Αρχική Ανακοινώσεις Ευρωπαϊκό Κ20: Εκτός τελικού ο Κοντονικόλα στον ακοντισμό

Ευρωπαϊκό Κ20: Εκτός τελικού ο Κοντονικόλα στον ακοντισμό

από KOEAS

Εδώ και περίπου δύο μήνες, ο Λευτέρης Κοντονικόλα ταλαιπωρείται από πόνους στον δεξί αγκώνα, το χέρι το οποίο καθοδηγεί το ακόντιό του. Για μεγάλο χρονικό διάστημα απείχε από τους αγώνες και μόλις πρόσφατα επέστρεψε, χωρίς ωστόσο να ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του. Μάλιστα, στον προκριματικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κάτω των 20, το βράδυ της Πέμπτης (15/7/21), ο Κοντονικόλα έκανε συνεχώς παγοθεραπεία μεταξύ των βολών του. Με το συγκεκριμένο πρόβλημα να τον ταλαιπωρεί, ο αθλητής του Γιώργου Αρέστη, είχε ως καλύτερη βολή του τα 63,73μ. (άκυρη, 59,38μ. οι επόμενες) που τον κατέταξε στη 10η θέση του πρώτου γκρουπ και στη 19η συνολικά από 23 αθλητές, στον προκριματικό του ακοντισμού.

Τριπλό ενδιαφέρον την Παρασκευή

Και οι τρεις αθλήτριές μας που μας εκπροσωπούν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών στο Τάλιν, αγωνίζονται την Παρασκευή (16/7/21). Στις 10:00 το πρωί θα μπει στη μάχη για διεκδίκηση μίας θέσης στον τελικό της σφυροβολίας η Βαλεντίνα Σάββα. Η κορυφαία σφυροβόλος στην ηλικία της (16 χρόνων) θα έχει δύσκολο έργο για πρόκριση στον τελικό, αφού διαγωνίζεται με αρκετά μεγαλύτερες αθλήτριες, ενώ το όριο για απευθείας πρόκριση έχει καθοριστεί στα 63 μέτρα. Η Σάββα έχει καλύτερη επίδοση, με την τετράκιλη σφύρα, τα 60μ. και θα αισιοδοξεί ότι ως το τέλος της ημέρας, αφού θα περιμένει και την ολοκλήρωση του δεύτερου γκρουπ, θα βρίσκεται στην κορυφαία δωδεκάδα. Η αθλήτρια του Γιώργου Αρέστη ρίχνει δεύτερη στο πρώτο γκρουπ, στο οποίο μετέχουν 17 αθλήτριες.

Τα ίδια ισχύουν και για την Αιμιλία Κολοκοτρώνη, η οποία θα λάβει μέρος στο δεύτερο γκρουπ της σφυροβολίας, το οποίο είναι προγραμματισμένο να αρχίσει στις 11:30. Η αθλήτρια του Γιάννου Αποστολίδη ανοίγει μάλιστα τον… χορό των προσπαθειών των 17 αθλητριών που θα συμμετάσχουν. Με φετινό και ατομικό ρεκόρ τα 58,30μ., η Κολοκοτρώνη, που δεν έχει ακόμη συμπληρώσει τα 16 της χρόνια, θα κυνηγήσει την υπέρβαση για να περάσει στον τελικό.

Ενδιάμεσα, στις 10:50, θα αρχίσει τις προσπάθειές της μία από τις ελπίδες της Κύπρου για διάκριση, η Στυλιάνα Ιωαννίδου. Ο προκριματικός του άλματος σε ύψος είναι προγραμματισμένος να αρχίσει στις 10:50, με τις 34 αθλήτριες να είναι χωρισμένες σε δύο γκρουπ των 17. Η αθλήτρια του Γιώργου Αποστολίδη θα κάνει ως 10η τις προσπάθειές της στο δεύτερο γκρουπ. Το όριο πρόκρισης, του 1,88μ., φαντάζει αρκετά ψηλό, αν λάβουμε υπόψη ότι μόλις πέντε από τις συμμετέχουσες το έχουν υπερβεί φέτος! Η Ιωαννίδου έχει ατομικό ρεκόρ 1,86μ. και θα προσπαθήσει να βρεθεί στη δωδεκάδα του τελικού, κάτι που αναμένεται να καταφέρει, αν είναι απόλυτα υγιής.

Print Friendly, PDF & Email
X