Αρχική Ανακοινώσεις Ευρωπαϊκό Κ20: Πρεμιέρα για οκτώ αθλητές μας στο Ισραήλ (7/8)

Ευρωπαϊκό Κ20: Πρεμιέρα για οκτώ αθλητές μας στο Ισραήλ (7/8)

από KOEAS

Αρχίζει τη Δευτέρα το πρωί, 7 Αυγούστου 2023, το 27ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών, το οποίο θα φιλοξενήσει το Ισραήλ στα Ιεροσόλυμα. Ο κυπριακός στίβος μετέχει στη διοργάνωση με τη μεγαλύτερη ομάδα που έστειλε ποτέ, αφού συνολικά 15 αθλητές και αθλήτριές μας εξασφάλισαν το όριο συμμετοχής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας! Κάτι που αποδεικνύει πως η συγκεκριμένη γενιά διαθέτει αρκετό ταλέντο και από τα ίδια τα παιδιά εξαρτάται (και από τους προπονητές τους βέβαια), να συνεχίσουν να ζουν από κοντά τις μεγαλύτερες διοργανώσεις της ηλικίας τους.

Από την πρώτη κιόλας ημέρα των Αγώνων θα αγωνιστούν οι μισοί αθλητές μας, αφού στο πρόγραμμα της Δευτέρας (7/8) υπάρχουν τα προκριματικά του επί κοντώ Εφήβων, της σφυροβολίας Νεανίδων, του μήκους Εφήβων, της δισκοβολίας Εφήβων και ο πρώτος γύρος των 110μ. με εμπόδια Εφήβων. Έτσι, συνολικά οκτώ (8) αθλητές και αθλήτριές μας θα κυνηγήσουν να κάνουν το πρώτο βήμα προς τη διάκριση, που για άλλους μεταφράζεται σε πρόκριση στον τελικό ή στην επόμενη φάση και για άλλους στην κατάκτηση μεταλλίων. Όπως της κορυφαίας σφυροβόλου φέτος στον κόσμο, στην ηλικιακή κατηγορία κάτω των 20 ετών, Βαλεντίνας Σάββα, η οποία δεν συμβιβάζεται με τίποτα άλλο εκτός από το χρυσό μετάλλιο, αφού είναι πολύ απαιτητική από τον εαυτό της και βάζει πολλή δουλειά στην προπόνηση.

Οι υψηλές θερμοκρασίες που υπάρχουν αυτήν την περίοδο στις μεσογειακές χώρες, υποχρέωσαν τους Ισραηλινούς διοργανωτές και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου να ορίσουν κάποια αγωνίσματα για πολύ – πολύ πρωί, γι’ αυτό και όλα τα παιδιά έκαναν τον προγραμματισμό τους ούτως ώστε να ανταποκριθούν στις δύσκολες αυτές συνθήκες. Το πρώτο αγώνισμα της πρώτης ημέρας, με κυπριακό ενδιαφέρον, είναι τα δύο προκριματικά γκρουπ του επί κοντώ εφήβων, τα οποία θα αρχίσουν ταυτόχρονα στις 08:35. Η πρόκριση στον τελικό και για τους δύο εκπροσώπους μας, Κωνσταντίνο Προκοπίου και Δημήτρη Χριστοφή, φαντάζει ιδιαίτερα δύσκολη, αφού έχουν ατομική επίδοση τα 5,00μ. και το όριο για τον τελικό είναι 5,45μ. Ωστόσο, εξαιτίας του είμαστε χώρα με παρόμοιες συνθήκες όπως το Ισραήλ, ίσως τούς βοηθήσει για την υπέρβαση. Ο Προκοπίου θα λάβει μέρος στο α΄ γκρουπ και ο Χριστοφή στο δεύτερο, ενώ συμμετέχουν συνολικά 33 αθλητές.

