραν των 300.000 ευρώ από τους χορηγούς για όλους τους αθλητές», μας είπε σχετικά η υπεύθυνη του προγράμματος της ΚΟΕ, καταλήγοντας: «Μέσα από το πρόγραμμά μας οι διάφοροι χορηγοί δείχνουν την αγάπη τους στον αθλητισμό και θέλουν να συνδέσουν το όνομά τους και με τον Ολυμπισμό, του οποίου η Ιδέα είναι ανεκτίμητη. Ευχαριστούμε όλους όσοι έχουν συνεισφέρει στο πρόγραμμά μας και αισιοδοξούμε ότι θα υπάρξουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι».

«Χαραλαμπίδης Κρίστης» η χορηγός του στίβου

Σε ό,τι αφορά τον στίβο, μέχρι στιγμής έχουν εξασφαλισμένη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, τρεις πρωταθλητές μας, η Ελένη Αρτυματά (400μ.), ο Μίλαν Τράικοβιτς (110μ. με εμπόδια) και ο Απόστολος Παρέλλης (δισκοβολία). Την προ-ολυμπιακή ομάδα του στίβου και κατ’ επέκταση την ομάδα που βρίσκεται στο πρόγραμμα της ΚΟΕ «Υιοθετήστε έναν αθλητή στο δρόμο για το Τόκιο», αποτελούν άλλοι 10 αθλητές, οι Κυριάκος Ιωάννου (ύψος), Ραμόνα Παπαϊωάννου (100μ., 200μ.), Ολίβια Φωτοπούλου (100μ., 200μ.), Νεκταρία Παναγή (μήκος), Ναταλία Ευαγγελίδου (800μ., 1.500μ.), Αμίν Χαντίρι (μεσαίες αποστάσεις), Νταγκμάρα Χάντζλικ (μαραθώνιος), Βασίλης Κωνσταντίνου (ύψος), Χρίστος Δημητρίου (800μ., 1.500μ.), Πάρις Μπατζάβαλης (ακοντισμός), χωρίς να αποκλείεται η προσθήκη του οποιουδήποτε βρεθεί κοντά ή πιάσει το όριο για τους Ολυμπιακούς. Σημειώνουμε, ότι μετά την πανδημία και την αναβολή των Αγώνων το 2020, από την 1η Δεκεμβρίου 2020 θα αρχίσουν να μετράνε τα όρια πρόκρισης για τους Αγώνες που θα γίνουν το 2021.

Να τονίσουμε ότι την ομάδα του στίβου έχει αναλάβει εξολοκλήρου και την έχει θέση υπό τη σκέπη της χορηγικά, η εταιρεία «Χαραλαμπίδης Κρίστης», δείχνοντας έμπρακτα την αγάπη και τη στήριξή της στον κλασικό αθλητισμό. Πέραν, ωστόσο, της εταιρείας «Χαραλαμπίδης Κρίστης», κάποιοι χορηγοί ήθελαν να «υιοθετήσουν» και αυτοί αθλητές του στίβου. Έτσι, την Ελένη Αρτυματά χορηγούν, επίσης, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αποδήμων Κύπρου (ΠΟΜΑΚ) και η Herbalife, τον Μίλαν Τράικοβιτς οι Foody και Medochemie, τον Απόστολο Παρέλλη επίσης η Medochemie, τη Νεκταρία Παναγή η Herbalife και τη Ναταλία Ευαγγελίδου τα Ελληνικά Πετρέλαια ΕΚΟ.

Print Friendly, PDF & Email
X