Αρχική Ανακοινώσεις Ευρωπαϊκό Ρίψεων: Ο καιρός «μούσκεψε» τις επιδόσεις…

Ευρωπαϊκό Ρίψεων: Ο καιρός «μούσκεψε» τις επιδόσεις…

από KOEAS

Οι κακές καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν στους αθλητές και τις αθλήτριες, που λαμβάνουν μέρος στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων να φτάσουν σε ικανοποιητικό επίπεδο στις επιδόσεις τους. Από το πρωί του Σαββάτου, 12 Μαρτίου 2022, ο ουρανός της Λεϊρία στην Πορτογαλία πρόσφερε συνεχείς βροχές, με τη θερμοκρασία να είναι κοντά στους 10-12 βαθμούς κελσίου και την υγρασία να φτάνει στο 93%. Οι βαλβίδες και των δύο γηπέδων που φιλοξενούν τη διοργάνωση έπρεπε να σκουπίζονται συχνά, αφού γέμιζαν από το νερό της βροχής και ήταν πολύ ολισθηρές, και κάποιες φορές αυτό το έκαναν οι αθλητές!

Όπως γνωρίζετε από τη φύση των οργάνων, το μεγαλύτερο πρόβλημα στη βροχή το αντιμετωπίζουν οι δισκοβόλοι, αφού ο δίσκος γλιστράει πολύ στην παλάμη και δεν ήταν λίγες οι βολές που είδαμε παράξενη πορεία του δίσκου και να προσγειώνεται χαμηλά, τις οποίες ακύρωναν οι αθλητές. Αρκετές φορές οι δισκοβόλοι πήγαιναν στη βαλβίδα κρύβοντας τον δίσκο κάτω από τη φανέλα τους ή την πετσέτα τους, ενώ κάποιοι κρατούσαν ομπρέλα μέχρι να μπουν στον κλωβό. Γενικά, η πρώτη ημέρα του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Ρίψεων δεν βοήθησε καθόλου τους αθλητές και τις αθλήτριες να πετύχουν τους στόχους για τους οποίους πήγαν στη Λεϊρία, ενώ θύμισε πραγματικά το παλιό του όνομα, που ήταν Χειμερινό Κύπελλο Ρίψεων…

Στα 68,85μ. ο Πουρσανίδης

Στη διάρκεια της πρώτης ημέρας της διοργάνωσης, από κυπριακής πλευράς έλαβαν μέρος ο Αλέξανδρος Πουρσανίδης στη σφυροβολία και ο Χριστόφορος Γενεθλή στη δισκοβολία. Ο Ραφαήλ Αντωνίου, που θα μετείχε στη δισκοβολία, δεν μπόρεσε να ταξιδέψει, καθώς προσβλήθηκε από κορωνοϊό. Και τα δύο παιδιά που μας εκπροσώπησαν το Σάββατο (12/3) είχαν να αντιμετωπίσουν και την κούραση του ταξιδιού, αφού έφτασαν αργά το βράδυ της Παρασκευής στην Πορτογαλία. Με τα δεδομένα να μην είναι υπέρ τους, πρώτος άρχισε τις προσπάθειές του στη σφυροβολία ο Πουρσανίδης, ο οποίος είχε ως καλύτερη βολή του τη δεύτερη, στέλνοντας τη σφύρα του στα 68,85μ. Με την επίδοση αυτή κατέλαβε την 6η θέση στο Β΄ Γκρουπ, ενώ με την ολοκλήρωση και του πρώτου γκρουπ κατετάγη συνολικά 19ος από 26 συμμετέχοντες. Οι βολές του Πουρσανίδη ήταν κατά σειρά: 67,82μ., 68,85μ., 68,40μ., 64,97μ., 68,56μ. και 67,74μ.

* Νικητής στη σφυροβολία ανδρών ήταν ο Ούγγρος Μπέντσε Χάλαζ με 76,69μ. Δεύτερος κατετάγη ο Ισπανός Χαβιέρ Θιενφουέγος με 75,59μ. και τρίτος ο Σουηδός Ράγκναρ Κάρλσον με 75,26μ. Από ελλαδικής πλευράς, ο Χρίστος Φραντζεσκάκης κατέλαβε την 5η θέση με 74,97μ. και ο Μιχάλης Αναστασάκης την 6η με 74,40μ.

Στα 54,48μ. ο Γενεθλή

Στη δισκοβολία ανδρών, ο Χριστόφορος Γενεθλή μετείχε, επίσης, στο Β΄ Γκρουπ και δυσκολεύτηκε πολύ να βρει… στεγνή βολή. Η καλύτερη προσπάθεια του 24χρονου αθλητή μας ήταν η τέταρτη, στην οποία έριξε τον δίσκο του στα 54,48μ., που τον κατέταξαν στην τέταρτη θέση του Β΄ Γκρουπ, ενώ συνολικά κατετάγη 18ος. Οι βολές του Γενεθλή ήταν κατά σειρά: 52,77μ., άκυρη, άκυρη, 54,48μ., 53,09μ., άκυρη.

* Νικητής στη δισκοβολία ανδρών αναδείχθηκε ο Σλοβένος Κρίστιαν Τσεχ με 66,11μ., για να ακολουθήσουν δύο Σουηδοί, ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο, Ντάνιελ Στολ με 65,95μ. και ο αργυρός Ολυμπιονίκης Σίμον Πέτερσον με 63,80μ.

Τρεις την Κυριακή (13/3)

Ημέρα των γυναικών και του νεαρότερου της αποστολής είναι η Κυριακή, 13 Μαρτίου 2022, στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων. Πρώτη θα αρχίσει τις προσπάθειές της η Χρυστάλλα Κυριάκου στη σφυροβολία γυναικών, στις 10:30 (12:30 ώρα Κύπρου), μετέχοντας στο Β΄ Γκρουπ. Στο ίδιο στάδιο, το Εθνικό Κέντρο Ρίψεων, στις 11:25 (13:25) θα αγωνιστεί και ο Κωνσταντίνος Αλεξιάδης στη σφαιροβολία κάτω των 23 ετών, η οποία θα διεξαχθεί σε δύο γκρουπ ταυτόχρονα. Τέλος, στις 15:25 (17:25), στο Δημοτικό Στάδιο της Λεϊρία, η Ανδρονίκη Λαδά θα λάβει μέρος στο Β΄ Γκρουπ της δισκοβολίας.

Print Friendly, PDF & Email
X