Στις 08:50 θα ριχθεί στη μάχη της πρόκρισης και η Βαλεντίνα Σάββα, η οποία μετέχει στο πρώτο γκρουπ της σφυροβολίας Νεανίδων. Η κορυφαία σφυροβόλος στον κόσμο θέλει να ξεμπερδεύει νωρίς με τον προκριματικό, με το όριο να είναι στα 63,50μ. και η ίδια έχει ρίξει φέτος στα 67,73μ. Η δεύτερη εκπρόσωπός μας και 7η στον κόσμο Αιμιλία Κολοκοτρώνη (63,73μ.), θα λάβει μέρος στο β΄ γκρουπ, το οποίο θα αρχίσει στις 10:05, στοχεύοντας επίσης το όριο ή να βρεθεί στις κορυφαίες 12 με το τέλος του αγωνίσματος. Στη σφυροβολία Νεανίδων μετέχουν 24 αθλήτριες.

Στο τελευταίο αγώνισμα του πρωινού προγράμματος (11:02), το μήκος Εφήβων, θα λάβει μέρος ο Ανδρέας Μαχαλλεκίδης, στοχεύοντας το μεγάλο άλμα που θα τον φέρει στους κορυφαίους 12 των δύο προκριματικών γκρουπ, τα οποία θα διεξαχθούν ταυτόχρονα. Το απευθείας όριο πρόκρισης, των 7,75μ., φαντάζει δύσκολο για τους περισσότερους από τους 24 αθλητές και μάλλον 2-3 θα καταφέρουν να το πετύχουν. Ο Μαχαλλεκίδης, ο οποίος έχει καλύτερη επίδοση τα 7,44μ., θα συμμετάσχει στο β΄ γκρουπ και θα κυνηγήσει ατομικό ρεκόρ.

Στο απογευματινό πρόγραμμα, στις 18:10, ο Χρίστος Οικονομίδης θα τρέξει στην πρώτη από τις έξι σειρές του πρώτου γύρου στα 110μ. με εμπόδια (99 εκατοστά) και θέλει να κάνει όσο πιο γρήγορη κούρσα μπορεί, για να βρεθεί στους πρώτους τρεις που θα πάρουν απευθείας την πρόκριση για τα ημιτελικά ή να έχει ελπίδες πρόκρισης με τον χρόνο (περνάνε οι 6 καλύτεροι). Με το πρόσφατο 14.15 ο Οικονομίδης έχει την 7η επίδοση από τους 7 που διαγωνίζονται στη σειρά του, όμως αυτό ίσως τον βοηθήσει για να τρέξει πολύ πιο γρήγορα.

Τελευταίο αγώνισμα στην πρώτη ημέρα με κυπριακό ενδιαφέρον είναι η δισκοβολία εφήβων (1,75κ.), στην οποία υπάρχουν δύο εκπρόσωποί μας. Στο πρώτο γκρουπ (19:28) θα λάβει μέρος ο Κυριάκος Γενεθλή και στο δεύτερο (20:41) ο Μάριος Μακρής. Το όριο των 57,80μ. μοιάζει λίγο μεγάλο και για τους δύο αθλητές μας, αφού ο Γενεθλή έχει ατομικό 55,76μ. και ο Μακρής 55,68μ., γι’ αυτό θα πρέπει να το βελτιώσουν και να ελπίζουν πως θα βρίσκονται στις 12 καλύτερες επιδόσεις των προκριματικών, στα οποία θα λάβουν μέρος 23 αθλητές.

* Απευθείας μετάδοση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κάτω των 20 ετών θα υπάρχει στη σελίδα allathletics.tv

* Απευθείας καταγραφή των αποτελεσμάτων θα υπάρχει στη σελίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας https://jerusalem23results.european-athletics.com/en/results/athletics/daily-schedule.htm

ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ – ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

08:35      Επί κοντώ Εφήβων               Προκριματικά

(Κωνσταντίνος Προκοπίου, Δημήτρης Χριστοφή)

08:50      Σφυροβολία Νεανίδων          Προκριματικά

(Βαλεντίνα Σάββα)

10:05      Σφυροβολία Νεανίδων          Προκιματικά

(Αιμιλία Κολοκοτρώνη)

11:02      Μήκος Εφήβων                      Προκριματικά

(Ανδρέας Μαχαλλεκίδης)

18:10      110μ. εμπόδια Εφήβων        Πρώτος γύρος

(Χρίστος Οικονομίδης)

19:28      Δισκοβολία Εφήβων             Προκριματικά

(Κυριάκος Γενεθλή)

20:41      Δισκοβολία Εφήβων             Προκριματικά

(Μάριος Μακρής)

Print Friendly, PDF & Email
X