Αρχική Ανακοινώσεις Ευρωπαϊκό Κ23: Στον τελικό Χαραλάμπους και Κονιαράκης

Ευρωπαϊκό Κ23: Στον τελικό Χαραλάμπους και Κονιαράκης

από KOEAS

Την πρόκρισή τους στον τελικό του αγωνίσματός τους εξασφάλισαν την Πέμπτη (8/7/21), η Δέσποινα Χαραλάμπους και ο Γιώργος Κονιαράκης, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών, που διεξάγεται στο Τάλιν της Εσθονίας. Και οι δύο αθλητές μας, μπορεί να μην πέτυχαν το όριο πρόκρισης, όμως συμπεριλήφθησαν στους 12 κορυφαίους του αγωνίσματός τους, η Χαραλάμπους στο άλμα σε ύψος (1,78μ.) και ο Κονιαράκης στη δισκοβολία (57,36μ.).

Βροχερό ήταν το πρωινό της Πέμπτης στο Τάλιν, με τη θερμοκρασία να μην βοηθά στο να ζεσταθεί καλά το σώμα, ιδιαίτερα για τις άλτριες του ύψους, που μπήκαν από τις 10:15 στα προκριματικά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι περισσότερες να μην έχουν εύκολη άνοδο για πέρασμα πάνω από τον πήχη και οι επιδόσεις έμειναν κάπως χαμηλά. Το όριο του 1,89μ. ήταν που ήταν αρκετά ψηλό, απλώς έμεινε ως όριο, αφού η πρόκριση κρίθηκε στο 1,82μ. και το 1,78μ.

Η Δέσποινα Χαραλάμπους πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 1,68μ. και 1,73μ., όμως χρειάστηκε την τρίτη για να ανέβει επιτυχώς πάνω από το 1,78μ. Στη συνέχεια είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στο 1,82μ. Κι όμως, το 1,78μ. αποδείχθηκε ικανό για να στείλει την αθλήτρια της Αγνής Χαραλάμπους στον τελικό, ως 11η, αφού το 1,82μ. πέρασαν μόνο έξι αθλήτριες. Με βάση τις επιδόσεις στα δύο αυτά άλματα (1,78μ. και 1,82μ.) καταρτίστηκε η λίστα του τελικού, ο οποίος περιλαμβάνει 13 αθλήτριες. Αυτές ανανέωσαν το ραντεβού της για τη μάχη των μεταλλίων, το Σάββατο (10/7/21) στις 18:40.

Αρκούσε μία βολή…

Διαφορετικές ήταν οι συνθήκες το απόγευμα, από ότι το πρωινό, όταν οι διοργανωτές διέκοψαν τους αγώνες λόγω ισχυρής βροχόπτωσης. Με τη θερμοκρασία να μην είναι και πάλι σε ζεστά επίπεδα, οι αθλητές της δισκοβολίας άρχισαν τις προσπάθειές τους στο α΄ γκρουπ στις 16:15. Από την πρώτη βολή του ο Γιώργος Κονιαράκης έριξε κοντά στο όριο των 59 μέτρων, στα 57,36μ., και βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης. Τη δεύτερη και την τρίτη βολή του τις ακύρωσε, αφού ήταν λίγο κάτω από τα 55 μέτρα.

Με το τέλος του α΄ γκρουπ, ο αθλητής του Σπύρου Αραμπατζή βρισκόταν στην 3η θέση και περίμενε τις προσπάθειες του β΄ γκρουπ, για να σιγουρέψει την παρουσία του στον τελικό. Από αυτούς μόνο δύο τον ξεπέρασαν και έτσι θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει μετάλλιο, στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου (10/7/21, 19:35). Να σημειώσουμε ότι το όριο των 59μ. πέρασαν μόνο τρεις, ο κορυφαίος στον κόσμο σε αυτήν την ηλικία Σλοβένος Κρίστιαν Τσεχ (65,59μ.) και οι Γιαουχενί Μπαχούτσκι (Λευκορωσία, 62,77μ.), Γιασιέλ Σότερο (Ισπανία, 59,86μ.).

Άλλοι τρεις την Παρασκευή…

Στη μάχη της διάκρισης μπαίνουν και οι υπόλοιποι τρεις αθλητές μας την Παρασκευή (9/7/21). Στις 10:00 το πρωί και στην πρώτη προκριματική σειρά, θα λάβει μέρος η Δάφνη Γεωργίου στα 100μ. με εμπόδια. Τρέχοντας από τον τέταρτο διάδρομο, έχοντας τον τρίτο καλύτερο χρόνο (13.56) από τις συμμετέχουσες, θα προσπαθήσει να τερματίσει στις τέσσερις πρώτες που περνάνε απευθείας στον απογευματινό ημιτελικό (18:00). Αν δεν τα καταφέρει θα εύχεται να έχει έναν από τους καλύτερους τέσσερις χρόνους από τις αθλήτριες που δεν θα προκριθούν απευθείας. Θα διεξαχθούν συνολικά πέντε σειρές.

Να ξεπεράσει τον εαυτό του χρειάζεται ο Σπύρος Σάββα στον ακοντισμό, για να μπορέσει να εξασφαλίσει θέση για τον τελικό. Ο Σάββα θα αγωνιστεί στο β΄ γκρουπ (10:40) και θα πρέπει να ρίξει πάνω από τα 77 μέτρα, που είναι το όριο πρόκρισης για τον τελικό. Ο ίδιος, έχοντας ατομικό ρεκόρ 73,09μ., θα αισιοδοξεί ότι η δικιά του βελτίωση θα τον φέρει στην καλύτερη δωδεκάδα.

Αρκετά δύσκολη θα είναι και η προσπάθεια του Σταύρου Σπύρου για πρόκριση στον τελικό των 800μ. Στις 12:14 το μεσημέρι, ο Σπύρου θα τρέξει στη δεύτερη σειρά, ενός δρόμου τακτικής, αλλά και ταλέντου, και θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει την πολύ καλή αγωνιστική του κατάσταση, ώστε να βρεθεί στους πρώτους δύο που περνάνε απευθείας στον τελικό ή να έχει έναν από τους δύο πιο γρήγορους χρόνους, από αυτούς που δεν θα περάσουν απευθείας. Αν οι συνθήκες το επιτρέψουν, δεν αποκλείεται ο Σπύρου να καταφέρει να καταρρίψει το παγκύπριο ρεκόρ του πατέρα και προπονητή του, Σπύρου Σπύρου, που είναι 1:47.17. Ο ίδιος έχει κάνει φέτος το εξαιρετικό 1:47.57 και στη σειρά του έχει τέσσερις αθλητές με καλύτερό του χρόνο. Θα διεξαχθούν τρεις σειρές στα 800μ.

Print Friendly, PDF & Email
X