Αρχική Ανακοινώσεις Ευρωπαϊκό Κ23: Ένατοι Χαραλάμπους και Κονιαράκης

Ευρωπαϊκό Κ23: Ένατοι Χαραλάμπους και Κονιαράκης

από KOEAS

Με την κατάκτηση της ένατης θέσης στους τελικούς των αγωνισμάτων τους, ολοκλήρωσαν το βράδυ του Σαββάτου (10/7/21) την παρουσία τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών, η Δέσποινα Χαραλάμπους (ύψος) και ο Γιώργος Κονιαράκης (δισκοβολία). Με αυτές τις συμμετοχές ολοκληρώθηκε και η εμφάνιση των πέντε Κύπριων αθλητών στο Τάλιν της Εσθονίας.

Η Δέσποινα Χαραλάμπους, μπήκε πρώτη στον τελικό του ύψους, έχοντας περάσει με την πρώτη προσπάθεια το 1,75μ. και με τη δεύτερη το 1,80μ. Ωστόσο, το1,85μ. στάθηκε ανυπέρβλητο, με την αθλήτριά μας να έχει ατομικό και φετινό ρεκόρ το 1,84μ. Με το 1,80μ. η Χαραλάμπους κατέλαβε την 9η θέση, με μεγάλη νικήτρια την Ουκρανή Γιαροσλάβα Μάχουτσιχ, με 2,00μ., που αποτελεί νέο ρεκόρ αγώνων. Μάλιστα, η αργυρή παγκόσμια πρωταθλήτρια, που είναι φαβορί για μετάλλιο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν θέλησε να συνεχίσει τις προσπάθειές της.

Πίσω από τις πραγματικές του ικανότητες βρέθηκε στον τελικό της δισκοβολίας ο Γιώργος Κονιαράκης, ο οποίος είχε καλύτερη βολή στα 56,01μ., στην τρίτη προσπάθειά του, μένοντας στην 9η θέση και έτσι δεν απέκτησε δικαίωμα για άλλες τρεις βολές. Ο Κονιαράκης έριξε στην πρώτη 55,26μ. και στη δεύτερη 55,33μ. Θυμίζουμε ότι ο πρωταθλητής μας είναι ο κάτοχος της παγκύπριας επίδοσης κάτω των 23 ετών, με 59,31μ. (9/5/21), ενώ από τον προκριματικό πέρασε με βολή στα 57,36μ. Για να μπει στην πρώτη οκτάδα και να συνεχίσει τις προσπάθειές του, χρειαζόταν βολή τουλάχιστον στα 56,30μ.! Νικητής του αγωνίσματος ήταν ο εκπληκτικός Σλοβένος, Κρίστιαν Τσεχ, με 67,48μ., που αποτελεί νέα επίδοση αγώνων. Ο Τσεχ, ο οποίος αναμένεται να βρεθεί στο βάθρο στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, πέτυχε φέτος ρεκόρ Ευρώπης κάτω των 23, με 70,35μ.

Print Friendly, PDF & Email
X