Αρχική Ανακοινώσεις Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ζητεί επανεξέταση της δυνατότητας διεξαγωγής του ΕΠΑ 2020

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ζητεί επανεξέταση της δυνατότητας διεξαγωγής του ΕΠΑ 2020

από KOEAS

To Eκτελεστικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αθλητισμού (ΕΑΑ) συνήλθε μέσω τηλεδιάσκεψης κατά το διήμερο 24-25 Μαρτίου 2020 και αποφάσισε να ζητήσει από την Οργανωτική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου (Ανδρών-Γυναικών) ή ΕΠΑ 2020, που είναι προγραμματισμένο να λάβει χώρα στο Παρίσι (25-30 Αυγούστου), όπως πραγματοποιήσει μελέτη, για το αν είναι δυνατόν να διεξαχθεί η διοργάνωση. Το Ε.Σ. της ΕΑΑ ενημερώθηκε σχετικά με τις τρέχουσες προετοιμασίες από την Οργανωτική Επιτροπή, η οποία ανέφερε ότι ενώ συνεχίζει  τις εργασίες για τη διοργάνωση, βάσει του προγραμματισμού και των χρονοδιαγραμμάτων,  το έργο της έχει επηρεαστεί σοβαρά από το εθνικό lock out στη Γαλλία, το οποίο επιβλήθηκε ως ένα εκ των μέτρων αντιμετώπισης του κορωνοϊού.  

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ζήτησε από την Οργανωτική Επιτροπή τη μελέτη διαφόρων εναλλακτικών σεναρίων για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου, μη εξαιρουμένης και της αναβολής του φέτος και διεξαγωγής του το 2021 ή διεξαγωγής του τον Σεπτέμβριο του 2020. Ασφαλώς, για όποιο σενάριο επικρατήσει, θα ληφθούν υπ’ όψιν οι γνωμοδοτήσεις των εθνικών και τοπικών αρχών της Γαλλίας, καθώς το Παρίσι και η πέριξ περιοχή του έχουν πληγεί ιδιαιτέρως από τον COVID-19.  

Της τηλεδιάσκεψης προήδρευσε ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΕΑΑ, Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ, λόγω της απουσίας, ελέω προβλημάτων υγείας, του Προέδρου της ΕΑΑ, Σβέιν Άρνε Χάνσεν. Ο κ. Καραμαρίνοφ δήλωσε σχετικά: « Ο ευρωπαϊκός αθλητισμός και ολόκληρη η οικογένεια των σπορ παραμένουν κοντά στον κ. Χάνσεν και την οικογένειά του σε αυτή την δύσκολη εποχή. Του εύχομαι ό, τι καλύτερο για μια πλήρη ανάρρωση.μΕίναι σαφές ότι ζούμε σήμερα σε πρωτοφανείς συνθήκες, που απαιτούν από εμάς να είμαστε ευέλικτοι, ανοιχτοί και ρεαλιστές. Πάνω απ ‘ όλα, η υγεία και η ασφάλεια των αθλητών, των αξιωματούχων, των οπαδών, των εθελοντών, του προσωπικού και όσων συμμετέχουν στον ευρωπαϊκό αθλητισμό. Αυτή είναι η πρώτη προτεραιότηταμας».

Ο Περικλής Ιακωβάκης, Πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητών, δήλωσε ότι πολλοί αθλητές επιθυμούν να προχωρήσουν τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα όπως είχε προγραμματιστεί. “Για να έχουμε το φως στο τέλος της σήραγγας, το Παρίσι 2020 μπορεί να συνεχίσει να είναι κάτι θετικό σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες στιγμές. Είναι περίοδος σύγχυσης και άγχους για τους αθλητές, έχουμε χάσει την αίσθηση της κανονικότητάς μας. Συνεργαζόμαστε με τις μεγαλύτερες κοινότητες μας εστιάζοντας στην υγεία και την ευημερία όλων, με όλη αυτή την έκρηξη του Covid-19 », σχολίασε ο Έλληνας εκπρόσωπος των αθλητών.

Σε άλλες αποφάσεις, το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΕΑΑ συμφώνησε να αναβάλει το Ευρωπαϊκό Κύπελλο των 10.000 μέτρων και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Βουνού μέχρι το 2021. Επίσης, αποφασίστηκε να μην διεξαχθεί φέτος το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων/Κορασίδων (Κ 18), που ήταν προγραμματισμένο να γίνει τον Ιούλιο του 2020 (16-19) στην Ιταλία (Ριέτι). Η νέα ημερομηνία και έτος διεξαγωγής του, θα ανακοινωθούν αργότερα. Επιπλέον, λήφθηκε απόφαση για ματαίωση του αναβληθέντος Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ρίψεων, που ήταν να γίνει στην Πορτογαλία (Λεϊρία) στις 21-22 Μαρτίου 2020.

Η επόμενη τηλεδιάσκεψη του Ε.Σ. της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αθλητισμού θα πραγματοποιηθεί κατά το διήμερο 7-8 Μαΐου 2020.

Print Friendly, PDF & Email
X