Αρχική Ανακοινώσεις Ευρωπαϊκό Κ20: Για μετάλλιο ο Κεσίδης, για τελικό άλλοι τρεις στη γ΄ ημέρα

Ευρωπαϊκό Κ20: Για μετάλλιο ο Κεσίδης, για τελικό άλλοι τρεις στη γ΄ ημέρα

από KOEAS

Η τρίτη αγωνιστική ημέρα του 27ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κάτω των 20 ετών, στα Ιεροσόλυμα, θα έχει και πάλι… καρδιοχτύπια, αφού υπάρχουν ελπίδες για κατάκτηση ενός ακόμα μεταλλίου, μετά το χρυσό της Βαλεντίνας Σάββα, και πάλι στη σφυροβολία, των Εφήβων αυτήν τη φορά, με τον Ιωσήφ Κεσίδη. Ο 4ος κορυφαίος Έφηβος σφυροβόλος στον κόσμο, με την εξάκιλη σφύρα (77,78μ.) και κορυφαίος με την ανδρική (71,43μ.) είναι αποφασισμένος να κάνει τον καλύτερο αγώνα του τη φετινή χρονιά και να παλέψει μέχρι τέλους για μία θέση στο βάθρο, και γιατί όχι την υψηλότερη. Στα προκριματικά ο αθλητής του Πανίκου Χαραλάμπους πέρασε ως ο δεύτερος καλύτερος με 74,98μ., όμως τώρα που το αγώνισμα θα διεξαχθεί απόγευμα (9 Αυγούστου, 18:05), είναι σε θέση για πολύ μεγαλύτερη βολή.

Ο τελικός της σφυροβολίας εφήβων αναμένεται ιδιαίτερα ανταγωνιστικός και αμφίρροπος και ίσως τα πάντα να κριθούν ακόμα και στην τελευταία βολή. Κι αυτό εξαιτίας του ότι έχουν πάρει την πρόκρισή τους σε αυτόν οι 10 κορυφαίοι στον κόσμο (όχι απλώς στην Ευρώπη), οι οποίοι έχουν παραπλήσιες ατομικές επιδόσεις. Έτσι, θα είναι θέμα ημέρας και θέμα φυσικής και πνευματικής κατάστασης, για το ποιοι τρεις θα βρεθούν στα μετάλλια. Κι ελπίζουμε ένας από αυτούς να είναι και ο Ιωσήφ Κεσίδης, ο οποίος αξίζει την επιτυχία, με τη σπουδαία δουλειά που κάνει με τον Πανίκο Χαραλάμπους και την αφοσίωσή του στο αγώνισμα. Να σημειώσουμε, επίσης, ότι από τους έξι κορυφαίους φέτος στον κόσμο, ο Κεσίδης είναι ο πιο μικρός, αφού στις 19 Αυγούστου θα γιορτάσει τα 18α γενέθλιά του.

Πρωινά προκριματικά για δύο

Πριν από τη μεγάλη στιγμή του Ιωσήφ Κεσίδη, δύο κορίτσια θα ψάξουν τη διάκριση στα πρωινά προκριματικά των αγωνισμάτων τους, και πάλι στις ρίψεις. Πρώτη θα αγωνιστεί στα προκριματικά της δισκοβολίας νεανίδων η Σεσίλια Ανθία, η οποία λαμβάνει μέρος στο β΄ γκρουπ, το οποίο αρχίζει τις προσπάθειές του στις 09:10. Ως όριο πρόκρισης τέθηκαν τα 53 μέτρα, με την αθλήτρια του Γιώργου Αρέστη να έχει ρίξει φέτος στα 45,07μ., που είναι η 23η επίδοση από τις 23 συμμετέχουσες. Γι’ αυτό βασικός της στόχος είναι να ξεπεράσει τον εαυτό της και να βρεθεί όσο πιο ψηλά γίνεται, για να… προεορτάσει τα 19α γενέθλιά της, που είναι στις 13 Αυγούστου.

Στις 11:36 είναι προγραμματισμένο να αρχίσει το δεύτερο προκριματικό γκρουπ στον ακοντισμό νεανίδων, στο οποίο θα λάβει μέρος η Χριστιάνα Έλληνα. Η αθλήτρια του Γιώργου Ανδρέου προέρχεται από σημαντικό τραυματισμό στη διάρκεια των αγωνιστικών της υποχρεώσεων στη Φλόριντα όπου σπουδάζει, και μέχρι στιγμής δεν έφτασε σε βολές του επιπέδου της. Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα, με την κατάλληλη θεραπεία και την ξεκούραση στον δεξιό της ώμο, ελπίζει πως έφτασε η στιγμή για βολές κοντά ή και πάνω από τα 50 μέτρα. Η Έλληνα έχει καλύτερη φετινή επίδοση τα 48,66μ., που είναι η 19η από τις 25 συμμετέχουσες στα δύο γκρουπ. Ως όριο απευθείας πρόκρισης για τον τελικό τέθηκαν τα 55 μέτρα, με την Έλληνα να προσπαθεί για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα και γιατί όχι μία θέση στην πρώτη δωδεκάδα που θα περάσει στον τελικό.

Ημιτελικά 200μ. για τον Ανδρέου

Η τελευταία κυπριακή συμμετοχή στο πρωινό πρόγραμμα της τρίτης αγωνιστικής ημέρας, την Τετάρτη 9 Αυγούστου, θα είναι αυτή του Ιωάννη Ανδρέου, ο οποίος ήταν εντυπωσιακός στον πρώτο γύρο των 200μ. την Τρίτη (8/8). Ο αθλητής του Αντώνη Καραγιαννά εξασφάλισε την πρόκρισή του για τις δύο ημιτελικές σειρές, πετυχαίνοντας νέα ατομική επίδοση με 21.46. Την Τετάρτη, λοιπόν, θα τρέξει στη δεύτερη ημιτελική σειρά (11:37), από τον 4ο διάδρομο, ξέροντας πολύ καλά πως θα πρέπει να έχει πολύ καλύτερη αντίδραση στην εκκίνηση, για να έχει ελπίδες πρόκρισης για τον μεγάλο τελικό, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για το ίδιο βράδυ στις 20:05. Από τις δύο ημιτελικές σειρές θα προκριθούν στον τελικό οι τρεις πρώτοι καθεμιάς και οι δύο καλύτεροι χρόνοι.

ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ – ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023

09:10      Δισκοβολία Νεανίδων           Προκριματικά

(Σεσίλια Ανθία)

11:36      Ακοντισμός Νεανίδων          Προκριματικά

(Χριστιάνα Έλληνα)

11:37      200μ. Εφήβων                         Ημιτελικά

(Ιωάννης Ανδρέου)

18:05      Σφυροβολία Εφήβων            ΤΕΛΙΚΟΣ

(Ιωσήφ Κεσίδης)

20:05      200μ. Εφήβων                         ΤΕΛΙΚΟΣ

(Ιωάννης Ανδρέου);

Photo credit Iosif Kesidis, Ioannis Andreou: European Athletics

Print Friendly, PDF & Email
X