Αρχική Ανακοινώσεις Ευρωπαϊκό Κλειστού: Για το πρώτο βήμα διάκρισης η Ναταλία Χριστοφή

Ευρωπαϊκό Κλειστού: Για το πρώτο βήμα διάκρισης η Ναταλία Χριστοφή

από KOEAS

Την πρώτη της παρουσία σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου θα ζήσει στην Κωνσταντινούπολη η Ναταλία Χριστοφή και θέλει να είναι ζωγραφισμένη με τα πιο όμορφα χρώματα. Η αθλήτρια του Αλέξανδρου Σταυρίδη έκανε καταπληκτική χειμερινή σεζόν στα 60μ. με εμπόδια, κατέρριψε με το «καλημέρα» το δικό της παγκύπριο ρεκόρ, έγινε η πρώτη αθλήτριά μας που τρέχει κάτω από 8 δευτερόλεπτα και δικαιούται να ονειρεύεται για κάτι μεγάλο στην Κωνσταντινούπολη. Βέβαια, η ίδια και ο προπονητής της παραμένουν ταπεινοί και προσγειωμένοι και θέλουν να κοιτάζουν κάθε βήμα ξεχωριστά, καθότι εμπόδια έχουν μπροστά τους, γι’ αυτό το μόνο που θέλουν αρχικά είναι να περάσουν από τις σειρές του πρώτου γύρου το Σάββατο (4/3, 09:35 το πρωί) και να μελετήσουν αργότερα για τον ημιτελικό της Κυριακής (5/3).

Την περσινή χρονιά η Ναταλία Χριστοφή έκανε κλειστό στίβο έπειτα από τρία χρόνια (εξαιτίας και της πανδημίας του κορωνοϊού) και κατάφερε να καταρρίψει το παγκύπριο ρεκόρ στα 60μ. με εμπόδια, τρέχοντας σε 8.10! Φέτος, βλέποντας και τα όρια της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας να είναι πιο δύσκολα (8.03) για πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Κλειστού, μπήκε αποφασισμένη στη χρονιά, έπειτα βέβαια από εξαιρετική προετοιμασία με τον Αλέξανδρο Σταυρίδη. Από την πρώτη κούρσα της, την οποία έκανε στις 22 Ιανουαρίου 2023 στο Λουξεμβούργο, εξασφάλισε την απευθείας συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό Κλειστού, τρέχοντας ακριβώς όσο και το όριο, στα 8.03. Αυτό που ακολούθησε στον τελικό του συγκεκριμένου μίτινγκ ήταν εντυπωσιακό, αφού η πρωταθλήτριά μας έκανε ίσως την πιο τέλεια κούρσα της έως τώρα καριέρας της, τερματίζοντας στην 1η θέση με τον φανταστικό χρόνο των 7.92, συντρίβοντας το παγκύπριο ρεκόρ. Από τη στιγμή που η Χριστοφή εξασφάλισε νωρίς την παρουσία της στο Ευρωπαϊκό Κλειστού, οι επόμενες συμμετοχές ήταν λίγες και στις οποίες έδειξε και πάλι την καλή αγωνιστική της κατάσταση, καθώς έτρεξε σε 8.05 στο Μάντσεστερ (28/1) και σε 8.03 και 8.01 στο Βερολίνο (10/2).

Στις τρεις «κενές» αγωνιστικά εβδομάδες πριν από το Ευρωπαϊκό Κλειστού, η Ναταλία Χριστοφή φρόντισε να προετοιμαστεί κατάλληλα για να είναι φρέσκια και δυνατή στην Κωνσταντινούπολη. Στην πρώτη της προπόνηση στην «Ατακόι Αρένα» δυστυχώς η πρωταθλήτριά μας είχε μία ατυχία με στραμπούληγμα, αλλά ευτυχώς δεν ήταν σοβαρό και έτσι εμφανίζεται πανέτοιμη, ώστε το Σάββατο το πρωί (09:35) να διεκδικήσει την πρόκρισή της για τα ημιτελικά της Κυριακής. «Όπως και στις προηγούμενες μου κούρσες, είμαι έτοιμη και ανυπομονώ πολύ να τρέξω! Στόχος μου είναι να είμαι ήρεμη, συγκεντρωμένη και να απολαύσω την κάθε στιγμή», μας ανέφερε σχετικά με την παρουσία της στο Ευρωπαϊκό Κλειστού η Ναταλία Χριστοφή.

* Μέχρι τις 15:30 (3/3/23) η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία δεν ανέβασε τις λίστες εκκίνησης του Σαββάτου.

ΝΑΤΑΛΙΑ ΧΡΙΣΤΟΦΗ

Ημερομηνία γέννησης: 10/02/1997

Τόπος γέννησης: Λάρνακα

Τόπος διαμονής: Λάρνακα

Σύλλογος: Γ.Σ. Ευαγόρας Αμμοχώστου

Προπονητής: Αλέξανδρος Σταυρίδης

Αγώνισμα: 60μ. με εμπόδια

Ατομική επίδοση: 7.92 (22/1/23, Λουξεμβούργο) – παγκύπριο ρεκόρ

Φετινή επίδοση: 7.92 (22/1/23, Λουξεμβούργο)

Σύγκριση φετινής επίδοσης στο Ευρωπαϊκό: 6η από 32

Παγκόσμια κατάταξη (60μ., 100μ. εμπόδια) (έως 28/2/23): 59η με 1195 βαθμούς

Κατάταξη στην Ευρώπη: 22η

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

7η Μεσογειακοί Αγώνες 2018, Ταραγόνα

1η Παγκόσμια Γυμνασιάδα 2013, Μπραζίλια

7η Ολυμπιακοί Αγώνες Νεότητας 2014, Νανζίνγκ

4η Βαλκανικό Πρωτάθλημα 2021, Σμεντέρεβο

2η Βαλκανικό Κλειστού 2022, Κωνσταντινούπολη

Προηγούμενα Ευρωπαϊκά Κλειστού

/

ΠΟΤΕ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ

Πρώτος γύρος σειρές: 4/3, 09:35

Ημιτελικές σειρές: 5/3, 09:55

ΤΕΛΙΚΟΣ: 5/3, 19:55

Print Friendly, PDF & Email
X