Αρχική Ανακοινώσεις Ευρωπαϊκό: Ικανοποιημένη παρά τον αποκλεισμό η Ανδρονίκη Λαδά

Ευρωπαϊκό: Ικανοποιημένη παρά τον αποκλεισμό η Ανδρονίκη Λαδά

από KOEAS

Τη δεύτερη συμμετοχή της σε ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου, κατέγραψε τη Δευτέρα το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου η Ανδρονίκη Λαδά. Η πρωταθλήτριά μας μετείχε στο πρώτο προκριματικό γκρουπ της δισκοβολίας, έχοντας ως καλύτερη την πρώτη βολή της στα 52,80μ. (48,91μ. η δεύτερη, 49,82μ. η τρίτη), που την κατέταξε στη 12η θέση του γκρουπ και συνολικά στην 24η θέση από 25 συμμετέχουσες. Η επίδοση της Λαδά δεν ήταν και η καλύτερη στη χρονιά, ούτε αντιπροσωπευτική των δυνατοτήτων της, αλλά η αθλήτρια του Κωνσταντίνου Σταθελάκου έφυγε ικανοποιημένη από τον αγωνιστικό χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου, αφού ακόμα και η συμμετοχή σε τόσο μεγάλη διοργάνωση αποτελεί τιμή για τον κάθε αθλητή και αθλήτρια. Άλλωστε, είχε περάσει πολύ δύσκολα το τελευταίο διάστημα, εξαιτίας του κορονοϊού, ο οποίος φάνηκε να την επηρεάζει και μέσα στον αγώνα.

«Χάρηκα πάρα πολύ που συμμετείχα σε ένα ακόμα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, μετά το 2014 στη Ζυρίχη. Είχα κερδίσει τη συμμετοχή μου και το 2020, όμως η διοργάνωση ακυρώθηκε εξαιτίας του κορονοϊού. Η επίδοση σήμερα δεν με αντιπροσωπεύει, αλλά πέρασα πολλά το τελευταίο διάστημα, λόγω κορονοϊού, ο οποίος ήρθε τη χειρότερη στιγμή, δέκα ημέρες πριν από τους Κοινοπολιτειακούς. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάσω αρκετές προπονήσεις και το σώμα μου να είναι εξαντλημένο και πιο ευαίσθητο στους αγώνες. Μπήκα με όρεξη σήμερα στον προκριματικό, να κυνηγήσω το καλύτερο, αλλά το σώμα μου δεν ακολουθούσε. Δεν θέλω να θεωρηθεί ως δικαιολογία, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Ξέρω τις δυνατότητές μου και είμαι αποφασισμένη να δουλέψω ακόμα σκληρότερα την επόμενη χρονιά», μας ανέφερε στη μικτή ζώνη η Ανδρονίκη Λαδά, στην οποία ήταν ζωγραφισμένη στα μάτια της η ικανοποίηση για τη συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ανάμεσα στις κορυφαίες δισκοβόλους της Γηραιάς Ηπείρου.

* Κορυφαία των δύο προκριματικών γκρουπ στη δισκοβολία ήταν οι πέντε φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης, Σάντρα Πέρκοβιτς με 65,94μ. Το πολύ υψηλό όριο των 63,50μ. πέρασαν μόνο τέσσερις αθλήτριες, ενώ η 12η θέση του τελικού κρίθηκε στα 57,04μ. Η Ελλαδίτισσα Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου έριξε στα 58,13μ. και προκρίθηκε ως 10η στον τελικό της Τρίτης (16/8).

Print Friendly, PDF & Email
X