Αρχική Ανακοινώσεις Ευρωπαϊκό: Πικρός αποκλεισμός, παρά μία θέση για τον Μίλαν Τράικοβιτς

Ευρωπαϊκό: Πικρός αποκλεισμός, παρά μία θέση για τον Μίλαν Τράικοβιτς

από KOEAS

Την άσχημη πλευρά του πρωταθλητισμού έζησε το βράδυ της Τετάρτης, 17 Αυγούστου 2022, ο Μίλαν Τράικοβιτς. Ο πρωταθλητής μας έμεινε εκτός τελικού των 110μ. με εμπόδια, στο 25ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου, που διεξάγεται στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου. Τρέχοντας στη δεύτερη ημιτελική σειρά, ο αθλητής του Αντώνη Γιαννουλάκη τερμάτισε στην 3η θέση σε 13.54, χρόνος που αμέσως τον έστελνε εκτός τελικού, αφού υπήρχαν ήδη δύο καλύτεροί του χρόνοι από την πρώτη σειρά. Στο τέλος των τριών ημιτελικών, ο Τράικοβιτς κατέλαβε την 9η θέση, αυτήν που πονά περισσότερο στους δρόμους ταχύτητας… Και δυστυχώς δεν υπάρχουν επιλαχόντες σε αυτές τις κούρσες.

Ο Μίλαν Τράικοβιτς είχε αρκετά καλό πρώτο 60άρι και διεκδικούσε μία από τις δύο πρώτες θέσεις, που έδιναν απευθείας πρόκριση για τον τελικό. Ωστόσο, στα τελευταία μέτρα δεν μπόρεσε να ακολουθήσει το ρυθμό των Μαρτινό – Λαγκάρντ και Τζόζεφ, με αποτέλεσμα να τερματίσει τρίτος. Προς απογοήτευσή του είδε ότι ο χρόνος του ήταν 13.54, πιστεύοντας πως έτρεξε πιο γρήγορα. «Είχα την εντύπωση ότι πέτυχα καλύτερο χρόνο και εκπλάγηκα με το 13.54. Τι να κάνουμε, αυτά έχουν οι αγώνες. Δυστυχώς σήμερα ήμουν εγώ που έμεινα στην 9η θέση και εκτός του βασικού μου στόχου στη διοργάνωση», ήταν η αρχική τοποθέτηση του πρωταθλητή μας στη μικτή ζώνη, βλέποντας και από την τηλεόραση την τρίτη ημιτελική σειρά. Εκεί ήρθε και τον αγκάλιασε και ο Πορτογάλος Ζοάου Βίτορ ντε Ολιβέιρα, που έλαβε μέρος και στο μίτινγκ, εκθειάζοντας τον χαρακτήρα του Μίλαν και τις ικανότητές του ως αθλητής, εκφράζοντας και τη λύπη του για τον αποκλεισμό του, λέγοντας πως άξιζε να βρίσκεται στον τελικό.

Έπειτα από αυτήν την παρένθεση, ρωτήσαμε τον Τράικοβιτς, τι έφταιξε και έκανε αυτόν τον χρόνο και μας απάντησε εκτεταμένα: «Η κούραση. Έχω κάνει πολλούς αγώνες φέτος και συνεχόμενους το τελευταίο διάστημα, με μεγάλα ταξίδια και είναι λογικό κάποια στιγμή το σώμα να μην ανταποκρίνεται πλήρως. Κάποιες φορές είναι διαφορετικό το πώς αισθάνεσαι στην προπόνηση, την προετοιμασία και διαφορετικό το πώς είσαι μέσα στον αγώνα. Στην ένταση του αγώνα και με το οποιοδήποτε άγχος, το σώμα αντιδρά διαφορετικά. Ήταν μία πάρα πολύ δύσκολη χρονιά για μένα, προερχόμενος από τους περσινούς τραυματισμούς και μπήκα δυναμικά από τον κλειστό στίβο, κατακτώντας την 7η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Στον ανοικτό στίβο είχαμε πολλές διοργανώσεις, που ήταν όλες απαιτητικές. Πήρα το χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς κι εκεί ένιωθα ότι θα ακολουθούσε και παγκύπριο ρεκόρ, γιατί ένιωθα υπέροχα. Όμως, ακολούθησε το ταξίδι στην Αμερική για το Παγκόσμιο, αλλαγές στην καθημερινότητα, το ωράριο και σιγά – σιγά άρχισα να φορτώνω κούραση στο σώμα. Σήμερα, θα ήθελα κάτι καλύτερο, αλλά τι να κάνουμε. Αυτά έχει ο αθλητισμός και τα εμπόδια. Θα ήθελα τώρα να βγω έξω και να πάω να προετοιμαστώ για τον τελικό, όμως θα πρέπει να αποδεχθώ την 9η θέση και να συνεχίσω».

Η αγωνιστική χρονιά για τον Μίλαν Τράικοβιτς στο 2022, φαίνεται πως ολοκληρώθηκε οριστικά το βράδυ της Τετάρτης (17/8), στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου. Από την επιστροφή του στην Κύπρο, όμως, αρχίζει έναν διαφορετικό, δύσκολο, αλλά ταυτόχρονα πολύ ευχάριστο «αγώνα», αυτόν της προετοιμασίας του για να μπει στο «κλαμπ» των παντρεμένων, αφού στις 18 Σεπτεμβρίου, θα νυμφευτεί την αγαπημένη του Νίκη. Και με το καλό θα έχει χρόνο να σκεφτεί την επόμενη χρονιά, στην οποία έχει θέσει διπλό στόχο, το Ευρωπαϊκό Κλειστού στην Κωνσταντινούπολη και το Παγκόσμιο ανοικτού στη Βουδαπέστη.

Photo credit: European Athletics

Print Friendly, PDF & Email
X