Αρχική Ανακοινώσεις Ευρωπαϊκό: Απευθείας στα ημιτελικά ο Μίλαν Τράικοβιτς

Ευρωπαϊκό: Απευθείας στα ημιτελικά ο Μίλαν Τράικοβιτς

από KOEAS

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου θα εφαρμόσει και φέτος έναν δικό της «κανονισμό» στους δρόμους ταχύτητας, δηλαδή στα 100μ., 200μ., 400μ., 110μ./100μ. εμπόδια, 400μ. εμπόδια, ανδρών και γυναικών, στο επικείμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Όπως το 2018 στο Βερολίνο, έτσι και τη φετινή χρονιά στο Μόναχο, οι κορυφαίοι αθλητές κάθε αγωνίσματος από τα προαναφερθέντα θα εξασφαλίζουν απευθείας συμμετοχή στα ημιτελικά, αποφεύγοντας τον πρώτο γύρο, τον οποίο η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία χαρακτηρίζει ως προ-προκριματικό! Έτσι, οι αθλητές και οι αθλήτριες, οι οποίοι έχουν καταγράψει στο 2022, μέχρι τις 8 Αυγούστου, μίαν από τις 12 κορυφαίες επιδόσεις της χρονιάς, θα γλιτώσουν έναν γύρο στο αγώνισμά τους και θα περάσουν απευθείας στα ημιτελικά.

Σε αυτήν την κατηγορία βρίσκεται και ο Μίλαν Τράικοβιτς, ο οποίος έτρεξε φέτος τα 110μ. με εμπόδια στα 13.32, στους Μεσογειακούς Αγώνες, που είναι η 10η καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη το 2022 και η 8η καλύτερη από αυτούς οι οποίοι δήλωσαν συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Από τους κορυφαίους της χρονιάς δεν θα πάνε στο Μόναχο ο Βρετανός Τζόσουα Ζέλερ (13.19, 3η επίδοση) και ο Γάλλος Βιλέμ Μπελοσιάν (13.23, 4η επίδοση). Η εξέλιξη αυτή είναι ευχάριστη για τον αθλητή του Αντώνη Γιαννουλάκη, καθώς ο χρυσός Μεσογειονίκης της Αλγερίας, θα έχει την ευκαιρία να ξεκουραστεί μία περισσότερη ημέρα και δεν θα μπει στον προ-προκριματικό γύρο στις 09:35 το πρωί της 16ης Αυγούστου. Η πρώτη κούρσα του Τράικοβιτς θα είναι στα ημιτελικά της 17ης Αυγούστου, στις 21:30 το βράδυ (ώρα Κύπρου), με τον τελικό να είναι προγραμματισμένος για περίπου δύο ώρες αργότερα (23:22).

Πάντως, αξίζει να αναφέρουμε ότι ο συγκεκριμένος κανονισμός, δεν ήταν θετικά αποδεκτός για τον Μίλαν Τράικοβιτς, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου του 2018, αφού δεν του δόθηκε η ευκαιρία να κάνει μία πρώτη κούρσα στο ταρτάν του γηπέδου και να μπει πιο έτοιμος στα ημιτελικά. Εκεί έτρεξε σε 13.57 και αποκλείστηκε από τον τελικό, με την 15η επίδοση των ημιτελικών! Ωστόσο, τη φετινή χρονιά ίσως να είναι ευεργετικός, αφού ο πρωταθλητής μας προέρχεται από μία μεγάλη και πολύ κουραστική περίοδο, με συνεχόμενες συμμετοχές σε μεγάλες διοργανώσεις, όπως οι Μεσογειακοί στο Οράν της Αλγερίας, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Όρεγκον των ΗΠΑ και οι Κοινοπολιτειακοί Αγώνες στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας. Κι όλες αυτές οι διοργανώσεις από τις 30 Ιουνίου μέχρι τις 7 Αυγούστου, χωρίς περιθώριο ξεκούρασης για τους αθλητές και τις αθλήτριες που μετείχαν σε όλες, ανάμεσά τους και ο Μίλαν Τράικοβιτς. Γι’ αυτό ο πρωταθλητής μας, γνωρίζοντας πλέον τις συνθήκες που θα βρει στο Μόναχο, θα πρέπει να προετοιμαστεί για να τρέξει ουσιαστικά δύο «τελικούς» στην ίδια ημέρα και είναι έτοιμος να τα καταφέρει.

* Στη φωτογραφία ο Μίλαν Τράικοβιτς, στον ημιτελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στο Γιουτζίν, δίπλα από τον χάλκινο παγκοσμιονίκη, κορυφαίο φέτος στην Ευρώπη, τον Ισπανό Άσιερ Μαρτίνεθ. Κι οι δυο τους θα αποφύγουν τον πρώτο γύρο στα 110μ. με εμπόδια στο Ευρωπαϊκό του Μονάχου.

Photo credit: World Athletics

Print Friendly, PDF & Email
X