Αρχική Ανακοινώσεις Ευρωπαϊκό Κ23: Μία πρόκριση και δύο αποκλεισμοί

Ευρωπαϊκό Κ23: Μία πρόκριση και δύο αποκλεισμοί

από KOEAS

Η δεύτερη αγωνιστική ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κάτω των 23 ετών, που διεξάγεται στο Τάλιν της Εσθονίας, δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα από τη συμμετοχή τριών αθλητών μας. Από νωρίς το πρωί, κάτω από τον συννεφιασμένο ουρανό της εσθονικής πρωτεύουσας, οι νεαροί αθλητές και αθλήτριες άρχισαν τις προσπάθειες διάκρισης, με τη Δάφνη Γεωργίου να εξασφαλίζει τη συμμετοχή της στον απογευματινό ημιτελικό των 100μ. με εμπόδια και τους Σπύρο Σάββα (ακοντισμός) και Σταύρο Σπύρου (800μ.) να ολοκληρώνουν την παρουσία τους στα προκριματικά.

Στις 10:00 το πρωί, η Δάφνη Γεωργίου στήθηκε στο βατήρα του τέταρτου διαδρόμου στα 100μ. με εμπόδια και έχοντας καλό ρυθμό, τερμάτισε στην τρίτη θέση της πρώτης προκριματικής σειράς με 13.67 και εξασφάλισε την παρουσία της στον απογευματινό ημιτελικό (18:00). Από τις πέντε σειρές προκρίνονταν οι τέσσερις πρώτες από την καθεμιά και οι τέσσερις καλύτεροι χρόνοι. Ο χρόνος της Γεωργίου ήταν ο 18ος από τις 24 που πέρασαν στα ημιτελικά. Το παράδοξο, είναι ότι μέχρι τη 01:00 το μεσημέρι, τουλάχιστον, δεν έχουν ανακοινωθεί οι λίστες εκκίνησης των τριών απογευματινών ημιτελικών σειρών.

Στις 10:30 άρχισαν τις προσπάθειές τους στο δεύτερο γκρουπ οι αθλητές του ακοντισμού, με τον Σπύρο Σάββα να γνώριζε πως θα έπρεπε να πλησιάσει το ατομικό του ρεκόρ (73,09μ.) για να εξασφαλίσει μία θέση στον τελικό. Δυστυχώς, ο Σάββα δεν μπόρεσε να βρει την επιθυμητή βολή, έχοντας ρίξει κατά σειρά, 68,53μ., 67,08μ. και 66,79μ. Με τα 68,53μ. ο Σάββα κατέλαβε την 19η θέση από 22 συμμετοχές, με τον 12ο που πέρασε στον τελικό να έχει ρίξει 71,60μ.

Ο πιο άτυχος της ημέρας ήταν ο Σταύρος Σπύρου, στα 800μ. Έχοντας καλό ρυθμό και ευρισκόμενος πολύ κοντά στους πρώτους, την ώρα που θα άρχιζε την ανάπτυξη της ταχύτητάς του, όπως συνηθίζει στα τελευταία 200 μέτρα, δύο αθλητές έπεσαν ακριβώς μπροστά του, με αποτέλεσμα να εκτροχιαστεί, να κάνει υπερπροσπάθεια να μην πέσει πάνω τους και αφού έχασε ρυθμό και υπερπολύτιμα δευτερόλεπτα, τερμάτισε στην 6η θέση της δεύτερης προκριματικής σειράς, σε 1:51.42. Χρόνος που δεν είναι αντιπροσωπευτικός της φετινής του εξαιρετικής παρουσίας στα 800μ., αλλά στάθηκε πάρα πολύ άτυχος. Συνολικά, ο Σπύρου κατέλαβε την 21η θέση από 26 συμμετοχές.

Print Friendly, PDF & Email
X