Αρχική Ανακοινώσεις Ευρωπαϊκό Κ23: Με στόχο τον τελικό οι Κουλιτσένκο, Νικολάου

Ευρωπαϊκό Κ23: Με στόχο τον τελικό οι Κουλιτσένκο, Νικολάου

από KOEAS

Έναν μεγάλο και μοναδικό στόχο έχουν η Ελένα Κουλιτσένκο και ο Γρηγόρης Νικολάου, οι οποίοι αγωνίζονται την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών. Κι αυτός είναι να εξασφαλίσουν την πρόκρισή τους στον τελικό του αγωνίσματός τους. Πρώτη θα κάνει τις προσπάθειές της η Κουλιτσένκο, καθώς τα προκριματικά του άλματος σε ύψος είναι ορισμένα για τις 11:00 το πρωί, με τα 19 κορίτσια να είναι χωρισμένα σε δύο γκρουπ, τα οποία θα διεξάγονται ταυτόχρονα. Η νεαρή πρωταθλήτριά μας θα κάνει πρώτη τις προσπάθειές της στο πρώτο γκρουπ και έχει ως στόχο να περάσει το όριο πρόκρισης των 1,87μ. ή να βρίσκεται στις κορυφαίες 12, όπου και αν ολοκληρωθούν τα προκριματικά.

«Βρίσκομαι σε αρκετά καλή κατάσταση και νιώθω πολύ ωραία εδώ στην Κύπρο. Αισθάνθηκα όμορφα που άκουσα ότι η επίδοσή μου στο εθνικό πρωτάθλημα είναι και νέο ρεκόρ αγώνων και αυτό μού ανέβασε και την ψυχολογία. Στη Φινλανδία πάω με στόχο να περάσω στον τελικό και εκεί να προσπαθήσω να κατακτήσω ένα μετάλλιο. Θα ήθελα πολύ, στην πρώτη αυτή παρουσία μου στο Ευρωπαϊκό κάτω των 23 ετών να κατακτήσω μετάλλιο. Ελπίζω να είμαι καλά και να τα καταφέρω», μας είπε ανάμεσα σε άλλα στη διάρκεια των Medochemie Παγκύπριων Πρωταθλημάτων Ανδρών και Γυναικών, η Ελένα Κουλιτσένκο, η οποία κέρδισε το ύψος με 1,90μ., που αποτελεί ρεκόρ αγώνων. Η Κουλιτσένκο έχει την κορυφαία επίδοση από τις 19 διαγωνιζόμενες αθλήτριες, με 1,92μ. στον κλειστό και 1,91μ. στον ανοικτό, θέλοντας να επιβεβαιώσει τα προγνωστικά. Ο τελικός του ύψους γυναικών είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή (16/7) στις 16:50.

Σε αρκετά καλή κατάσταση βρίσκεται τελευταία ο Γρηγόρης Νικολάου, ο οποίος κέρδισε με αρκετά καλές επιδόσεις και το τριπλούν (15,78μ.) και  το μήκος (7,54μ.), στα Medochemie Παγκύπρια Πρωταθλήματα Ανδρών / Γυναικών. Ο αθλητής του Ηλία Αγαπίου ξέρει πολύ καλά ότι θα πρέπει να είναι συγκεντρωμένος στον αγώνα του και να κάνει μεγάλα έγκυρα άλματα στα προκριματικά του τριπλούν, αφού μόνο τρεις προσπάθειες θα έχει. Τα  προκριματικά του τριπλούν θα διεξαχθούν σε δύο ταυτόχρονα γκρουπ στις 12:15, με τον Νικολάου να αγωνίζεται στο πρώτο, και θα κάνει τις προσπάθειές του έκτος.

«Είμαι αρκετά ικανοποιημένος με τις εμφανίσεις μου στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα. Πλησίασα το ατομικό μου στο τριπλούν και το βελτίωσα στο μήκος. Νιώθω αρκετά καλά και ελπίζω ότι θα κάνω αυτό που ξέρω στη Φινλανδία, για να μπορέσω να προκριθώ στον τελικό. Αυτός είναι ο μεγάλος μου στόχος. Κι αν τα καταφέρω, ο τελικός θα είναι άλλος αγώνας και θα προσπαθήσω για το καλύτερο», μας ανέφερε ανάμεσα σε άλλα ο Γρηγόρης Νικολάου, ο οποίος με τα 15,78μ. στους Παγκύπριους έχει τη 12η καλύτερη φετινή επίδοση από τους 19 διαγωνιζόμενους αθλητές. Ο τελικός του τριπλούν είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο (15/7), στις 19:05 το απόγευμα.

* Θυμίζουμε ότι την Πέμπτη (13/7) ο Ραφαήλ Ζαχαρία, κατέλαβε την 23η θέση στα προκριματικά της δισκοβολίας, έχοντας μία έγκυρη βολή στα 46,10μ., με αποτέλεσμα να μην προκριθεί στον τελικό.

* Να αναφέρουμε ότι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών, μπορείτε να το παρακολουθήσετε από τη σελίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας allathletics.tv.

Print Friendly, PDF & Email
X