Αρχική Ανακοινώσεις Ευρωπαϊκό Κ20: Ένατος στη σφαιροβολία ο Αλεξιάδης

Ευρωπαϊκό Κ20: Ένατος στη σφαιροβολία ο Αλεξιάδης

από KOEAS

Την ένατη θέση στον τελικό της σφαιροβολίας, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών, που διεξάγεται στο Τάλιν, κατέλαβε το απόγευμα της Πέμπτης (15/7/21) ο Κωνσταντίνος Αλεξιάδης. Ο 19χρονος πρωταθλητής μας, παρά την αρκετά καλή προσπάθειά του, δεν μπόρεσε να ρίξει τη σφαίρα του τόσο μακριά όσο χρειαζόταν για να συνεχίσει στον τελικό με άλλες τρεις προσπάθειες. Ωστόσο, πήρε σημαντική εμπειρία από τόσο μεγάλη διοργάνωση, ενόψει και του Παγκοσμίου Κ20, τον Αύγουστο στη Ναϊρόμπι.

Ο Αλεξιάδης έριξε στην πρώτη προσπάθεια στα 17,51μ., η δεύτερη ήταν άκυρη (πάτησε στο προστατευτικό της βαλβίδας), ενώ είχε ως καλύτερη βολή του την τρίτη, φτάνοντας στα 17,79μ. Όμως, τα 17,79μ. δεν μπόρεσαν να προσφέρουν στον αθλητή του Γιώργου Αρέστη θέση στην πρώτη οκτάδα, με τον τελευταίο αθλητή που πέρασε στις επιπλέον προσπάθειες, τον Γερμανό Τζόελ Άκε, να είχε καλύτερη βολή στα 18,46μ. Θυμίζουμε ότι ο Αλεξιάδης σημείωσε φέτος νέο παγκύπριο ρεκόρ στη σφαιροβολία εφήβων (6 κιλά), με 19,13μ.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο εντυπωσιακός Μουχάμετ Ραμαντάνι από το Κόσσοβο με 19,92μ., καταρρίπτοντας τρεις φορές το εθνικό ρεκόρ της χώρας του. Δεύτερος ήταν ο Λευκορώσος Ίλια Μισούσκι με 19,49μ. και τρίτος ο Γερμανός Κλαούντιο Στέσελ με 19,43μ. Ο Ελλαδίτης Κωνσταντίνος Γεννίκης ήταν 7ος με νέο ατομικό ρεκόρ 18,78μ.

Print Friendly, PDF & Email
X