Αρχική Ανακοινώσεις Ευρωπαϊκό Κ18: Άνετη πρόκριση ο Κεσίδης – Οι πρωινοί προκριματικοί

Ευρωπαϊκό Κ18: Άνετη πρόκριση ο Κεσίδης – Οι πρωινοί προκριματικοί

από KOEAS

Με τον καλύτερο τρόπο άρχισε η δεύτερη ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κάτω των 18 ετών, το οποίο φιλοξενεί το Ισραήλ στα Ιεροσόλυμα. Πρωί – πρωί στις 08:00 κλήθηκαν να αγωνιστούν τα παιδιά της σφυροβολίας του πρώτου γκρουπ, διεκδικώντας τις 12 θέσεις του τελικού. Σε αυτό συμμετείχε και ο Ιωσήφ Κεσίδης, ο οποίος χρειάστηκε απλώς μία βολή, στα 76,58μ., για να εξασφαλίσει την πρόκρισή του για τον τελικό της Τετάρτης (6/7, 18:05). Ο Κεσίδης, ο οποίος είναι ο κορυφαίος φέτος στον κόσμο, με 84,05μ., δήλωσε στους διοργανωτές μετά την πρόκρισή του: «Είμαι πολύ χαρούμενος με τη βολή μου σήμερα το πρωί και είμαι έτοιμος για να ρίξω ακόμα πιο μακριά στον αυριανό τελικό. Έχουμε πολύ καλή ομάδα σφυροβόλων εδώ, και στα αγόρια και στα κορίτσια». Με το τέλος και των δύο προκριματικών γκρουπ στη σφυροβολία παίδων, ο Ιωσήφ Κεσίδης πέρασε με διαφορά ως πρώτος με 76,58μ., ενώ το όριο των 71,50μ. εξασφάλισαν μόνο άλλοι δύο αθλητές, ο Φινλανδός Αάτου Κανγκασνιέμι με 74,97μ. και ο Ελλαδίτης Γεώργιος Παπαναστασίου με 71,50μ.

Στα 400μ. με εμπόδια παίδων τα δύο παιδιά που μας εκπροσώπησαν δεν μπόρεσαν να κάνουν την υπέρβαση. Η πρόκριση στα ημιτελικά ήταν εκ των… φετινών αποτελεσμάτων των συμμετεχόντων πάρα πολύ δύσκολη. Ο Σωτήρης Μιχαήλ και ο Παναγιώτης Κωνσταντίνου έτρεξαν κοντά στις ατομικές τους επιδόσεις, αλλά έμειναν μακριά από τις θέσεις που οδήγησαν στα ημιτελικά. Ο Μιχαήλ συμμετείχε στην πρώτη σειρά και τερμάτισε στην 7η θέση με 56.23, με τον Κωνσταντίνου να τρέχει στην τρίτη σειρά και να τερματίζει 6ος σε 56.56. Στη συνολική κατάταξη ο Μιχαήλ κατέλαβε την 24η θέση και ο Κωνσταντίνου την 25η από 30 συμμετέχοντες.

Στο τελευταίο δρομικό αγώνισμα των πρωινών προκριματικών, τα 200μ. παίδων, έλαβε μέρος ο Ιωάννης Ανδρέου, ο οποίος έτρεξε στην τέταρτη και τελευταία σειρά. Ο Ανδρέου, παρά το ότι πήγε αρκετά καλά, τρέχοντας κοντά στις δυνατότητές του, εντούτοις δεν μπόρεσε να περάσει στα ημιτελικά, αφού για μία ακόμα φορά, μετά τα 400μ., είναι ο άτυχος του αγωνίσματος, κατακτώντας την αμέσως επόμενη θέση από αυτούς που προκρίνονται!!! Ο 17χρονος αθλητής μας τερμάτισε στην 6η θέση της σειράς του σε 21.99, που θα αποτελούσε ατομική επίδοση, αν δεν υπήρχε ευνοϊκός άνεμος +2,3 μ/δ. και είχε συνολικά τον 16ο καλύτερο χρόνο. Όμως έμεινε 17ος, αφού σε προηγούμενη σειρά βρέθηκε κάποιος στους πρώτους τρεις, που έδιναν απευθείας πρόκριση, με χειρότερο χρόνο. Στα ημιτελικά περνούσαν δεκαέξι! Κρίμα!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΩΙΝΩΝ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ – ΤΡΙΤΗ 5/7/22

ΣΦΥΡΟΒΟΛΙΑ ΠΑΙΔΩΝ

Ιωσήφ Κεσίδης                                          76,58μ.  1ος/23

400Μ. ΕΜΠΟΔΙΑ ΠΑΙΔΩΝ

Σωτήρης Μιχαήλ                                       56.23     24ος/30

Παναγιώτης Κωνσταντίνου                      56.56     25ος/30

200Μ. ΠΑΙΔΩΝ

Ιωάννης Ανδρέου (+2,3 μ/δ)                    21.99     17ος/30

* Στη φωτογραφία, ο εκπληκτικός Ιωσήφ Κεσίδης, μετά την άνετη πρόκρισή του στον τελικό της σφυροβολίας και ο άτυχος έως τώρα στην κυπριακή αποστολή, Ιωάννης Ανδρέου, ο οποίος και στα 400μ. και στα 200μ. έμεινε εκτός συνέχειας για μία θέση.

Print Friendly, PDF & Email
X