Αρχική Ανακοινώσεις Αυξημένες οι συμμετοχές στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων

Αυξημένες οι συμμετοχές στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων

από KOEAS

Σε εντατικούς ρυθμούς προχωρά η προετοιμασία της ΚΟΕΑΣ για τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων Γ΄ Κατηγορίας, το οποίο θα φιλοξενήσουμε στις 19 και 20 Ιουνίου 2021, στο «Τσίρειο Στάδιο» της Λεμεσού. Την Παρασκευή (19/3/21) έληξε η προθεσμία υποβολής των προκαταρτικών δηλώσεων συμμετοχής από κάθε χώρα στη διοργάνωση, σε ό,τι αφορά καθαρά την ποσοτική τους παρουσία. Κάθε χώρα έχει δικαίωμα να δηλώσει 25 αθλητές, 25 αθλήτριες και 13 συνοδούς (προπονητές, παράγοντες, δημοσιογράφοι).

Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων Γ΄ Κατηγορίας θα λάβουν μέρος συνολικά 18 χώρες, αποτελώντας 16 ομάδες, αφού τρεις από αυτές συμπράττουν και αγωνίζονται ως Μικρά Κράτη (Λίχτενσταϊν, Μονακό, Γιβραλτάρ). Παρούσες στη Λεμεσό θα είναι όλες οι χώρες που προσκλήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, με τον αριθμό συνολικής συμμετοχής να είναι πολύ αυξημένος, σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση της Γ΄ Κατηγορίας, στα Σκόπια το 2019. Περίπου 200 περισσότεροι θα είναι οι αθλητές και οι συνοδοί που θα έρθουν στην Κύπρο, με τις δηλώσεις των Ομοσπονδιών να φτάνουν τα 647 άτομα! Απομένει απλώς η επιβεβαίωση των αριθμών από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, στο τέλος της εβδομάδας. Με πλήρεις ομάδες θα κατέλθουν στη διοργάνωση η Κύπρος και η Σερβία.

Ένα από τα απρόοπτα, που δημιουργήθηκε αφότου μας ανατέθηκε η διοργάνωση της Γ΄ Κατηγορίας, ήταν η έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού, η οποία προσθέτει περισσότερες ευθύνες και καθήκοντα στην οργανωτική επιτροπή. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, μετά και από κάποιες παραλήψεις που διαπίστωσε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στο Τόρουν,  έκανε ακόμα πιο αυστηρές τις πρόνοιες στα υγειονομικά πρωτόκολλά της, για αποφυγή παρουσίας κρούσματος στη διάρκεια των αγώνων. Η ΚΟΕΑΣ προχωρά τάχιστα όλες τις απαραίτητες διεργασίες για τη διοργάνωση, ώστε η Κύπρος να είναι απόλυτα έτοιμη να φιλοξενήσει όλες τις χώρες και να διοργανώσει άρτιους αγώνες.

Print Friendly, PDF & Email
X